ápr
30

Elsö lagzi

| Szerző: Gaabee | 9:17 pm

Ma esküvön voltunk. Délben kezdödött ugyan, s mi csak Stella alvása után indultunk, ...erröl az én blogomon :)

De a lényeg nekem Ö volt: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Na meg Ö:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 S ahogy a mi gyönyörü táncos lábú lányánk táncolt! Szerb lagzin voltunk ugyanis. Tehát Stella csípöre vágta a kezeit, majd jobbra ballra lépegetett :) Elöre nem lendített, s nem is lépett se elöre, se hátra, de igazán mutatós kis táncot mutatott be.

Mondjuk az a rész se volt semmi, ez a kedvenc koreográfiája amúgy, hogy megfogja apa kezét is, anya kezét is, apa és anya is fogja meg egymás kezét, s így hármasban táncolunk körbe-körbe forogva...

ápr
30

Nevelés eredménye

| Szerző: Gaabee | 9:12 pm

Jaaaaj, bár mindig igy menne :) ilyen flottul :)

Azóta voltunk ugyanis azon a játszin, ahonnan büntiböl haza kellett jönnünk. Stella egy angyal volt :)

ápr
21

Nevelés

| Szerző: Gaabee | 9:06 am

Tegnap ovi után a Harde gassei játszira mentünk. Jó nagy séta, de hát szép idö volt, amúgy is belefért az idönkbe...Az elején jó is volt minden, szép is volt minden, nem volt olyan iszonyatos tömeg, mint tegnap az állatkertben...

De! Egyszercsak rájött lánykámra, hogy ö kavicsozik. A mászóka csúszda környéke van ilyen kis kerek kavicsokkal leszórva. Tehát Stella elkezdte a gereblyével kaparni s ezzel együtt messzire szórni a kavicsokat. Aztán már az érkezö, csúszdázni vágyó gyerekeket is szórta, aztán amikor ö csúszott is, ami köveket fent a mászóka részen talált, azokkal is másokat dobált.

Én meg mint egy idióta nemeztem, meg nemszabadoztam, mondtam neki, hogy ha még 1x meglátom, akkor jövünk azonnal haza, aztán persze ö mosolyogva még 1x megdobott valakit, nekem teli lett a hócipöm, felkaptam a meglepett lányomat, beraktam a babakocsiba,s jöttünk haza. De még csak fél 4 volt!!! Tehát megkezdödött az elsö bünti nap.
Azzal kezdödött, hogy bemetünk zsömléért a boltba, amit ö hozhatott, viszont mikor kérte, hogy nyissam ki a zacskót, mondtam neki, hogy ö most rossz volt, nem bontom ki, hazajövünk, levetközik, kézmosás, az asztalkához ül, s majd akkor.
Lanyom persze nézett nagyokat. Nem ilyen bánásmódhoz van szokva :)))
S persze ez a anya haragszik, mert a Stella kövekkel dobálta a gyerekeket mondat még sokszor elhangzott. Volt, hogy ö mondta, hogy anya haragszik, Tejja dobált, gyerekeket...

Persze azért mondtam neki, hogy anya most is szereti öt, csak most nagyon haragszik, de azért szereti a Nyuszit :)

ápr
21

Tegnap mentem Stelláért a bölcsibe, s ö még ott elöadta, hogy nem a Husvéti Nyuszi vitte el a cumiját, hanem a Krisztina, az ovonéni...

:))) (milyen okos a legkisebb ugrifüles :)

ápr
20

Pelus nélkül a metrón

| Szerző: Gaabee | 9:25 am

Ìgy utaztunk az állatkertig. Kb 40 perc volt oda, aztán ennyi vissza. Mert az állatkertben a bozotban is lehetett pisiltetni, meg a nagywc felett is lehetett görnyedni :)

De nem történt baleset!

Viszont várom kedves unokahugaim jelenkezését mailben, hogy honnan tudtátok, hogy mikortól nem kell alváshoz pelus? Ez nagyon érdekel. Mert egyik nap üres a pelus alvás után, másik nap átázik, annyira teli van... honnan fogom tudni, hogy eljött az idö????

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy kép a tegnapról :)

ápr
19

Herz azaz szív

| Szerző: Gaabee | 10:49 am

Nyuszi kért uzsira fél zsömlét. Natúr. Ahogy kettévágtam, letört a sarka. De jócskán.

Amikor meglátta a Nyuszi a zsömlét, megszólalt: "Herz, anya, herz!"

Mert neki szív a jele az oviban, ezért hamar belelátta a  csorba zsemlébe :)

ápr
17

Szombaton és vasárnap is a közeli Blumengartenbe mentünk. Kocsival. S elöször pelus nélkül. Izgultam, hogy az autót össze ne pisilje a Nyuszi, mármint a gyerekülést, de persze csak azért, mert az lassan száradna... de nem volt baleset :)

ápr
17

Az elsö húsvéti nyuszi megjött. A bölcsibe. Stella nagyon boldog volt. Ugyan néha-tényleg néha- kap itthon nasit, de ilyenkor teljesen felpörög. Mindig mondogatja, hogy: "Cucuka! Anya! Cucuka! Egyet! Utósó!" S ezt persze percenként mondja. Addig nem nyugszik, mig ki nem ürül a nasiverem...

ápr
15

Mármint szerdán volt egy Sonderpedagogin az oviban, május 5-én beszélni akar velem. Aztán csütörtökön direkt Stella miatt volt egy magyar anyanyelvü ovónö, hogy megnézze a Nyuszit. Az egyik ovonö ugyanis kicsit felfújta a lufit, hogy Stella nem akar kommunikálni, hogy idönként befordul, sir...

Az elsö órában Stella rá se bagózott a magyar ovónénire. De aztán elfogadta a közeledést, s kommunikálni kezdett vele. Mivel a magyar ovónéni dolga egyedül Stella volt, igy lehet mondani, hogy Stella minden rezdülését figyelte. Végül megállapította, hogy Stellával semmi baj nincs, korának megfelelöen reagál, cselekszik, viselkedik.

Amit az itteni ovónénik nem vettek le (ez most csak 1 példa), hogy ha sok gyerek egyszerre kezd hangoskodni, akkor Stella leblokkol. Tudooom, ö is egy hangos kislány, de mégis. Mostanában különben az úttestnél is befogja sokszor a fülét, s mondja, hogy: "Hangos"
Na ezt mondta többször is a magyar ovónéninek...mi alapján kiderült, hogy idönként a nagy közös játszásoknál emiatt blokkol a Stella...

Ha már itt tartunk, megemlíteném, hogy a Nyuszi nagyon szépen öltözik egyedül, még idönként hisztikézik miatta, de már legalább nem sír, nem üvölt. Nem szeret egyedül öltözködni, na! De pár napja néha rámszól, hogy: "Ne! Anya nem! Tejja!" (Ne, Anya ne csináld. Stella csinálja :))) S az oviban a 3 tépözárral ellátott szandiját is szépen kezeli, de a cipökkel még gondban van. A gumicsizmáról nem is beszélek, hisz ott a gatya szára, ami totál útban van... :)

ápr
12

Az új felnöttes ágy

| Szerző: Gaabee | 11:07 am

Nem felnöttes, hanem felnött méretü. 200x90 cm. Nyuszi kis túlzással keresztben is elfér benne :)

Illik a szobához, mármint a stílusa miatt, de a mérete... Apa már mondta, hogy szét kellene szedni, mert a sok kis bútorhoz nem illik. Bár Nyuszi szuperjól aludt benne :)

ápr
5

Hétföre voltunk berendelve a börgyogyászat gyerek rendelésére. 10-ig lehet bejelentkezni a rendelésre, s persze pont akkor volt az oviban a fotózás is. Ami nekem nagy szívbántalmam, mármint, hogy nem volt ott a Nyuszi, így nem lesz rajta az évszámmal ellátott csoportképen...

De az egészség fontosabb. S gondoltam, hogy nem váltják meg a világot most hétfön, de nem akartam 1 hetet várni a következö rendelésig.

Tehát vártunk 2 órát. Reggelizni a Nyuszi nem szokott, tizoraira vittem oliven ciabattat, meg vollkorn ropit, meg persze soksok innit. Már majdnem 11 volt, mikor bejutottunk, az addig még nem evö, de már nyügösödö gyerekemmel.

Levetköztettem, megmutogattam az akkut és a jelenlegi problémát is.
1. akkut ahogy a kis karja kinéz, hogy mindig mindenki kérdezi, hogy milyen himlöje van, vagy mire allergiás, meg a kis arca is, bár az szerencsére nem volt mindig feltünö, csak kipirosodásnak tünik sokszor...
2. a mostani sömörösödés-allergia szerü kiütések

Lefotózták, megnézegették, kérdeztek, aztán az eredmény a szokásos. Minden baj abból ered, hogy betegesen száraz a Nyuszi böre. (mint apué volt, mint amilyen az enyém..) Tehát kapott a fürdöjébe valami olajos löttyöt, kapott uj testápolót, amivel kötelezö napi 3x kenni a kisasszonyt, mindenhol. Mert én eddig mindig este kentem, s csak ahol nagyon száraznak láttam. Meg kapott egy uj krémet, amivel a mostani viszketö részeket kell kenni. Majd ma megyek a mára elkészült krémekért a patikába.
Május elején kontroll.

A börgyogyászatról visszaküldtek még a gyerekosztályra, ahol a multkori doktornöhöz mentünk. Vért vett allergia teszt miatt. (Ennek a doktornönek Nyuszival egyidös kisfia van, türelmes is volt, kedves is volt..)

A vérvételtöl Nyuszi nagyon sírt. Vittem magammal nyalókát, amit normál körülmények között nem kap, de most kibontottam neki, de még ez se számított. Már kész voltunk, de ö még mindig nagyon pityizett. Olyannyira, hogy bejött egy másik rendelöböl egy kedves doktorbácsi, hogy megnézze, mi zajlik itt. Aztán mikor megtudta, mi történt, elillant, majd visszajött egy szines csikos plüss kukaccal. Amit a Nyuszinak adott... :)

Hazafelé vettünk minipizzát a korház pékségében, az idö szép volt, a lánykám boldogan szorongatta a kukacot...Minden jó, ha a vége jó. (Csak az a széép fotó. Az fog hiányozni nékem :)

ápr
5

Eredmény

| Szerző: Gaabee | 9:25 am

A lentebbi szigorítások következtében nagyosodunk. Nem lóg éjjel-nappal cumi a Nyuszi szájában, kezei sincsenek teli velük... csak éjjeli alváshoz van 1db. Néha, ha másnál látja, kicsit nyüszög, hogy: "Szümiii, Anya, szümiii", de aztán ennyi.

Bugyit egyedül veszi fel-le, nadrágot egyedül veszi fel-le, na persze a cipzár, kapcsok, öv, anya feladata, a zokni az még nagy kín, a cipö is, az ovis szandi azért alakul, ha nem bújik ki a helyéröl a pánt, kabát, kardigán levét rendben, felvét még hagy maga után pár megjegyezni valót... na mindegy. Alakul a Nyuszi és kész.

S lehet, hogy csak én gondolom így, de mintha cumi nélküli életében többet locsogna az én kis babám :)))

süti beállítások módosítása