feb
28

Elsö felnött wc

| Szerző: Gaabee | 12:45 pm

Na nem önként. Mint az én blogomon megírtam, vendégeink voltak. Épp vacsiztunk, mikor Stella lemerevedve, kakilós testtartást felvéve megállt. Persze nem volt rajta pelus. Felpattantam, s irány a wc, hisz a bili a nappaliban van, s nem akartam a többiek vacsiját is megbolygatni.

Stella elöször kiabált, félt a wc-n, hisz magas, széles, a szükítöt persze ö dobta le róla, azt hitte, akkor a bugyiba kakilhat :))))

De végül mosolyogva integetett a lehúzáskor távozó terméknek :))))

feb
28

Biliundor

| Szerző: Gaabee | 12:24 pm

Esztergomban a Mamánál nem volt hajlandó ráülni Timon sötét szinü bilijére, így sorozatosan bepisilt. Ekkor még azt hittem, a bilivel van a baj, mert Maminál viszont bilibe pisilt. Aztán hétfön délután visszajöttünk Bécsbe, volt több pisibaleset, de végül elmondhatom, hogy szerdától egyáltalán nem hajlandó bilizni a Nyuszi. Áll pl a szönyegen, kicsi terpeszt vág, majd mondja, hogy pisi, s már pisil is. De szombaton, mikor Opáék itt voltak, elkezdett bekakilni a bugyiba. (Miközben mi vacsiztunk) Felpattantam, felkaptam, s a felnött wc-re rohantam vele. Elöször kiabát, nem akart ott kakilni, de gondolom rájött, hogy már úgyis kilóg a vége (bocs a részletekért), így végül befejezte dolgát s boldogan integetett, mikor lehúztam a wc-t.

Ma megkérdeztem az oviban, hogy mit tegyek. Mondta az ovonéni, hogy ne aggódjak, nem ritka a visszaesés, s ha megtehetem, akkor türelemmel ültetgessem sürün bilire, s ne adjak rá pelust. Így tettük különben hétvégén is. 20-30 percenként bilire ültettem. A 3. összepisilt szett után már 15 percenként...

Hát most itt tartunk.

feb
24

Fejlödés az oviban

| Szerző: Gaabee | 1:53 pm

Feltünt, hogy Stella szépen fogja az ollót, s hogy számolgat németül 10envalahányig. Kiderült, hogy januárban már gyakorolták az ollózást, erröl majd képet is teszek fel, s hogy minden nap elszámolgatnak játékosan 15-ig. Hogy minek? Nem tudom, minek kell a bölcsiseknek 15ig számolni tudni...de számoljanak csak. Amíg szereti :)

feb
24

Köhécs

| Szerző: Gaabee | 12:04 pm

A Nyuszi hétfön visszaúton Bécs felé, majd kedden az ovi elött kicsit köhécselt. Gondoltam ez nem baj még. Az oviban nem volt "betegebb" a többi köhécselönél, viszont déután egyre jobban köhögött. Aztán éjjel alig aludtunk, így szerda reggel hagytam, hogy kialudja az éjjelezést, majd itthon maradt velem. Ùgyse volt aznapra munkám, így szépen töltöttük a napot. Kamillatea sok mézzel, gyógynövényes köhögés elleni szirup, szobafogság kisebb szellöztetésekkel, majd a szobájában az alváshoz apa kamillapárologtatást talált ki.

Ìgy ma, csütörtökön már ment a Nyuszi az oviba. Most kiváncsian várom, hogy milyen állapotban jön haza. (Holnap dolgoznék, jó lenne nem lemondani)

De persze a legfontsabb, hogy a Nyuszi mindig legyen egészséges, boldog kislányka, köhögések és egyéb bajok nélkül :)

Tegnap amúgy a kis betegeskedéssel együtt érdekes módon hallani sem akart a biliröl. A 3. bepisilés után pelust kapott. Kiváncsi vagyok, hogy ez visszaesés vagy csak idöszakos romlás :)

feb
22

Mamánál aludt a Nyuszi

| Szerző: Gaabee | 10:54 am

Apa szülinapján, szombaton, így anya is ment bulizni :) Nyuszi meg boldogkodott a Mamánál :)

feb
22

Voltunk a Bensénél, megnézettem Nyuszit, s kértem, hogy homeopátiás bogyókat kapjon, ha van, ami segíthet. Kapott is, mától fogjuk használni. A reggeli adagot ugyan délben fogja megkapni, vagy csak este kezdem...

S kaptunk Ducikától (jaj, olyan gáz, hogy az utcán is így hívom, de hát hogy hívjam?????) barackbeföttet és szilvalekvárt is, amit éhgyomorra kell elkezdeni. Ma nem akarta a Nyuszi. Meglátta a lekvár színét, s közölte: "Nem!"

2 hét bogyóka szedés után várja a Bense, hogy jelentkezzem nála emailben, hogy javult-e a Nyuszibogyózás téma.

Amúgy febr.12-én kakilt a Nyuszi magától, aztán otthon febr. 18-án kúppal kakiltattam meg. Ezzel érthetövé tettem gondolom, hogy miért aggódok a kakiügyön, s miért Húsnyúl a Nyuszi :)))

feb
15

1. Elsö lovag:
Mentem a déli alvás után a Nyusziért az oviba, aki épp frissen ébredt, s mikor mondta neki az ovónéni, hogy ott vagyok, ö szaladt ki hozzám, csapot-papot hátrahagyva. Viszont az ö kis lovagja-most fordult elö elöször- szaladt utána, a Kevinre gondolok, a szomszéd kisfiúra, s hozta Stella után a matraca mellett hagyott szandijait :)
Hát nem romantikus? :)

2. Elsö hányás:
Megakadt a torkán a falat. Köhécselt, krákogott, aztán lilult is a fejecskéje, s nézett riadtan.. Erre én felkaptam, elörehajoltattam, s megveregettem a hátát, hogy kibukjon a megrekedt falat. Kibukott. De még az ebéd is kijött vele.. ááá! Én annyira OLYAN lettem, hogy mindkettönk levetközése, Nyuszi átöltöztetése, a ruhák tisztába tétele, majd mosógépbe hajítása, a parketta feltörlése, majd felmosása után le kellett zuhanyoznom. Addig forgott a gyomrom a saját szagomtól... Hát ez is anyaság! Az én illatos kis Drágám :)

3. Elsö party meghívás:
Csöngettek. Nem nyitottam ajtót, mert nem szoktam váratlan vendégeket fogadni :) Bár már fizetünk azért, mert van netünk, de tévénk még nincs :) De mikor megint csengettek, kilestem. A szomszédlány volt, a Julia és a kisfia Kevin. A hétvégére invitáltak bennünket egy gyerekzsúrra. Jelmezbál lesz :)
(Mi meg épp hazautazunk, aminek örülök, de a partynak is örültem volna!!! Nagyon :)

feb
11

Mi újság?

| Szerző: Gaabee | 7:29 pm

Pont most történt. Itt ülök és írok. Idejött a Nyuszi, idehajolt a géphez, majd rámnézett, s megkérdezte: "Mijujság?"

feb
11

Hogy hívjam anyát?

| Szerző: Gaabee | 11:19 am

Nyuszi az ovi óta próbálkozott sokszor, hogy engem Mamának hívjon, de mivel a Mama Búbánatban van, ezért mindig mondtam Nyuszinak, hogy én Anya vagyok, mert a Mama ...

Aztán most újított. Ha megyek érte az oviba, akkor szalad hozzám, s azt kiabálja, hogy: "Mámíiii" Tehát nem Mami, hisz a Mami otthon lakik a Balázzsal-azt hiszem Stella így tudja- de akkor Mámi még lehetek.
Megértem a Kincsem, hiszen ezt hallja a kis csoporttársaitól az oviban :)

Amúgy Péter növérének a nagyfia hívja a Mamát "Mama"-nak, anyukáját meg németesen "Mámá"-nak.

Hát így alakulgatok én, mint elvileg már kész ember hol Anyává, hol Mámivá... :)

feb
10

Roli

| Szerző: Gaabee | 9:58 pm

Kinéztem a neten a ToysRusban. 50 euro helyett 30. Annyiért ok! 3 kerekü, jó minöségü... Délelött dolgoztam, így ovi után a Nyuszival beültem a kocsiba, s kiautóztunk a bolthoz. Nyuszi még nem volt játékboltban, gondoltam, majd felizgatja a látvány, ezért azt mondtam neki, hogy bemegyünk a boltba-ö persze babakocsiban ült az egyszerüség kedvéért-s ha jól viselkedik, nem hisztizik, nem kiabál, akkor kap ajándékot. Erre elkezdte hangoztatni, hogy: "Ajángyék, ajángyék..."

Hát a roli ott volt, de az ára nem 30, hanem 50 euro volt. Annyiért nem terveztem rolit venni. Kerestem hát egy eladót, hogy mi történt. A válasz egyszerü, reggeltöl már nem volt akciós a roli. Erre berágtam, s vettem egy gagyi müanyag mini vacakot 20 euroért. Már hazaúton a kocsiban tudtam, hogy elhamarkodottan döntöttem. Amikor hazaértünk, megnéztem a neten, s tényleg megszünt a leárazása...

Nyuszi közben kiabált, hogy: "Ajángyék! Anya! Kinyit!" De ekkor már tudtam, nem bonthatjuk ki, mert visszavisszük. Kis pityizés közepette lemetünk újra a garázsba, a nagy dobozzal együtt, be mindent a kocsiba, Nyuszit is, aztán irány a bolt.

S akkor megvettük az ajándékot! ;))) Jaaaj, hogy hogy örült neki a Nyuszi, mikor végre kibontottuk a dobozt, s összeszereltem a rolit! ;)))

feb
6

Kígyóubi-kinyitod?

| Szerző: Gaabee | 10:54 am

Nyuszi neve ellenére nem nagy zöldségfun. Ö inkább a husikát szereti, a pizzát és a pestostésztát. De most kért ubit. Kígyóubit. Jót akartam, vastag szeletet vágtam. Mikor odaadtam, már láttam, valami nem tetszik a kisasszonynak. Aztán megszólalt: "Anya. Kinyitod? Kinyitod, anya? Kinyitod?"

Mivel az ubi nem kinyitható zöldség, kettévágtam a dundi szeletet, s ezzel megodódott a kinyitod-kérdés :)

feb
3

Dokinál

| Szerző: Gaabee | 2:06 pm

Tegnap voltunk. Reggel. Én azt mondtam a Nyuszinak, hogy ne aggódjon, nem lesz a doktor bácsinál semmi fájdamas. Csak megnézi a torkát, meghallgatja a mellkasát, belenéz a füleibe, és kész! Na persze. Elfelejtettem, hogy szoktak vért venni, kizárandó betegségeket és járványokat.

Tehát vérvétellel kezdtünk. A lányom üvöltött, hisz nem erröl volt szó. Ezért én elfelejtettem, amit akartam. Kérdezni akartam ugyanis, hogy foglakozik-e a doki homeopátiával. Mert Stella esetében érdekelne ez a fajta gyógymód. (Magam miatt nem, hisz a nagy ritkán elforduló fájdalomcsillapításon kívül nem veszek be gyógyszereket. Akkor se, ha elmentem a dokihoz s recepttel, távozom. Ki se váltom.)

Mivel sokkot kaptam a sokkos gyerektöl :)))), e homeopátiás kérdést elfelejtettem feltenni a dokinak. Antibiotikumot irt fel, amit persze nem váltottam ki. Mert itthon esett le, hogy azt mondta, virusos torokgyuszi... Maradt az a verzio, hogy gyogynövényböl készült köhögösszirupot adtam a Nyuszinak, meg Aqua Marist, azaz Adria vízböl készült orrsprayt. Láz esetére meg ott a narancs izü szirup, ami olyan, mint otthon a Panadol Baby. 

De a láz szerencsére elmúlt, mármint tegnap csak höemelkedése volt a Nyuszinak, nem volt nagyon nyügös se, nem kínlódott, mint elsö nap...

De bölcsibe nem mehet, itthon gyógyulgat, mert fertöz. (Mit csinál az az anyuka, akinek nincs segitsége és dolgozik??????) 

feb
1

Köhögés

| Szerző: Gaabee | 5:07 pm

Hétvégén kezdödött, enyhe, idönkénti köhhintésekkel. Persze a vasárnapi pancsiterven módiosítottunk, gondoltuk, ne a pancsitól legyen most gyengébb a Nyuszi. De így is gyengébb lett. Már hétföre virradóra sokat köhécselt, de aztán napközben nem. Viszont este, majd éjjel, mármint keddre virradóra iszonyú köhögésrohamai voltak. Többször azt hittem, hányni fog...

Végül ma az oviban nem tudott aludni a köhögéstöl, s egész nap nyugtalan volt, igy felhivtam a gyerekdokit. Holnap reggel ott kezdünk. Addig attam Nyuszinak Bronho Stop nevü gyógykészítményt...

süti beállítások módosítása