ápr
8

Húsvét Egomban

| Szerző: Gaabee | 9:50 pm

Vasárnap

Vasárnap reggel jött Stella életében az elsö Húsvéti Nyuszi. Tavaly nem jött még, hisz...mit is magyarázzam... A nappaliban tettük a fotelek lábaihoz az ajándékokat. Nyulcsinak kellett volna megtalálnia, de... szóval... olyan édes volt. Fogalma se volt róla, mit kell keresni. Csak nézelödött össze-vissza. Persze nem a fotelek lábainál. S amikor már ujjal mutogattunk az ajándékokra, akkor is furán nézelödött. Olyan "mostmegmivaaan?" nézéssel :) De végül meglettek az ajándékok. Kapott labdát, farmos és parasztudvaros fakirakót, túrórudi bonbonokat. Egy kismotort is, cipövédövel, de ezeket csak apája hazautazása másnapján kapta meg.

Hétfö

Hétfö délelött vártuk a locsolókat. Elsö locsolóvárás volt, hisz tavaly délelött Stella végigaludta még a locsolóidöszakot. Most itt illegett, játszott, szégyenlösködött...mikor hogy.. :)

Esös délután volt. Még Húsvét. Stella apája ment vissza Bécsbe, mert a kedd már munkanap volt, s vitte Lindáékat is. Amíg Peti Maminál összepakolta a cuccait az emeleten, addig Stella Timonnal labdázott a nappaliban. Aztán jött a baj. Elkezdtek beszállni az autóba. Stella sírt nagyon. Kiabálta, hogy: "Apaaa! Apaaa!" Ez azért is volt rossz, mert gondolom Peti se ment szívesen vissza egyedül, s Stella így még jobban megnehezítette apája hazaútját. Pedig mint minden kisgyereknek, Stellának is hamar elmúlt a bánata. Elterelödött a gondolata... de apája tuti sokáig szenvedett a síró Nyuszi látványától és hangjától... :(

Szerda

Délelött: Maminál a szomszédban unokák voltak vendégségben. Ennek különösen örültem, mert Stella hamar rátalált a fiúkra, akik kedvesen és örömmel foglalkoztak a kis "pisissel". A fiúk 5 és 11 évesek, amúgy hárman vannak testvérek, de van 2 kisunokatesójuk is, így képben vannak "kispisis témában". Fociztak a Nyuszival, tologatták a kisbiciklivel, gyüjöttek tobozokat a kisbicikli csomagtartójába, s ami extra érdekesség volt, a fiúknak voltak nyuszijaik. Igazi, élö nyuszik. 2 fekete és egy fehér alapon fekete foltos. Nagyon szép nyuszik. A fiúk kivették öket, hogy a mi Stellanyuszink megsimogathassa öket. S az a sok labdázás :) Jajj de jó, ha az ember lányának van társasága :))

Délután: Stella alvása után Muti kivitte Stellát Bubiba, ahol Stella mindig nagyon jól érzi magát. Mindig boldog, ha kimehet a Mamához, Hódojóhoz, Sopánkához... Tehát a Mama és a Nyuszi dobálták a kavicsokat a hídnál. Volt ott egy pocsolya is, amibe Stella sikeresen bele is esett. Ez persze nem baj. Ami baj, hogy nem tettem be Stella táskájába váltónadrágot. Így nem volt mit tenni, Stella a Mama lábfejnélküli vastag harisnyáját kapta meg, rá a Schutzhoset :) Jól festett a Nyuszi, mikor mentem érte! :))))

Csütörtök

Ma délután találkoztunk Brigivel és kislányával, Mírával, aki 10 nappal fiatalabb Stellától, tehát egyidösek :) Mi ma voltunk elöször ezen a játszin, s Stellának nagyon tetszettek az ismeretlen játékok, az új terep, hogy mindenkit ért, magyarul beszélnek :)

2 új szót is mondott :) Az egyik a KANNA, a másikat pedig egy kislány után mondta, aki felült a rugós lóhintára, s miközben hajtotta, azt mondta, hogy gyí-gyí. Hát Stella is mondogatta, hogy: GYÍ :)

(csendben jegyzem meg, hogy a Húsvétra kapott kirakóstáblán van egy kakas is, akire mutatva a Nyuszi kukorékol :)

S olyan történt, ami nagyon ritkán. Stella hazafelé elaludt a babakocsiban úgy, hogy mikor hazaértem, betakartam, s kint hagytam az udvaron, mert aludt, mint a bunda. Összesen 3/4 órát aludt. Édesen és nyugodtan ébredt. (5-6 között aludt) Miután behoztam, átöltöztettem, kis idö elteltével viszont olyan nyügössé vált.... asssztaaaaa! 1 órán át az ölemben sírt. Sírt?? Bömbölt :( Megvigasztalhatatlanul. Nem derült ki mitöl. Viszont erre a napra virradóan többször is felsírt éjjel. Csak kicsit, s már aludt is tovább...de ennek is: mi oka lehetett? Valami biztosan.

Péntek

Délelött megint a tegnapi játszin voltunk. Ma Glórival találkoztunk. Most is úgy beszélgettünk, mint régen, csak most nem ö futott a fiai után, hanem én a Nyuszi után. De a lényeg, hogy idönként volt idö végigmondani egy-egy mondatot :)

Nem említettem, de tegnap délután az egyik homokozós kelléknek lába kélt. Ma, mikor egyre több gyerek jelent meg a játszin, megint csomóan Stella homokozós játékaival játszottak. Odapillantottam, hogy minden megvan-e... s ekkor láttam, hogy elökerült a tegnap eltünt gereblye is :)

Ebéd után a Nyuszi 3, azaz három órát aludt. Igen, az a Nyuszi, aki nem szokott ilyet csinálni!

Délután viszont megint nyügös volt. Na nem nagyon, de nyügös. Itt volt Csuhaniki, ezért, hogy tudjak beszélgetni, Bazsa játszott a Nyuszival és futkosott utána... Így utólag arra gondoltam, hogy esetleg féltékeny lehetett a Nyuszi, hogy nem vele foglalkoztam? Mert tuti nem az volt a baj, mint tegnap. Hisz tegnap feszített, üvöltött... ma csak olyan nyüszi volt. Még uzsizni sem akart...

Miután Niki elment, még kimentünk az udvarra labdázni, bringázni, kismotorozni...

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagosnapok.blog.hu/api/trackback/id/tr281905789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása