ápr
22

Elsö bicikli

| Szerző: Gaabee | 9:23 pm

Íme a Nyuszi elsö biciklije.

 

Anita barátnömnek ma 1 éves a kisfia, ezért viccesen megjegyeztem neki, hogy Stella Ben születésnapjára kapta a bringát. Ez bennem így is marad :)

ápr
22

Irigység

| Szerző: Gaabee | 9:21 pm

Eddig ha lent voltunk a játszin, sokszor elöfordult, hogy kitettem a Nyuszi homokozójátékait és a labdáját a homokba, s mindent pillanatok alatt szétkapkodott a siserehad. Nyuszi ezt mindig csendben türte. Az volt a lényeg, hogy jusson valami a kezébe. Lehetett az egy elhagyott üdítöskupak, egy kisforma..mindegy volt.

Na de most??!! Elkezdett irígy lenni. Amint hozzáér valaki a játékaihoz, s ezt ö észreveszi, elkezd hisztikézni. Csak amolyan kislányos toporzékolással. Tehát semmi komoly. Ma egyik anyuka azt mondta, hogy ez teljesen normális. S ahogy jött, majd úgy megy is ez a viselkedésmód. Hát legyen igaza :)

Persze a Nyuszi így is édes, de azért ez kellemetlen, hiszen ö ugyanúgy elveszi a másét, mint minden gyerek mindenkiét.. s ezek után illene nem irigynek lenni :)

ápr
22

Fogak

| Szerző: Gaabee | 9:16 pm

Elsö 8 régóta kipipálva.

4 örlö régóta kipipálva.

2 felsö szemfogacska rég kibújt, már kezdenek messziröl is szépen látszódni.

Az alsó szemfogak közül a bal viszont még mindig csak kicsi tüske.  A jobb jobban kint van. Valahogy lassan jönnek.

Mást egyelöre nem látok.

ápr
22

"Néni...nincs"

| Szerző: Gaabee | 9:14 pm

Nyuszi kedvenc szava a "néni". Én a "kanna" szót szeretem legjobban a repertoárjából ;) Olyan gyönyörüségesen mondja, hogy "khana" :)

Vasárnap a dm elött elhaladva jöttünk haza a játsziról. Nyuszi, mint mindig, azonnal be akart startolni a boltba, ami ugye most zárva volt. Megszokta, hogy ha odaér az ajtóhoz, az magától kinyílik. De most nem nyílt ki, s ö értetlenül nézett be a sötétbe.

Apája mondta neki, hogy ma a néni nem dolgozik, nincs itt, sötét is van emiatt, nem égnek a villanyok... stb...stb...

Nyuszi levette a lényeget. Mondta: "Néni...nincs." S tagadóan rázta hozzá a kezecskéit :)

ápr
22

Cumi

| Szerző: Gaabee | 7:37 am

Nyuszi nagy cumis. Kezdetben mondták nagyon tapasztalt anyukák, hogy ne adjak a gyereknek cumit, mert hogy néz ki (kit érdekel, hogy hogy néz ki), ha már nem csecsemö, s cumival a szájában jön-megy.

Tehát adtam cumit. Azt gondoltam, ha ö igy szereti megnyugtatni magát, akkor miért ne. (Èn pl nem szeretek ahhoz szólni, aki megbánt, s utálnám, ha ezen változtatnom kellene...) Tehát adtam cumit. Van is jópár. Szerencsére Nyuli nem válogat. Szilikon vagy latex, forma, szín, minöség. A lényeg, hogy legyen cumi.

Mostanában kicsit tulzásba vitte. Többször csinálta napközben, hogy egy cumi a szájba, s kettö-kettö a kezekbe, s cserélgette pár másodpercenként a szájában levöt.

Na tegnap viszont csak a déli alvához kapott cumit. Nem dugtam el a többit, csak véletlenül mindegyik magasabbra került, igy nem láthatta öket...s mivel nem láttam, hogy hiányolná öket, nem vettem le a polcokról. S a játszóra ugyan vittem cumit, hogy hazafelé, ha nyügös lenne, mert már fárad, akkor legyen láncoscumi nálunk, de nem vettem elö.

Tehát a cimicumis Nyuszi tegnap nem cumizott :)

süti beállítások módosítása