aug
31

Akartam írni Stella szülinapjakor, hogy milyen is a Nyuszi így 2 évesen. Hogy miket szeret, miket nem szeret, mire hogy reagál, stb...stb...

Amiket szeret: minket nagyon :) puszizni is :) gyümölcsök: szöllö, dinnye, banán, alma, körte, egyéb ennivalók: lencsefözi, rántotthusi, paradicsomleves, töltöttpaprika, fagyi, pizzát nagyon, kekszek, virsli, hotdog

csinálni: hisztikézni, cumizni, játszóterezni, barátokkal játszani (pl Bennel), apával sikongatva játszani pl bakkecskéset, kutyásat, meztelencsigákat keresni, öket megtalálva hangosan sikkancsolni, szereti a kutyákat,

Amiket nem szeret: sima vizet inni, zöldségeket enni, kivéve néha kis sárgarépa-karalábe, szót fogadni, aludni menni, bevásárolni, öltözködni, semmi piros gyümölcsöt

Van 16 foga, 92 centi és olyan 15,5 kiló, általában 98-as ruhákat veszek neki. A haja világos, hullámos, sok, a szeme, hát a szeme, jaj, a szeme olyan közepes barna szinü, de milyen is? Jaj, a szemek azok olyan nehezek. Ami tuti, a fehérje iszonyúan fehér s a jobb szemében van egy bogár, mint a dágiMamának volt. A szeme színét holnap megnézem :) (megnéztem. barna. de nem sötét, közepes)

Ha felébred, mindig szól, hogy: "Anyaaa! Anyaaa!"

Bilizni 4 napig bilizett, azóta nem. Ma délelött is szellöztettük a popsiját. Egyszercsak hallok valami kopogó hangot. Hát a pisi a parkettán. Aztán persze szólt, hogy: "Pisi". Mindezt persze a bili mellett.

még folyt...

aug
31

Fogmosás

| Szerző: Gaabee | 10:49 pm

Azt hiszem ez gond. Nem engedi a Nyuszi, hogy játékosan mossam a fogát. S így ugye nincs fogmosás. Almát szokott rágcsálni, meg ma vettem karalábét is, de jo lenne, ha mosnánk azokat a fogakat...

Majd pénteken megkérdezem a gyerekdokit, van-e ötlete, úgyis megyünk kötelezö kivizsgálásra.

aug
31

Ma sem aludt délben

| Szerző: Gaabee | 10:46 pm

Reggel ugyan fél 9-ig aludt, de délben csak fél órát pihizgetett. Mi van vele egy hete már???

aug
30

Ma egész délelött a lakásban voltunk. Zuhogott az esö. Gyorsan telefonálgattam, s minden napra megbeszeltem programot, mert Nyuszival nem lehet itthon kibírni. Hiába imádom. Nem megy.

Délután lementünk viszont ide a ház alá. Nyuszit jól beöltöztettem, mert láttam, hideg van +schutzhose is volt rajta. Egyszercsak elkezdte böködni a feje tetejét, s mondta, hogy kapucni. (nem emlékszem, hogy mondta ki, de persze nem tökéletesen)

A lényeg, hogy fázott a kis feje és szólt :))))) Most elöször fordult elö ilyen. Okosodik, növöget ez a nagykislányka, aki pár nap múlva oviba megy (mármint bölcsibe)

aug
30

Pár hete történt, hogy kint játszottunk a Nyuszival. Kimentünk az alattunk lévö játsziról a gemeinde házak mellé, ahol is 2 kisfiú kezdett el vihogni, s elölünk elbújkálni, elszaladni. Már akkor feltünt, hogy a fiúk olyan Forestesen szaladtak, de azt hittem, ez csak olyan bohóckodás.

DE! Tegnap újfent összefutottunk a fura fiúkkal. Nehéz volt visszatartani a röhögést, mert ezek a skacok tényleg úgy futnak, mint Forest Gump. S van belölük azonnal kettö.

A kicsi 3 elmúlt, még pelust hord, de ami inkább fura, hogy iszonyúan folyik a nyála. Szegényke tiszta anyja. S nem akarok rosszat írni, de olyan, mintha lógna nála kicsit a léc.

A nagy most megy suliba, ö is tiszta anyja, kicsit agresszív megszólalásai vannak, valamint iszonyú örömet okoz neki kistesója izélése, aminek eredménye mindig, hogy a kicsi üvölt.

Az anya: olyan, mint a két fiú. Szó szerint. Merthogy semmi nöiesség nincs benne. Iszonyú csúnya, kicsit elhízott, eszméletlenül hadar, még a fogai is olyanok, mint a fiainak.

Apukát nem láttam. Nem is baj. Tehát ök a család, akikre, mint ForestGumpokra gondolok :)

aug
30

Alvásbajok folytatása

| Szerző: Gaabee | 6:13 pm

A Nyuszi egész múlt héten nem vitte túlzásba az alvást. Reggel nem kelt hajnalban, az jó, viszont a déli alvások...hááát!

Egyszer sem aludt fél 1-fél 3 között. Pl mikor Dinához mentünk fél 4-re, ö odafelé az autóban aludt el....

Ma is csak 50 percet aludt. Nem értem mi van vele. Tán az ovira gyúr???

aug
25

Alvásbajok-rémálmok

| Szerző: Gaabee | 3:32 pm

Alvásbaj a Nyuszinak, rémálom az anyjának.

Ma pl délután mentünk VOLNA a 10.kerbe régi ismerösgyerekekkel játszani. De Nyuszi nem aludt el fél 1 körül, ahogy szokott, hanem sirt,üvöltött, folyt az orra, ilyesmi... Végül most 3-kor aludt el a nagyágyban.

 

Most tehát alszik.

aug
23

Stella mindig hivta Bazsát, hogy: "Bojááázs!" Meg hogy: "Gyeje. Gyeje."

Ekkor Balázs mindig ment a Nyuszi után, aki azért hívta Bazsát, hogy üljön be a szobájába, s nézze, hogy ö mit, s hogy játszik :)

Ime:

 

Itt popsit törölt.

Aztán csörgöt rázott.

Végül meg is fésülte a kopasz babát :)

 

aug
23

Ez volt az a születésnap, amire anya igyekezett készülni :)

1.

Aug.12. csütörtök volt. Már szerda este megsütöttem a cicafejalapot. Csütörtökön, déli alváskor kivágtam a szivecskéböl a cicafejet, megkentem, arcot megrajzoltam, kidíszítettem a nappalit..

Ébredés után persze Stella meglátta (hát már hogy ne látta volna meg a sok lufit és a 2 lámpa között lógó macisort) a díszítést, így fújtam fel neki is lufikat, hármat egy csokorba kötöttem, s így mentünk a játszira. Ö hozta a lufikat kézben :) Persze kezdetben lufistul akart játszani, ami nehézkesen ment, pl nem fért be a mászókába 3 lufival :) Na egy lufi végül is kidurrant, így Nyuszi megengedte, hogy a maradék kettöt felkössem a babakocsira...

Amikor apa hazajött, mi már díszbe...ja, nem! Apa meglógott melóból, s meglepett minket a játszin :) így együtt mentünk a Billába tejszínhabot venni a már kész tortához.

Itthon gyors kirityekedés, aztán jöhetett a gyertyagyujtás, amit a Nyuszi nagyon élvezett!!! Imádta fújkálni a kis gyertyákat a cicán. S persze a cica is tetszett neki. De enni nem evett belöle.

Aztán felhívtam a Mamit, hogy boldog névnapot kívánjak, s mikor kérdezte, hogy mit szólt a Nyuszi az ajándékjaihoz, akkor esett le, hogy nem adtuk oda a Nyuszinak. Telefont gyorsan letettem, ajándékozás jött. Hát a Nyuszi nagyon boldog volt, mert kapott egy kicsi babakocsit, amiben a babáját tudja tologatni. Pont olyan, mint az ö babakocsija, csak világoskék. Van rajta cumisüvegtartó, bevásárlónecc, bolygós az elsö két kereke, szivacsos a tolókar, esernyöre csukható... DE! amit a Nyuszi másnap délelött kiszúrt, nincs a kicsibabakocsinak napvédöje! Ezt a hibát!!! ;)

Este, miután az ünnepelt lefeküdt, megsütöttem a következö torta alapját, mert:

 2.

Másnap péntek volt. Délutánra babazsúrt terveztem. Odi Magyarországon, Kylie Auban valahol, Dináék lebetegedve, de Anita és Ben megmentették a bulit. Jöttek, kedvesen, csinosan, örültünk :)

Stella gyönyörü ajándékot kapott. Egy Stella névvel ellátott takarót. Nagy katicabogárral. A takaró narancsos, mint a Nyuszi szobája. Tehát tényleg testreszabott. DE! Anita a takarót rendelte, s elöször rozsaszint küldtek neki. Ö reklamált, hogy nem azt rendelt, így kapott egy narancsosat is. Bánatdíjul a rozsaszint megtarthatta, s csak 1 takaró árát kérték töle. Ezzel mi, azaz én és a lányom nagyon jól jártunk. A rózsaszines takaró hazautazott Egomba, a narancsos meg itthon van. Ìgy nem kell takarókat utaztatni, s mindenhol szép-Stellás takaró van :)

A torta inkább mutatós volt, mint szép, de nem baj. Volt más nasiznivaló is. Ezen a napon nutellával kentem meg a kerek tortát, s smartiesokkal raktam ki a tetejét. S hát persze a két gyertyácska.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.

Búbánatban is megünnepeltük a szülinapot. Együtt Timon és Márk szülinapjával.

4.

Maminál is megünnepeltük, ott gyönyörüséges macitortája volt a Nyuszinak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.

Zsuzskáéknál is megünnepeltük, ott együtt a nyári ünnepeltekkel: Duci szn. Zsuzsák nn. K.Péter szn. Mami nn. Stella szn. Adri szn. (igeeen, ebben a sorrendben :)

aug
9

Emma, az új lányom :)

| Szerző: Gaabee | 9:32 pm

Ma két gyerekem volt. Stella és Emma. Emma kéremszépen egy gyönyörü vöröshajú kislány. Áprilisban volt 2 éves, de Stellánál sokkal kisebb. Ök találtak elöször egymásra a ma talált játszin. Édesen játszottak együtt. Mármint már a lent említett hiszti után persze. Aztán ugye idönként én is kellettem, így Emma is a közelembe került. Egyszercsak közölte a nagyijával, hogy én vagyok az anyukája. Ezen jót nevettünk, s jött is velem idönként kézenfogva... de aztán a késöbb munkából érkezö anyukájával is közölte a hírt, hogy én vagyok az anyja, aki szerencsére jó humorérzékkel volt megáldva, jól elviccelte a dolgot :)

Ìgy volt szerencsém egyszerre 2 gyerekre vigyázni. Egyik kezemmel egyiket hintáztatni, másik kezemmel a másikat kissé mindig távoltartani a hintától, mert ugye a hinta elött a legjobb a kannával és lapáttal játszani...

Hát igy lettem én kétgyerekes :)))) egy rövid idöre

aug
9

Elsö hiszti

| Szerző: Gaabee | 9:22 pm

Találtunk egy új játszit. Elég messze tölünk, de nagyon nagy területen van, szimpatikus volt, máskor is elsétálunk oda, az biztos. Legalább nem unjuk meg egyiket se, ha minden nap máshová megyünk. Meg ugye a délelöttök is itt vannak...

Tehát a játszin, miután odaértünk, megjelent egy apuka 2 nagyobbacska gyerekkel. Mindhármuknál fagyi. Na, erre Stella szeme felcsillant, s elkezdte mutogatni a fagyit, s mondta, hogy: "Anya! Fagyi! Fagyi!"

Hát persze nem rohantunk el fagyiért (a játszitól nem messze láttam egy fagyizót), így a lányom olyan igazi hisztibe kezdett. Ez volt az elsö eset, hogy birtokolni vágyott valamit, s hisztibe kezdett. Attól félek, ez az a bizonyos idöszak kezdete.... jaaaaaaj!

aug
8

Egyszer szégyenlösködik, zavarban van, ez inkább felnöttek elött fordul elö. Ilyenkor mozdulatlan ö is, a feje is, csak a szemét mozdítja, de azt is alig.

Máskor pedig huncutkodik a kisfiúkkal. Rájuknéz, olyan nagyon ránézéssel, ha azok utána erednek, sikkancsolva szalad, göndör fürtjei lobognak, közben hátra-hátra néz, hogy fut-e még a kisfiú. Ha fut, akkor sikkancsolva fut tovább a Nyuszi is, hozzám, átöleli a lábam, s közben hátraforgva mondja, hogy "juuuuj, juuuuj", aztán megint ránéz a kiszemeltre, megint futásnak ered, megint sikkancsol, megint mindig hátratekint :)

stb...stb...

aug
8

Beszéd

| Szerző: Gaabee | 4:12 pm

Mindenki nevét mondja. Hol így, hol úgy. Azt nem szeretem, ha engem legabiz, vagy apáját lepetizi, mert mi a szülei vagyunk :)

Ha megyünk a játszira, mindig kiabálja, hogy Aniiii, gyeje! Anita barátnömre gondol, s a kisfiára, Benre. Öket ismeri szerintem a Nyuszi a legjobban, rajtunk kívül, hisz legkorábbtól ismeri öket, s rendszeresen találkozik velük.

Imád az ágyunkon ugrálni, aztán befekszik, magára húzza a takarót, s kiabál, hogy: "Ebbujt!" Akkor meg kell  öt találni, s ha megtaláljuk, nagyon hálásan s irtó hangosan nevet :)))

A kakit letagadja, ill szól, hogy kaki van, de a pelenkázást már nem engedi. Ragaszkodó tipus, no! ;))

Ha babakocsival sétálunk, pl délelött boltba, mindig sorolja az otthoniakat: Mamiiii, Aadjiii, Tomás, Bajázs, Mamaaa, Hóljó (Hógolyó, a kutyus), Cica (Sopánkának hívják, s hát ezt még nem mondja), Búbá (Búbánat rövidítése)...

Kedvencem, mikor mondja, hogy: "Okkké!" "Tutti!" "Pancsi" "Nincs"

aug
8

Ùj alvásszokások

| Szerző: Gaabee | 4:06 pm

- Stella rászokott, hogy 3/4 9-kor fekszik le este aludni s kb reggel 7-ig alszik. Délben 3/4 1-töl kb 1,5-2 órát.

- Délelött is, délután is játszira járunk. Oda, amit a kullancsos napon találtunk. Ez egy teljesen új játszi, idén júliusban adták át, kimondottan kisgyerekjátszi, körbekerítve, puha talajjal, szinte süpped a lábam alatt a talaj, s a legfontosabb, kicsiknek való játékokkal, mint csúszda, homokozó, kisház, mászóka, rugóshinta.

aug
8

Aug.1. Bringákkal mentünk a Dunaszigetre (Donau Insel). Elötte napon játszira, ezen a napon egy olyan pancsihelyre, ahol nem lehet fürödni, csak pici viz van, s vizes játékok, mint pici vizimalom... A víz csapvíz, nekem iszonyú hideg, de a gyerekek nagyon élvezik a szabadon sarazást, kavicsozást, vizezést...

Egyszercsak jön a Nyuszi, hogy: "szúr! szúr!" s néz az elöre nyújtott lábikájára. Amikor megláttam, hogy mi szúr, majdnem elájultam. Egy iszonyú hosszu fadarab állt bele a nagylábujjába, a lábujjhajlattól egészen a lábujj közepéig, s a lábujj hajlatától még kilógott a bütyök felé (na nincs bütyke a Nyuszinak szerencsére, csak hogy érthetö legyen, mitöl kaptam frászt)

Én okos azt gondoltam, ha ilyen erös a szálka ill fadarab, akkor azt gyorsan könnyedén kihúzom. Persze a Nyuszi elrántotta a lábát, így egy elég hosszú rész beleszakadt. A jéghideg víz azonnal lehütötte neki, így nem sírt tovább, de mi apájával aggódtunk, hogy most mit is kell? Hogy is kell?

Aztán eszünkbe jutott, hogy ez a hely olyan mint egy strand. Van büfé, van wc (kerekes székes is), tehát tuti van Elsösegély. Hát volt is. Apa bevitte a Nyuszit, hogy nézzék meg, s mondják meg, mit kell tenni. Hát ki kellett szedni. Na igen, de mélyen volt, Nyuszi még a lábkörömvágástól is üvölt. Apa és a doki szorították a Nyuszi lábfejét, én a combinál próbáltam a rugdosásokat mérsékelni, közben ráhajoltam, suttogtam neki, hogy jaj, tudjátok. A doktorbácsi csak segíteni akar, kiszedi a nagy szálkát a Nyuszi lábából, hogy az majd ne fájjon. Apa, anya és a doktor bácsi is szeretik a Nyuszit, ne sírjon a Nyuszi, mindjárt kész vagyunk. Nem fog fájni, csak ne rugdosson a Nyuszi. És így tovább, és így tovább....

20 percig tartott. Iszonyat mélyen volt, s Stella iszonyúan rúgkapált, feszített, ellenkezett...

De végül kint volt a szálka, Nyuszi és Anya kaptak fagyit, hogy megnyugodjanak (kicsit remegett Anya a nagy küzdelemtöl és lelki megpróbáltatástól, apa meg elfutott a Dunához, s csobbant benne egy kellemeset)

Tanulság? 1. nem szedünk ki kapkodva fadarabot a gyerek lábából. 2. minden jó, ha a vége jó :)

Nyuszi még ma is (ma már aug.8.van) mutatja a nagylábujját, hogy: "Bibi. Pasz." Vagyis tegyek a bibijére sebtapaszt, de persze csak azért, hogy leszedegethesse :)

aug
8

Kullancs

| Szerző: Gaabee | 3:36 pm

Júli 20. Már Bécsben voltunk, délelött nagyot sétáltunk babakocsival, játszóteret keresve, hogy ne mindig a ház alatti homokozóban játszon a Nyuszi, valamint legyen társasága. Nagy társaságimádó a lányom :)

Viszont a déli alvás után láttam egy mákszemnyi fekete koszdarabkát a hajában a forgónál. Le akartam hussantani, de nem esett kis. Akkor körömmel akartam lehúzni, nem jött le hirtelen. Akkor mégjobban odafigyelve húztam meg a pordarabkát a körmömmel. Na, kijött. S majdnem elájultam! Egy mini kullancs volt!!! A fürdöszobában a csapba dobtam s szétnyomtam, kis vér jött belöle, tehát tuti nem kosz volt (láttam a lábait és hogy feje van)

Utána persze a beadott kullancsoltás ellenére (hisz ugye nem minden ellen véd) izgultam s figyeltem a Nyuszit, de semmi rendellenes nem történt...

aug
8

Esztergom (júli 3-18)

| Szerző: Gaabee | 3:32 pm

- Esztergomi nyaralásunk hatására Stella sokat beszél.Mert ott ugye sok magyar nyelvü inger érte. Egész nap. S nem csak tölem. De csak szavakat mond, de azokat folyamatosan. S folyamatosan utánunk mondja, ha valami érdekes szót hall. Mások elött változó, hogy mennyire beszédes. Vagy csendeskét játszik, vagy nagyon locsifecsi.

- 2 hétig összevissza pisilt-kakilt, ahová épp, hisz ritkán volt rajta pelus. Nagyon meleg volt, s gondoltam, itt a lehetöség, hogy megismerje testi müködését. Hát pisilt ide, kakilt oda.. :) Mutattam neki a bilit, szívesen rá is ült játszásiból, de nem akarta megszentségteleníteni. :)

- Este 9-kor ment aludni, de korán kelt. 6 körül. (Korábban 8-kor feküdt le s 6-kor kelt)

- Esztergomban a 2 hetes otthonnyaralásunkkor többször is aludt Búbánatban a fenti szobában :)

- Július 7-én voltunk a Bense dokinál. Vírusos hörgögyulladás volt a megállapított baj. Hogy mi volt a baj? Nyügössége, éjjeli felriadások, hajnali kelés, nemevés, nemivás, sírások, Bense doki látogatása után még láz is 1-2 este...

- Mint írtam, Egomban Stella még mindig korán kelt, de már 9-kor feküdt. Lehet hogy emiatt, vagy a betegeskedés miatt, vagy a napközbeni höség miatt, vagy a hátul dolgozó utolsó 4 fog miatt..de ébredés után mindig olyan nyügös volt... Az egyetlen neki megfelelö megoldás a korai babakocsis sétálás volt, ezért ébredés után szinte azonnal indultunk minden reggel a még üres városba. Petöfi utca, Bástya környék, Széchenyi tér, piac, haza. Közben eztazt elintéztünk, ha valami már nyitva volt.

- Egomban 2 héten keresztül nagyon meleg volt, ezért délelött is, délután is lementünk a Kempingbe pancsizni. Stella amúgy is nagy pancsibajnok, de a höséget is le kellett valahogy vezetni, hiába volt a Nyuszi kicsit betegecske. Imád úszógumival ugrálni a vízbe :) Fotók a fotoalbumponthun :)

süti beállítások módosítása