ápr
30

1-kor tettük le a Nyuszit aludni. Aztán én lerohantam a közérbe. Apa azzal fogadott, hogy a Nyuszi nem alszik ám, hangoskodott, zajongott. Apa benyitott hozzá, hát kibújt a hálózsákból, felkapcsolta a nagyvillanyt, minden állatkát s alváskelléket szanaszét gyürt és dobált :)

S hát ez az, amit apa kupricsellinek hív :)

ápr
30

Cica

| Szerző: Gaabee | 2:37 pm

Na nem éppen így mondta, de EZT mondta. Csak olyan tita-cica között kiejtve :)

ápr
30

Mama! Mama!

| Szerző: Gaabee | 2:36 pm

Kiabálja a Nyuszi, s hozza apa telefonját. Tehát fel kell hívnunk a Mamát. De amikor felhívjuk, Nyuszi édesen hallgat :) nem beszél. Ö csak hallani akarja a Mama hangját :) (meg ahogy kedveskedik neki, szépen szólítgatja...tuti)

ápr
29

Fogkefehasználat

| Szerző: Gaabee | 6:59 am

Ùgy tudom, hogy a gyerekek, míg kicsik, nem szorulnak fogmosásra, mert nagyon jó a fogak öntisztító rendszere. 2 éves kor után kezdödik a fogmosás, addig csak játszósan. Hát Stella játszósan se szereti, ha "csikizem azzal az izével" a száját.

Viszont rájött, hogy mire használható a fogkefe, hisz a tisztaság az azért fontos :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A lábkörmei tiszták :)

ápr
28

Nú-ní

| Szerző: Gaabee | 1:52 pm

Tölünk nem messze van egy korház-ahol Stella született- s mivel keresztezödés is van 1 háznyira, ezért idönként halljuk a mentöket. De a Nyuszi egyedien szirénázik. Nem azt mondja, hogy Nínú, hanem: "Núní-núní-núní!"

ápr
28

S így táncol a Nyuszi

| Szerző: Gaabee | 1:50 pm

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/hazasodik-a-tucsok-cAMCKEBkFmL1wwVV

ápr
26

Prater, Donau Insel

| Szerző: Gaabee | 9:05 am

 Itt voltunk vasárnap. Jó nagyot bringáztunk. Csak pár kép:

 

 

Nyuszi érdeklödve nézelödik a bringából, s idönként apukája hátát csapkodja, böködi, ütögeti...persze csak heccböl :)

ápr
24

Nyuszi beszélni tanult

| Szerző: Gaabee | 7:48 pm

Ez egy olyan felvétel, ahol a Nyuszi pár hete próbálkozott a szavakkal. A néni szót azóta gyönyörüen ejti. A kannát is, az innit is, volt, hogy a hintát is mondta, de az nem jellemzö. A tschüss az megint nagy kedvenc :)

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/hinta-gyerek-2J7i6i7asGbMYitg

ápr
24

Szép idö volt. Apa dolgozott, aztán Stella aludt délben, de utána irány a természet :)

Kimentünk a Schönbrunnba megnézni,hogy mit szól Nyuszi az állatokhoz. Az elején az oroszlán az nagyon tetszett neki. Mondta is, amit az oroszlán szokott. (Ha valaki nem tudná: "Àááááá!" Ezt mondja az oroszlán :)

De késöbb a játszótér jobban vonzotta. Hisz az állatok ugye üveg mögött vannak, többségük nincs is közel...

Olyan kép nem is készült, ahol az állatokat nézegeti (ja, a viziló és a jegesmaci is érdekes volt)

Viszont ilyenek vannak:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na ennyi ide elég is. Ugye?

ápr
24

Nyuszi szólt: "Kaka!"

| Szerző: Gaabee | 7:43 pm

Tegnap történt elöször, hogy a Nyuszi dolga végeztével elém állt, s közölte: "Kaka!" Korábban a szokott harcot kellett vívni a pelusozással, de most nem.

(Ez ugye tegnap volt. Na ma már megint nem így zajlott...)

ápr
22

Elsö bicikli

| Szerző: Gaabee | 9:23 pm

Íme a Nyuszi elsö biciklije.

 

Anita barátnömnek ma 1 éves a kisfia, ezért viccesen megjegyeztem neki, hogy Stella Ben születésnapjára kapta a bringát. Ez bennem így is marad :)

ápr
22

Irigység

| Szerző: Gaabee | 9:21 pm

Eddig ha lent voltunk a játszin, sokszor elöfordult, hogy kitettem a Nyuszi homokozójátékait és a labdáját a homokba, s mindent pillanatok alatt szétkapkodott a siserehad. Nyuszi ezt mindig csendben türte. Az volt a lényeg, hogy jusson valami a kezébe. Lehetett az egy elhagyott üdítöskupak, egy kisforma..mindegy volt.

Na de most??!! Elkezdett irígy lenni. Amint hozzáér valaki a játékaihoz, s ezt ö észreveszi, elkezd hisztikézni. Csak amolyan kislányos toporzékolással. Tehát semmi komoly. Ma egyik anyuka azt mondta, hogy ez teljesen normális. S ahogy jött, majd úgy megy is ez a viselkedésmód. Hát legyen igaza :)

Persze a Nyuszi így is édes, de azért ez kellemetlen, hiszen ö ugyanúgy elveszi a másét, mint minden gyerek mindenkiét.. s ezek után illene nem irigynek lenni :)

ápr
22

Fogak

| Szerző: Gaabee | 9:16 pm

Elsö 8 régóta kipipálva.

4 örlö régóta kipipálva.

2 felsö szemfogacska rég kibújt, már kezdenek messziröl is szépen látszódni.

Az alsó szemfogak közül a bal viszont még mindig csak kicsi tüske.  A jobb jobban kint van. Valahogy lassan jönnek.

Mást egyelöre nem látok.

ápr
22

"Néni...nincs"

| Szerző: Gaabee | 9:14 pm

Nyuszi kedvenc szava a "néni". Én a "kanna" szót szeretem legjobban a repertoárjából ;) Olyan gyönyörüségesen mondja, hogy "khana" :)

Vasárnap a dm elött elhaladva jöttünk haza a játsziról. Nyuszi, mint mindig, azonnal be akart startolni a boltba, ami ugye most zárva volt. Megszokta, hogy ha odaér az ajtóhoz, az magától kinyílik. De most nem nyílt ki, s ö értetlenül nézett be a sötétbe.

Apája mondta neki, hogy ma a néni nem dolgozik, nincs itt, sötét is van emiatt, nem égnek a villanyok... stb...stb...

Nyuszi levette a lényeget. Mondta: "Néni...nincs." S tagadóan rázta hozzá a kezecskéit :)

ápr
22

Cumi

| Szerző: Gaabee | 7:37 am

Nyuszi nagy cumis. Kezdetben mondták nagyon tapasztalt anyukák, hogy ne adjak a gyereknek cumit, mert hogy néz ki (kit érdekel, hogy hogy néz ki), ha már nem csecsemö, s cumival a szájában jön-megy.

Tehát adtam cumit. Azt gondoltam, ha ö igy szereti megnyugtatni magát, akkor miért ne. (Èn pl nem szeretek ahhoz szólni, aki megbánt, s utálnám, ha ezen változtatnom kellene...) Tehát adtam cumit. Van is jópár. Szerencsére Nyuli nem válogat. Szilikon vagy latex, forma, szín, minöség. A lényeg, hogy legyen cumi.

Mostanában kicsit tulzásba vitte. Többször csinálta napközben, hogy egy cumi a szájba, s kettö-kettö a kezekbe, s cserélgette pár másodpercenként a szájában levöt.

Na tegnap viszont csak a déli alvához kapott cumit. Nem dugtam el a többit, csak véletlenül mindegyik magasabbra került, igy nem láthatta öket...s mivel nem láttam, hogy hiányolná öket, nem vettem le a polcokról. S a játszóra ugyan vittem cumit, hogy hazafelé, ha nyügös lenne, mert már fárad, akkor legyen láncoscumi nálunk, de nem vettem elö.

Tehát a cimicumis Nyuszi tegnap nem cumizott :)

ápr
20

Kullancs

| Szerző: Gaabee | 2:22 pm

ellen véd az a szuri, amit ma a Nyulcsi kapott a gyönyörü popijába. Vagyis nem a kullancs ellen véd, hanem: azt tudom, hogy az agyhártyagyulladás ellen véd, a Lyme-kór ellen nem véd, de úgy tudom, hogy utóbbi ellen semmi nem véd. Viszont ha a kullancs csípés nagy területen vörös és körülötte duzzadt, akkor azonnal orvoshoz kell fordulni, mert az időben észrevett Lyme-kór antibiotikummal gyógyítható. (Amúgy, ill anélkül halálos.)

Nyulcsira visszatérve (végül is nem kullancsnapok a blog címe) csak addig sírt, míg megkapta a szurit. Feszítette a kis testét, csimpaszkodott bennem, mint egy kismajom. De amikor készen volt a doktor bácsi, Nyulcsi kicsit nézegette öt nem kedvesen, s megnyugodott. A szurit-gondolom más orvos is- úgy adja a doki, hogy mindig én fogom a Nyuszit, átölelve, ö a nyakamba csimpaszkodik, én a fél pelust megnyitom, s jöhet a szuri. Azt gondolom, ez az anyuka által nyújtott biztonság azért segít kicsit a megnyugvásban.

ápr
20

"Ott!"

| Szerző: Gaabee | 8:02 am

Ezt mondja Stella, ha valamit magyaráz, valahová vinni akar, valamiröl tudósítani akar.

Ma reggel a hálóból mutogatott ki a konyhába, hogy: "Ott! Ott!" Kimentem vele a konyhába, s hát kiderült, mit is szeretne. A tegnapi teásflaskát mutogatta. Csináltam neki gyorsan egy friss itókát, megkapta, s  már rendben is volt minden. :)

Nagyon élvezem, hogy már kifejezi magát, hogy már lehet kérdezni, bólogat, jelez...

ápr
19

Tegnap volt Maratonfutás itt Bécsben. Mit érintett? Többek között Práter, Ring, Linke Wienzeile, Schönbrunn, Mariahilferstrasse... usw..usw...

A mi családi programtervünk a következö volt. Lemenni Apa munkahelyére a bringámért és Nyuszi üléséért, kiautózni a Praterbe, ott bringázni, aztán ebéd a Santa Cruz nevü mexikói étterem kertjében (Na nem volt höség, de Stellával beülve nem lett volna egy élmény. Inkább rémálom). Utána vissza az autóhoz, babakocsit elövenni, Stellát abban elaltatni.

Ehelyett: Lementünk apa munkahelyére, ami a lezárt területen volt. De akkor még nem volt lezárva. Apa betette a bringákat, ülést, babakocsit... s indultunk. VOLNA. Mert közben viszont lezárták a területet. Teljesen. Se ki, se be nem lehetett menni. Köröztünk jó fél órát, hogy feltérképezzük, nem lehet-e valahol kihajtani. Nem lehetett. Stella közben elaludt (nem szokott alvásidön kivül aludni). Mikor a Nyulcsi felkelt, kivettük a bringákat, apa felszerelte a gyerekülést, s elindultunk bicajokkal a Praterbe.

Nekem ez nagy élmény volt, hisz ott bringáztunk a Ringen, ahol soha nem mennék biciklivel a nagy forgalom miatt. De most ugye le volt zárva. A kocsiknak. Bicajjal azért át lehetett slisszolni a futókat nem feltartva a lezárt részeken. Az étteremhez érve Stella a szemközti játszótéren élvezte a szabadságot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Étteremnyitáskor bestartoltunk, étlap nélkül rendeltünk (javarészt ismerjük az étlapot, s megvoltak már a megkívánt ételek nevei)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stella a nagyasztalnál ült, nem akart babaetetözni:

 

Aztán evés után nyeregbepattantunk, s elindultunk vissza a lezárt területre, amit reményeink szerint lassan megnyitottak. De útközben elmentünk egy játszótérre, ahová olaszkáimmal jártam nap, mint nap :) Planquadrat:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A játsziról már az autóhoz hajtottunk, bepakolás, s irány haza :)

Hát így telt a vasárnap (itt persze nem volt vége, hisz itthon Nyulcsi kicsit aludt, majd lementünk a helyi játszira, ...)

ápr
19

Zene

| Szerző: Gaabee | 10:25 am

Nyuszi szereti a zenét. Ezért idönként odasétál a zenegéphez, s megnyomja a megfelelö gombot. Aztán már táncol is. Ö 20 hónaposan Lady Gaga számokat hallgat, azok közül is 2 kedvence van. A Bad Romance és a Poker Face. Aztán ott van a Black Eyed Peas és az a csaj, aki olyan furán néz ki a klippjében. Én is szeretem az ö számát is. Amolyan "fenékriszálós" szám az is.

Azt nem tudom, hogy 20 hónaposan milyen zenéért voltam oda, de 20 évesen tuti Zappa, Európa Kiadó, Bizottság, Pink Floyd...mimég. De az én ízlésem is változott. Ma már én is szeretem a fenékriszálós zenéket :)

Majd teszek fel pár videót, amiket csináltam. Van köztük beszédes, táncos...

ápr
14

Ùjra Bécsben

| Szerző: Gaabee | 9:39 am

Mióta visszajöttünk, folyamatosan esik az esö. Tegnap vendégünk volt Anita és Ben, akiknek naggyon-naggyon örültünk. Nyuszi is. Nyuszi kezdte az elsö féltékenység jeleket mutatni :) Olyan érdekes ez a fejlödés. Ben viszont azért érdekes, mert ugyan azokat a dolgokat csinálja és gügyögi, mint Stella korábban :)

Miután kettecskén maradtam a Nyuszival, felmentünk a postára, aztán az egyik játszin kötöttünk ki, ha már nem esett az esö. A vizes játszi nem baj, hisz mint korábban írtam, vettünk a Nyuszinak egy esönadrágot. Abban csúszhat-mászhat a vizes játékokon, vizes földön, csúszdán, mindenhol... :)

Jó volt végre levegön. Fárasztó ez az állandó esözés. Ha éjjel esne, s nappal tudnánk csatangolni, az nem zavarna. De ha zuhog.. áááá!!!

ápr
14

A Nagy Jàtszótérsztori

| Szerző: Gaabee | 9:37 am

Egyik délután lent voltunk az Aradi téren a tátszin. Másnap mondom unokahugomnak, hogy ott voltunk úgy 5 utánig. Erre mondja, hogy akkor már ök is ott voltak,legalább látnunk kellett volna egymást, ha mi is ott voltunk. Márpedig ott voltunk.

Erre már itt Bécsben kicsinyítgetem a képeket, s ebbe futottam bele:

 

A furcsa az, hogy amikor a képet csináltam, nem láttam, hogy a képen Stella mellett ott vannak Zsuzsi gyerekei is. Söt, az a gyanúm, hogy mikor indultunk haza a játsziról (a kép készülte után kb 5 perccel), akkor a Zsuzsi gyerekeinek mondhattam, hogy ne haragudjanak, el szeretném kérni a játékainkat, mert haza kell mennünk.

Valamint azon agyalok, hogy vajon azért néznek a gyerekek túl komolyan a képen, mert ök láttak engem, s nem értették, hogy miért vagyok olyan fura, hogy nem állok szóba velük??? Remélem nem utálnak! Zsuzsi, ha olvasol, kinyomoznád? ;)

ápr
9

Tüz-Muti kandallójában égett :)

Tütü-Muti autójának a dudáját nyomogatta. Gondolom eközben tanulta Stella az új szót:)

Kanna-Játszótéri eseményhez kötött

Gyí-Játszótéri eseményhez kötött

Néni-Babakocsiban ülve egy néni integetett Stellának. Ezt én kommentáltam. Ez után kezdte el mondogatni Nyuszi, hogy: "néni, néni, néni..."

 

ápr
8

Húsvét Egomban

| Szerző: Gaabee | 9:50 pm

Vasárnap

Vasárnap reggel jött Stella életében az elsö Húsvéti Nyuszi. Tavaly nem jött még, hisz...mit is magyarázzam... A nappaliban tettük a fotelek lábaihoz az ajándékokat. Nyulcsinak kellett volna megtalálnia, de... szóval... olyan édes volt. Fogalma se volt róla, mit kell keresni. Csak nézelödött össze-vissza. Persze nem a fotelek lábainál. S amikor már ujjal mutogattunk az ajándékokra, akkor is furán nézelödött. Olyan "mostmegmivaaan?" nézéssel :) De végül meglettek az ajándékok. Kapott labdát, farmos és parasztudvaros fakirakót, túrórudi bonbonokat. Egy kismotort is, cipövédövel, de ezeket csak apája hazautazása másnapján kapta meg.

Hétfö

Hétfö délelött vártuk a locsolókat. Elsö locsolóvárás volt, hisz tavaly délelött Stella végigaludta még a locsolóidöszakot. Most itt illegett, játszott, szégyenlösködött...mikor hogy.. :)

Esös délután volt. Még Húsvét. Stella apája ment vissza Bécsbe, mert a kedd már munkanap volt, s vitte Lindáékat is. Amíg Peti Maminál összepakolta a cuccait az emeleten, addig Stella Timonnal labdázott a nappaliban. Aztán jött a baj. Elkezdtek beszállni az autóba. Stella sírt nagyon. Kiabálta, hogy: "Apaaa! Apaaa!" Ez azért is volt rossz, mert gondolom Peti se ment szívesen vissza egyedül, s Stella így még jobban megnehezítette apája hazaútját. Pedig mint minden kisgyereknek, Stellának is hamar elmúlt a bánata. Elterelödött a gondolata... de apája tuti sokáig szenvedett a síró Nyuszi látványától és hangjától... :(

Szerda

Délelött: Maminál a szomszédban unokák voltak vendégségben. Ennek különösen örültem, mert Stella hamar rátalált a fiúkra, akik kedvesen és örömmel foglalkoztak a kis "pisissel". A fiúk 5 és 11 évesek, amúgy hárman vannak testvérek, de van 2 kisunokatesójuk is, így képben vannak "kispisis témában". Fociztak a Nyuszival, tologatták a kisbiciklivel, gyüjöttek tobozokat a kisbicikli csomagtartójába, s ami extra érdekesség volt, a fiúknak voltak nyuszijaik. Igazi, élö nyuszik. 2 fekete és egy fehér alapon fekete foltos. Nagyon szép nyuszik. A fiúk kivették öket, hogy a mi Stellanyuszink megsimogathassa öket. S az a sok labdázás :) Jajj de jó, ha az ember lányának van társasága :))

Délután: Stella alvása után Muti kivitte Stellát Bubiba, ahol Stella mindig nagyon jól érzi magát. Mindig boldog, ha kimehet a Mamához, Hódojóhoz, Sopánkához... Tehát a Mama és a Nyuszi dobálták a kavicsokat a hídnál. Volt ott egy pocsolya is, amibe Stella sikeresen bele is esett. Ez persze nem baj. Ami baj, hogy nem tettem be Stella táskájába váltónadrágot. Így nem volt mit tenni, Stella a Mama lábfejnélküli vastag harisnyáját kapta meg, rá a Schutzhoset :) Jól festett a Nyuszi, mikor mentem érte! :))))

Csütörtök

Ma délután találkoztunk Brigivel és kislányával, Mírával, aki 10 nappal fiatalabb Stellától, tehát egyidösek :) Mi ma voltunk elöször ezen a játszin, s Stellának nagyon tetszettek az ismeretlen játékok, az új terep, hogy mindenkit ért, magyarul beszélnek :)

2 új szót is mondott :) Az egyik a KANNA, a másikat pedig egy kislány után mondta, aki felült a rugós lóhintára, s miközben hajtotta, azt mondta, hogy gyí-gyí. Hát Stella is mondogatta, hogy: GYÍ :)

(csendben jegyzem meg, hogy a Húsvétra kapott kirakóstáblán van egy kakas is, akire mutatva a Nyuszi kukorékol :)

S olyan történt, ami nagyon ritkán. Stella hazafelé elaludt a babakocsiban úgy, hogy mikor hazaértem, betakartam, s kint hagytam az udvaron, mert aludt, mint a bunda. Összesen 3/4 órát aludt. Édesen és nyugodtan ébredt. (5-6 között aludt) Miután behoztam, átöltöztettem, kis idö elteltével viszont olyan nyügössé vált.... asssztaaaaa! 1 órán át az ölemben sírt. Sírt?? Bömbölt :( Megvigasztalhatatlanul. Nem derült ki mitöl. Viszont erre a napra virradóan többször is felsírt éjjel. Csak kicsit, s már aludt is tovább...de ennek is: mi oka lehetett? Valami biztosan.

Péntek

Délelött megint a tegnapi játszin voltunk. Ma Glórival találkoztunk. Most is úgy beszélgettünk, mint régen, csak most nem ö futott a fiai után, hanem én a Nyuszi után. De a lényeg, hogy idönként volt idö végigmondani egy-egy mondatot :)

Nem említettem, de tegnap délután az egyik homokozós kelléknek lába kélt. Ma, mikor egyre több gyerek jelent meg a játszin, megint csomóan Stella homokozós játékaival játszottak. Odapillantottam, hogy minden megvan-e... s ekkor láttam, hogy elökerült a tegnap eltünt gereblye is :)

Ebéd után a Nyuszi 3, azaz három órát aludt. Igen, az a Nyuszi, aki nem szokott ilyet csinálni!

Délután viszont megint nyügös volt. Na nem nagyon, de nyügös. Itt volt Csuhaniki, ezért, hogy tudjak beszélgetni, Bazsa játszott a Nyuszival és futkosott utána... Így utólag arra gondoltam, hogy esetleg féltékeny lehetett a Nyuszi, hogy nem vele foglalkoztam? Mert tuti nem az volt a baj, mint tegnap. Hisz tegnap feszített, üvöltött... ma csak olyan nyüszi volt. Még uzsizni sem akart...

Miután Niki elment, még kimentünk az udvarra labdázni, bringázni, kismotorozni...

ápr
1

Schutzhose-hasznosságok

| Szerző: Gaabee | 3:06 pm

Gondolom minden szülö vesz idönként teljesen felesleges vagy használhatatlan dolgokat, ruhákat, kellékeket...

Ez a Schutzhose egy olyan esöálló anyagból készült kantáros nadrág. Tegnap egész délelött esett. Délután üres volt a játszi. De Stella olyan jól elhomokozott, csúszdázott, felülhetett mindenre, hisz megvédte a most épp nagyon hasznosra sikeredett vásárolmányunk :)

Kép:

ápr
1

Szeressük egymást!

| Szerző: Gaabee | 2:59 pm

Nyuszi nagyon szereti, hogy felül az ágyra - ez általában reggel s este történik, de bármilyen játékot félbeszakíthatunk vele - s összehívja a családi szeretet. :) Komolyan! Elkezd integetni apjának-anyjának, hogy a fejünket tegyük össze elötte, ö összefog minket azokkal a picike kezeivel. Egyikkel apa arcát fogja, másikkal anya arcát fogja, a fejeink összebújnak, idönként ö is belebújik ebbe a nagy szeretösdibe, de néha csak gyönyörködik elégedetten. S mi persze ilyenkor IS nagyon boldogok vagyunk. :)

süti beállítások módosítása