jan
26

Hírdetmény

| Szerző: Gaabee | 3:42 pm

Kedves esztergomi Rokonok!

Ezennel tudatnám Veletek, hogy kicsi lányom NEM kövér, NEM dagi, csak kicsit husis :)))

  

A ma kapott fenti cédulamásolat is mutatja, hogy Nyuszi alkata tökéletesen rendben :)))

jan
26

Mikik nálunk

| Szerző: Gaabee | 8:50 am

Tegnap itt volt a KóborMiki a kisfiával. Stella mindkettöjüket Bojázsnak hívta, gondolom, mert hétvégén itt volt a keresztapuja...

Aztán mikor felvilágosítottam, hogy ök Mikik, nem Balázsok, akkor jött a "baj". Nem tudja kimondani ugyanis, hogy Miki. Azt mondja utánam mindig, hogy "M, Nyiki".

Azt csak csendben jegyzem meg, hogy neki a Miki az a Mickey Mouse :)))

Viszont amin nagyon meglepödtem, hogy Stella is és Kismiki is 1másodperc alatt feloldódtak. Stella azonnal bekisérte Kismikit a szobájába, aki azonnal megörült a játékoknak, s így jól elvoltak. Stella még Pombärt is tett a Kismiki szájába, amikor nem akart enni :))))

jan
26

Hát ezt ugye most tanuljuk. Ez azt jelenti, hogy itthon nincs pelus a Nyuszin. Szól, hogy pisi vagy kaka és futunk :)

Alváshoz s ha elmegyünk itthonról, akkor viszont kap pelust a Nyuszi. Még arra a pár percre is, míg beérünk az oviba. De ott megint leveszem róla. Az ovonénik többször kikisérik pisizni, ha nem szól, akkor is. De azért így is vannak persze balesetek.

Tegnap mikor mentem Stelláért, 2 kislány azzal fogadott, hogy: "A Steella ráápisilt a szöönyegree!" A kis árulkodó Júdások :)))) Tiszta ovi feeling :))) Imádom!!!

jan
24

Oviban újra beszél

| Szerző: Gaabee | 4:30 pm

Ma azzal fogadott az ovonéni, hogy a Nyuszi sokat beszélt németül. Csak szavakat, de sokat. (Ezzel remélem vége a decemberi hiányzás utáni némaságnak!)

jan
24

Kucimumo

| Szerző: Gaabee | 4:28 pm

Mit össze nem agyaltam, hogy az meg mi a szösz lehet??? Hát megvan. Gumicukor :)

jan
24

Minket szülöket elküldött a Jézuska Rómába kikapcsolódni, így Peti anyukája jött ki vigyázni a Nyuszira, aki végig nagyon jól viselkedett, szépen csinálta a kötelességeit is, mint déli alvás, esti fogmosás, ..mindent...

Mi csak 1 éjjelt aludtunk Rómában, de Nyuszi 2-t aludt nélkülünk, mert 2. éjjel fél 1 körül estünk haza, így csak reggel találkoztunk. De most nem duzzogott kicsi lánykánk, mint Prága után, hanem nagyon megörült nekünk, persze az ajándékoknak is, oviba se akart menni, hisz itt volt apa, anya, Mama, keresztapu, Detti.

Ezért kis nehézségek árán mentünk oviba, de ott már egyedül szaladt be a terembe. Ott is aludt, hisz én körmöztem.

De a lényeg, hogy kellemes hétvégét töltött a Nyuszi az ö Mamájával!!!

jan
17

"Mi a baj?" "Tényleg?"

| Szerző: Gaabee | 10:15 pm

Ez a két leggyakoribb mondata a Nyuszinak. Valamint németül a "Komm zu mir!", de ez utóbbit az 1 hónap oviból kimaradás után alig érthetöen mondja, valahogy így: "Kocumijj". Korábban: "Kommcumijj" volt. Tudom, nem nagy a különbség, de mégis :)

Tehát most mindig kérdezgeti a Nyuszi, hogy: "Anya, mijabaj?" Pl mikor aludnia kellene, altatom, csend van, lélegezni is alig merek, azt hiszem, hogy ö már kezd bealudni, s ekkor hirtelen megszólal a sötétben: "Anya! Mijabaj?" A válaszom persze nem érdekli, de azért elárulom: "Az a baj drágám, hogy már rég aludnod kellene, s nem engem faggatnod." :)

A másik, a "Tényleg?". Most ez a No1. Ma pl. nézte a Kisvakond dvd-t. A cápa elvitte a kisnyuszit. Erre Stella: "Anya1 Mijaz?" Én: "A nagy cápa elvitte a nyuszit." Erre Stella: "Tényleg?"

Vagy:
Én: "Nyuszika, vigyázz, úgy ugrálj, hogy ott az ágy pereme. Megütöd magad Drágám."
Stella: "Tényleg?"

jan
17

Elsö hajvágás

| Szerző: Gaabee | 1:16 pm

Mármint hátul. A frufrut rendszeresen vágom, hogy ne legyen kényelmetlen a kicsilánynak, hogy belelóg az arcába, a szemébe a haja... de tegnap hátul vágtam le. Persze csak 2-3 centit...

jan
14

Na nem azért, mert a Nyuszi már annyira szobatiszta, hanem mert alvás után levették a pelust, én kimentem vele a kiswc-re, azt mondta nem kell pisilni, igy hazaindultunk úgy csupasz popsival :)

Fontos tudni, hogy 5 perc az út haza, ha nem nézegetjük közben a madarakat, tücsköket, békákat :)

Tehát bepisilés esetén se lett volna tragédia. Mindig van kispokróc a babakocsi aljában, s pillanatok alatt hazaszaladtam volna... amúgy 12 fok volt, télhez képest nagyon meleg. (Ma farmerben, sportcipöben, s a kisfelsön vékony télikabátban vittem a Nyuszit oviba.)

Hát így zajlott.

jan
13

Tegnap reggel vittem több váltóruhát, s mikor eljöttem, levettem a Nyusziról a pelust, csak úgy bugyiban-nadrágban hagytam ott :)))

Mikor mentem érte, egy garnitúra bugyi-zokni-naci össze volt pisilve. De nem tudom, hogy mennyit volt pelus nélkül. Majd ma megkérdezem.

Mert tegnap nem csak ez volt az esemény. Egy másik jelentös dolog is épp tegnap kezdödött. Tegnap volt az elsö ottalvós alkalom is. S ez fontosabb volt, mint a pelusügy. Délben lefeküdt a Nyuszi egy matracra, mint a többiek. Kapott "kispárnát", takarót, nadrág-szandi le, s lefekvés. Némán feküdt sokáig, majd végül fél 2-kor aludt el. 2-kor van ébredés...De nem sírt, s aludt picit. Legalább estig kibírta, s este könnyen le lehetett tenni :) 

jan
13

Párbeszéd

| Szerző: Gaabee | 12:25 pm

Apa: "Stella! Hagyd ezt abba, mert elverem a fenekedet!"

Stella, fenekéd kinyomva, kifordult testtartással arra ránézve, azt megcsapkodva, rámutogatva: "Popi. Apa. Popi."

jan
13

Elsö másholalvás

| Szerző: Gaabee | 12:23 pm

Ezt elfelejtettem megírni. Karácsonyi otthonlétünkkor történt. Nyuszi kint aludt a Mamánál Bubiban. Ott volt Linda is és Timon is.

De a lényeg, hogy nem otthon aludt a Nyuszi. Elsö kimenöje volt :))) (Ne írjátok plíz, hogy: "Na igen, így kezdödik." ....)

jan
5

1. kaki a bilibe

| Szerző: Gaabee | 10:55 pm

Nem fogom a bilitémát a továbbiakban részletezni, de ez most fontos. S mivel a blogot magunknak is írom, emlékbe, ezért meg KELL említenem, hogy a Nyuszi ma elöször belekakilt a bilibe :)

jan
4

Nem akarom elkiabálni, de Nyuszi újra fél1-töl alszik délután, a korábbi néha fél 4-töl alvás helyett, amit augusztus óta produkált. Sokat volt Búbánatban a Mamájánál, mert ott volt Timon is, s hozzászokott, hogy Timonnal idöben kellett aludnia menni. Fél 1-kor :)

A fél1-töl alvás azért nem úgy van, mint régen. Fél 1-kor megyünk az ágyba, szigorúan, de kb 3/4 1- 1 körül alszik el, s nem egyedül, mint anno, hanem bent kell lennem vele, s fogni a kezét. De legalább alszik. Lassan az oviban is bevezetem az ottaltatást, s csak utána megyek majd a Nyusziért. (ezt még nem mondtam el neki, nehogy a biliprojekt kárára menjen a dolog ;)

jan
4

Jaaaj, ne legyetek értetlenek. Szoba, malacka, anyuka.

Mert kimostam a nagyobbik malackát, amit Anitától kapott a Nyuszi tavaly. Van ugyanolyan malackája, kissebb méretben is, de Nyuszi a nagy összebújós méretüt szereti :)
Sári után ö a 2. alvós :)

Tehát kimostam a malackaanyukát, s hát öt kellett visszavinni az ágyba a kicsi mellé :)

jan
4

Az elözö napi hozom a pelust felkiálltás ellenére tegnap a déli alvás után nem adtam Nyuszira pelust. S így volt az esti lefekvésig. Ha pisilnie kellett, rohant a bilihez. 1x épp törölgettem, majd csörgött a mobilom... s kicsi lányom egyedül intézte teljesen a pisilést :) Még szurkolni se kellett, s dicsérgetni se :)

Ma folytköv :) Konkrétan most is pelus nélkül :)

jan
2

Bili kontra pelus

| Szerző: Gaabee | 11:14 pm

Ma jöttünk meg Bécsbe. Nyuszi fürdését délutánra tettük este helyett, s utána nem kapott pelust, csak felsöt és nadrágot. Persze kikészítettem a bilikét.

Amikor pisilni kellett, Nyuszi szólt. Egyszer. Aztán mégegyszer. De valószinüleg nem jött be neki a feeling, mert a 2. bilibe pisilés után közölte, hogy: "Pejus? Hozom!!!"

Ezzel beszaladt a szobájába, s egy peluskával tért vissza. Önszántából lefeküdt a földre, s minden üvöltést és rúgkapálást nélkülözve örömtöl csillogó szemekkel hagyta, hogy pelusozzam.

Hát akkor még várunk a szobatisztaságra :)

jan
2

Az idei Karácsony azért lesz emlékezetes, mert most élvezte a Nyuszi elöször. Szöröstül-böröstül. Bár elöször a fák és a karácsonyi csecsebecsék, világítások tetszettek neki, lépten nyomon hangoztatta, hogy: "De szééép!"

De aztán megkapta az ajándékok élvezetének az érzése is. Nagyon örült mindennek! Több karácsonyfa alatt jött a Jézuska. Elöször itthon, aztán a Mamánál Bubiban, aztán a Maminál, aztán pár nap múlva (a csúsztatásért én vagyok a felelös személy) Adrinál is.
S persze csomó mindent kapott. Babalaptopot, szigorúan Pipipúval (Winnie the Pooh, azaz Micimackó mintázattal), kiskonyhát, kasszagépet, bevásárlókocsit, soksok élelmiszert (készételt-péksüteményt-zöldséget-gyümölcsöt-konzerv-és tejtermékeket) a kiskonyhához, gyönyörü és praktikus könyveket, egyiket cd-vel, s egy szép ruhácskát.

Talán túlzás is egy ekkorka kisgyereknek ennyi ajándék, de ki adjon kevesebbet? :)))

süti beállítások módosítása