feb
12

1,5 év

| Szerző: Gaabee | 9:20 pm

A Nyuszi ma egy és fél éves!!!! Csináltunk lábnyomatot, amit eddig minden fél éves évfordulón csináltunk. Ez úgy kezdödött, hogy a korházban születésekor csináltak a pici lábikájáról lenyomatot, s ezt a pici nyomatot a születési köszöntö kártyába nyomva megkaptuk. Ùgy gondoltam nem szakitom meg ezt az eddig elég rövid hagyományt ;)))

Amúgy ma extra nehéz napunk volt. Nyuszi reggeltöl nagyon változó hangulattal nehezítette az életet :)

Csak az nyugtatott meg, hogy (voltunk Adrinál az oviban) Adrinál az oviban minden gyerek hisztis volt. Adriékat sajnáltam, de megnyugtatott, hogy nincs baj a Nyuszival. Egyszerüen ilyen nap van. Havas, hisztis, fárasztó...

feb
10

, avagy a sérült szájacska... : már nem emlékszem a részletekre, de azt hiszem, a kinött szandi volt a Nyuszi kezében, valamit csinált, megbotlott, s nekiesett a fotel karfájának, ami fa. Nagyon sírt, felkaptam, megölelgettem, összepusziltam, megvizsgáltam, de nem láttam semmit. Késöbb viszont elég egyértelmüvé vált, hogy a kis száját ütötte meg. Lila lett az alsóajka egyik része, kis sebbel rajta. Azért nagyon nagy baj nem lehet, hisz anyu szülinapi vacsijából szivesen ette a husit is, a tortát is... ha annyira fájt volna, talán nem evett volna ilyen jóétvággyal. (Délben pl nem evett. Evés nélkül kellett letenni aludni. Mondjuk ébredéskor viszont megette az ebédet, tehát nincs baj :)

feb
9

2 kislány volt, a többiek kisfiúk. (Jaj! Új szabály, nem szabad a gyerek nemi identitását erösíteni! Kik találják ki ezeket a ..ségeket?)

A kisfiúk azonnal körbeálltak minket, csodálták az épp érkezö kislánykát, azaz Nyuszit. Nyuszi jól érezte magát, nem szégyellösködött, rajzolt a kisasztalnál, ugrált a szivacson, jött-ment, idönként teli volt játékokkal a keze. Hol ö választotta öket, hol a kisfiúk ajándékozták neki :)

Èn a Lackónak tetszettem nagyon. Folyamatosan mellettem volt, kivéve, mikor hozzányúlt a 10 forintoshoz, amihez nem szabad. Meg Kevinke, a pocokarcú feketehajú kisfiú. Ö kicsit számító érdeklödést mutatott. A fényképezöm kellett neki. Csinált is vele sok-sok képet. Általában vagy nagyon közelröl, pár centiröl próbált fényképezni, vagy nem várta meg a vaku villanását, s elmozdította a fényképezöt. De így persze jobb képeket csinált, mert a levegöbe kattingatott ugyan, de ha valami volt ott épp, az le lett fotózva :))))

Így lett lefotózva a cumicsipeszes dekoltázsom :))))

Képek is készültek, majd utólag teszek fel ide. Olyannyira jól éreztük magunkat, hogy péntekre most én kértem Adrit, hogy hadd menjek be újra a Nyuszival :) Hát megyünk.

feb
9

Apa!...Apa!...Apa!

| Szerző: Gaabee | 1:53 pm

Mostanában a Nyuszi állandóan azt hajtogatja, hogy: "Apa! Apa! Apa!"

A szobámban volt egy kép apáról egy fényképekkel dús táblán a falon. Stella most mindig megnézegette ott az apuját. Örömmel mutogatta, sikkantgatott neki :) 

Gondoltam egy nagyot, s egyik ilyen alkalommal odaadtam neki a képet, s lehoztuk az emeletröl a nappaliba. Azóta idönként odamegy a képhez, megnézegeti, nevetgél neki :)

Viszont elkezdte csak úgy, a levegöbe hajtogatni, hogy Apa! Olyannyira, hogy amikor a Széchenyi téren voltunk a babacipöboltban, az üvegajtóban állva, az ajtót csapkodva kiabálta apát :) Söt, már idönként engem is így szólít. Belátom, könnyebb kimondani, mint az "anya" szót, de örömömre azért ezzel is megajándékozott, mikor Adrinál voltunk az oviban.

feb
8

Nyuszi elsö lepasszolása

| Szerző: Gaabee | 10:41 pm

Mármint most elöször kerestem, hogy hogy tudnék "megszabadulni" a Nyuszitól. Kriszta barátnöm jött engem oktatni, de ha Nyuszi itt van, nem lehet körmözni... Kriszta délben jött, Nyuszit aztán felvittem lefeküdni. Miután Nyuszi felkelt a déli alvásból, kicsit megszeretgettem, felöltöztettem, s útra készítettem, mert jött érte a Mamája, aki elvitte öt babakocsival ... dolgoztak is, nasiztak is, szeretgették a Nyuszit...aztán visszahozta. Na ekkor már kicsit kapkodnom kellett...de azért sikeresen zárult a délután.

(itt csendben megjegyezném, hogy a 2. modellemnek csak az egyik kezén csináltam meg a körmöt, a másik kezén este 8 után, miután a Nyuszi éjszakai alvását megkezdte...)

Nyuszi különben nagyon szeret a Mamával lenni. De azt nagyon neheztelte, hogy mikor a Mama öt visszahozta, nem tudtam szeretgetni, nem tudtam körbeugrálni...még be kellett fejeznem az elkezdett munkát...

Szerencsére késöbb Nyuszi megbocsájtott :)

feb
8

Kincsönél, Kendénél :)

| Szerző: Gaabee | 10:36 pm

Voltunk délelött. Csak úgy átugrottunk a szomszédba, hátha játszanak velünk (mármint nem velem :), a Nyuszival) a nagygyerekek. Kincsö 2,5, Kende 5 éves. Nagy szeretettel fogadták a Nyuszit, elhalmozták játékokkal, kisautókkal.. Ha Nyuszinak 20 keze lett volna, az is kevés lett volna :)

süti beállítások módosítása