már
29

Szégyellhetném magam, hogy EZ az örömöm, de ez van. Kisgyerekes anyukaöröm. Na nem minden családban, de azért sokhelyütt.

Tehát tegnap 20,20-tól aludt a Nyuszi, szünet nélkül reggel 8,20-ig. Ùgy, hogy én reggel már nem bírtam, s kimentem a mosdóba, meg a konyhában is tettem vettem. Kis zukkínimosás, szeletelés, mosogatás :) Ezekre se kelt fel a Nyuszi. Máskor hajnali 5 körültöl már a takarómat se igazíthatom meg, nem fordulhatok meg, semmit nem szabad, hiába zsibbad éppen a karom, mozdulatlanul kell maradnom, mert felkel a lánykánk.

S olyan édesen, kedvesen, kócosan kelt a mi kicsi Nyulcsink. EKKORA alvás után :)

már
29

Szavak, amiket mond 1.

| Szerző: Gaabee | 10:45 am

Stella nem beszél túl sokat. Mármint egész nap halandzsázik, de nem rendes szavakkal kommunikál. Amiket most mond: Anya. Apa. Hoppá. Kopkop. Kaka. Hapszi. Gabi

Ez utóbbit szerintem apujától tanulta, hisz töle hallja a nevem. Most pl a játékaival szöszöl, s mondogatja, hogy GabiGabiGabiGabi...

már
28

Gondoltam én. Naivan. Elég naivan.

Ùgy számoltam, hogy ha Stella eddig 6-kor kelt, akkor hurrá, az új idöszámítás szerint majd 7-kor fogunk kelni. Hurrrrááá!

Hát elfelejtettem egyeztetni a kisfönökkel, aki régi idö szerint 5-kor azzal ébresztett, hogy: "Anya!" Majd hangosabban: "Anya!" Majd még hangosabban: "Anya!"

Òvatosan kinyitottam résnyire az egyik szemem, hogy lássam, mit csinál a Kisfönök. Hát állt az ágyban, s várta, hogy felkeljek.

Na ennyit a tovább alvásról....

már
27

Elsö csók

| Szerző: Gaabee | 6:30 am

Tegnap esett meg az eset a játszin. Két ikerfiúcska csúszdázott, a Nyuszi meg csodálta öket, közben mindig odament a csúszda aljához s rádölt. Ilyenkor én persze minden alkalommal (hiába ugyan) elmagyarázom, hogy ha lecsúszik valaki, megüti öt, ezért nem szabad odaállniu... 

Az ikrek nagymamája is elmondta az ikreknek, hogy a kislány még kicsi, s nagyon vigyázni kell rá. Még örültem is, milyen jó fej a mama :)

Csúszás után az egyik fiú odarohant az általam félrehúzott Stellához, s átölelte, hogy: "Aranyos a kislány. Vigyázni rá!" Annyira édes volt a kisfiú! (olyan 3 évesnek saccoltam öket) Ez párszor még így történt, majd egyik alkalommal a kisfiú egy olyan csókot nyomott a Nyuszi szájára, hogy a levegö is megállt bennem!

már
27

Horkolás és takarózás

| Szerző: Gaabee | 6:24 am

Apa, mint sok más szülö is, alvósat játszott a Nyuszival. S ekkor apa ugye horkolt. Na, ezt a Nyuszi megtanulta. Szerencsére csak játékból csinálja, éjjel nem :)))

S mostanában, ha fáradt, felmászik az ágyunkra, vagy a kinyitott kanapéra a nappaliban, s magára húzza a takarót. Jelez :)

már
26

Burggarten és hercehurca

| Szerző: Gaabee | 1:13 pm

Voltunk délelött a Burggartenban. Dinával és Kylieval találkoztam. 

Voltak nehézségek, de csak hazafelé. Sietni kellett, hogy ebédre hazaérjek  a Nyuszival. Viszont az orrunk elött elment az alacsony villamos. Utána ált. 20 percet is várhatok, mire jön a következö alacsony. Az a baj, hogy azzal az ügyetlen bal kezemmel nem tudom feltenni a Nyuszit babakocsistul a magas villamosra :((

Az idö viszont telt. Átrohantam egy másik villamoshoz, ami felénk jön, de nem a ház alatt tesz le, hanem gyalogolni kell még egy darabot. Idönként alacsony ez is, ezért reménykedtem, hátha...

Hát jött is az alacsony villi, amitöl még gyalogolni kell. Közben már 3/4 12 volt, tehát vettem készpizzát, mert Nyuszi fél 12-kor ebédel, 12 elött már ágyban van, s alszik, mint a bunda. Tehát vettem pizzát, hogy a villin megetessem, mert ha túlfárad, nem eszik, s akkor nem is alszik rendesen.

Na de közben ott volt a villi, amire fel kellett volna szállni... hát odarohantam, megnyomtam az ajtónyitó gombot, vissza a pizzásbódéhoz fizetni, vissza a villihez, megint megnyomtam az ajtónyitot, aztán vissza a pizzáshoz a visszajáróért és a pizzákért. Pizzát kartonpapirostul marokraszorítottam, visszajárót futás közben begyürtem a zsebembe, s futottunk a villihez.

Ekkor már egy minket megszánó utas nyitotta nekünk az ajtót. Nyuszi evett, ivott, ettöl elégedett volt, de fáradt folyamatosan.

Villiröl leszállva rohanás haza az autóhoz, cuccokat és babakocsit beletettem, Nyuszival felrohantam, öltöztettem, irány az ágy. .... most alszik.

 

 

Hát igy telt a nap elsö része. Viszont a labda, a katicás, a szerelmeskaticás, na az ott maradt véletlenül, igy mehetünk délután labdát is venni....

már
25

Ma nagyot égtem. Szoktam máskor is, mert hát a matek az nem az erösségem.

Tehát kérdezte egy anyuka a játszin, hogy mennyi idös a lányom. Mondtam neki, hogy: 17 hónapos. Az ö gyereke 15 hónapos. De a kisfiú decemberi. Stella pedig augusztusi. Az azért nekem is leesett, hogy nem jön ki a 4 hónap különbség...de gondoltam, hogy nem bennem van a hiba. Aztán eszembe jutott, hogy hát én vagyok az, aki utálja a számokat, mégis az én hibám kell legyen a dolog... hát az enyém volt. Mert Stella nem 17, hanem 19 hónapos.

Tehát egy szempillantás alatt öregedett 2 hónapot :((((

már
22

Apa föz

| Szerző: Gaabee | 10:20 am

Nyuszi pedig boldogan eszi :)

Vasárnap apa fözött. Pennét bolognai szósszal. Nem üvegessel :) Igazi szószt ettünk. A Nyuszi egyedül evett délben, villázni szeret, s ízlett neki az apa által fözött ebéd nagyon. Amikor pedig Peti a maradékot meg akarta vacsorázni, Nyuszi Peti karja alatt átbujtatva a fejét követelte az ö jussát :)))))

már
22

Fogak

| Szerző: Gaabee | 10:18 am

8 harapó elöl, 4 örlö hátul, s kint van mind a 4 szemfog is. Utóbbiak még kicsik, de kint vannak.

már
22

Megszünö gyurmaundor

| Szerző: Gaabee | 10:15 am

Az elöbb pl nagyot gyurmáztunk. Kukackákat és gömböcöket csináltunk. De EGYESEK megunták, s elkezdték a kék gyurmát szanaszét morzsázni, kenni, szórni...

már
22

Kellemes hétvége

| Szerző: Gaabee | 9:47 am

Bár az idö nem volt csodás, már annak is örültem, hogy nem kell nagykabátot hordani.

Szombaton voltunk Parndorfban. Nyuszi kapott egy nyusziszandit. Nagggyon nyuszis :))) Aztán jót játszott az ottani játszótéren. Kár, hogy nincs olyan játszótér a környékünkön. Nagyon sok fejlesztö játék volt, kúszó, mászó, egyensúlyérzék fejlesztö (ezt külön kell írni??? szivem szerint egybe írnám...)

Vasárnap délelött bringázni voltunk a Praterban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Délután pedig lementünk egy közeli játszóra játszani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyuszi ügyesen csúszdázik, de ennek a közepén van egy ugrató, ott könnyen megüti a fejét ill nem jó a hátának, ezért ezen a nagycsúszdán kis segítségre szorul. Este csak úgy zuhant be az ágyba...de valamiért 5 után úgy döntött, vége az éjjelnek :(

már
19

Itt voltak ma mindannyian. Örültem neki :) Bár Stella úgy döntött, ö nem kiváncsi a sokadalomra. Máskor minden szöszmöszre felkel, most csak akkor kelt fel, mikor már csak Anita és Ben maradt. Pedig volt hangzavar, Noah, Dina fia elemében volt nagyon. Sajnos késön jutott eszembe a fényképezés, pedig elökészítettem a fényképezöt, de azért egy kép készült.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címe: Vendégeink-részlet :)

már
19

Nem lehet egyedül hagyni a Nyuszit a nappaliban, ha nyitva van az ablak, mert az ablak alatt van a kisasztala és a kisszékek... s ö ugye nagylányka. Tudja, hogy ha feláll a székre, olyan jól kilát az ablakon:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De nem lesz baj. Figyelek :)

 

már
19

Igen-nem

| Szerző: Gaabee | 12:00 pm

Nem tudom, mikor kezdte a Nyuszi egész pontosan, de a lényeg, hogy csinálja. Ha kérdezek, eldöntendö kérdéssel, akkor bólogat, hogy igen vagy nem :)

már
19

Alvás. Dubai kontra Bécs

| Szerző: Gaabee | 11:55 am

Mára nyugton állíthatom, hogy Nyuszi alvásrendjét nem borította fel a Dubai-túránk :)

Furán hangzik, de ottani idöben mindig este 11 körül feküdt le. Ez ugye rendben is van, hisz az az idö itt este 8. Csak nem fektetés elött volt a fürdetés, hanem az esti program elött, vagy már délután. Lefekvés elött csak a tejcsi volt.

már
17

Persze szívószállal inni könnyü. S tegnap-ma a Nyuszi így itta a reggeli italát, mert babánturmixot csináltam neki. Fél banánból s kb 1.5dl tejböl.

Ma elöször eléggé nagylányosan ebédelt. Úgy szokott lenni, hogy én etetem, idöt hagyva neki, hogy ha van kedve és sikerül, akkor ö is kanalazzon a szájába. De általában csak játszik. Villázni jobban szeret. Az egyszerübb mozdulat, gondolom azért. Mire a kanállal a szájához ér a falat, sokszor a falat újra a tányéron van, s Nyuszi csak a kanalat szopogatja. De ma nagyon sokat lapátolt egyedül. Fehérbabfözit.

már
17

Fogjelentés

| Szerző: Gaabee | 1:21 pm

Az elsö 8db fog, a hátsó 4db örlö és a fenti 2 szemfog tuti kint van. A szemfogak csak épphogy, s az alsó szemfogakat majd délután újra megnézem. Egyik kint van tutira... Kezdetben olyan szépen tudtam mindig ellenörizni, hogy mi hogy jön...de már nem olyan egyszerü az élet. Nyuszi okos lett. Ha bedugom az ujjam a szájába, rámnevet, s jól belémharap :)

Na megnéztem a fogakat. Pár sebhelyem lett :) :) :) Viszont tudom, hogy állnak a fogak. A jobb alsó szemfog is kint van. Csak picit, de kint van.

A bal alsót várom még akkor...

már
16

Gyurmaundor

| Szerző: Gaabee | 5:17 pm

Ezen nincs mit ragozni. Egyszerüen hiába csinálok kukackát, csigabigát, bármit...tetszeni még esetleg tetszik a Nyuszinak, de ha ö fogja meg, undorodva köszöni, de nem kéri.... így hát nem gyurmázunk látástól-vakulásig.

már
16

Nadrág

| Szerző: Gaabee | 2:20 pm

Nyuszi most kelt fel. Ivott, aztán felöltöztettem. A nadrág feladásakor mindig nézett lefelé, de nem nyekegett, nem szólt...

végül kiderült. Egy nadrágszárba dugtam mindkét lábát :)))))

már
16

Alvás

| Szerző: Gaabee | 12:06 pm

Izgultam, hogy hogy fog alakulni a felborult rendszer. De nincs nagy gond. Stellanyuszi délben fárad, evés után alszik. Este is fürdésre káó, utána tejcsi és alvás.

Ma éjjel már nem is aludt mellettem. Mert ugye Dubaiban nem volt hajlandó a kiságyban aludni, így közöttünk aludt. Mióta hazajöttünk itthon is átkéredzkedett hozzám, ma nem. Jó lenne, ha ez így is maradna. Imádom, ha mellettem szuszog, de azt nem szeretném, ha ez kötelezö alapon lenne így...

már
14

Indulás: Izgalommal indultunk neki az útnak, mert már a reptérre indulás is épp a napi egyszeri déli alvásidöben volt... kicsit korábban indultunk, hogy Stella az autóban aludjon. Gondoltuk, hujj de jó lesz így, mert nem fogja nagyon kialudni magát, s a majd 6 órás repülöúton is fog majd aludni.

Persze. Ahogy T.Szülö elképzeli :) Stella ugyan csak kicsit több, mint fél órát aludt az autóban, s a repülöút vége felé már nagyon fogyott az energiája, egy idöben némán ült az ölemben, épp csak pislogni volt ereje, de azért nem adta meg magát. Nem aludt.

A repülöút amúgy fárasztó volt. Egyszerüen csak, mert sok volt a helyhezkötöttség. A játszást jobban szereti a Nyuszi.

már
4

Puszival ébresztés

| Szerző: Gaabee | 12:10 pm

Neeem! Nem mi ébresztettük a Nyuszit puszival! Ö ébresztett minket! S igazi puszival. Már cuppant is :) El voltunk alélva :)))

már
3

Tegnap ebéd után, mikor a Nyuszi felkelt, nem a szokásos sikkancsolások, kiabálások, esetleg sírások jöttek ki a szobából. A Nyuszi azt kiabálta, hogy: "Anya! Anya!"

Lehet, hogy butaság, de úgy érzem, ez egy újabb lépcsöfok a fejlödésében :)

S este! Este nem a kiskádjában fürdött, hanem a tuskabinban tusolt. Furcsa volt nekünk is, neki is. Velem tusolt, apa pedig elökészítette és tusolás után bemenekítette a hálóba. A lefekvés körüli többi esemény viszont a már megszokott módon zajlott. Nyuszi elöször furán szemlélt körbe a tuskabinban, én legugoltam, úgy tusoltam öt, s vigyáztam rá, nehogy elcsússzon. Érdeklödve nézte a tusoló rózsáját, amiböl a csikizös víz jött :) Aztán rájött, hogy lehet rángatni a kabin ajtaját :)))) Na, innentöl fel kellett gyorsítani az eseményeket :))))

már
2

Idönként az az érzésem, hogy Mo-on vagyunk. Sokminden PONT OLYAN döcögös, körülményes, nehézkes. Még az irodisták is az asztal másik felén...

na ezt késöbb folyt...

már
2

Anya háziorvosánál

| Szerző: Gaabee | 10:56 am

Tegnap úgy döntöttem, hogy Nyuszi déli alvása után elmegyünk az én orvosomhoz, hogy megnézze a torkom. Kiváncsi voltam mit mond, mi a baj. Már nyelni se bírtam, beszéd is fájdalmat okozott... gondoltam, tuti nagy a baj :)

3-kor indultunk, gyalog, babakocsi nélkül...

Nyuszi, ha sétált, akkor ellenkezö irányba ment, így javarészt kézben kellett vinni. Majd megszakadtam, mire az orvoshoz értem. Kb fél óra az út. Ott kiálltuk a sort az asszisztensig, aki kérdésemre, hogy "sokat kell-e várni", visszakérdezett, hogy igen,s nem jönnék-e vissza inkább késöbb, hogy a kicsinek ne kelljen olyan sokat várni. Hát nem meséltem el neki, milyen az, amikor babakocsi nélkül él az ember egy totyogóval... szépen, lehajtott fejjel hazaindultam. Nyuszival a kezemben. Mint mindig.

Öröm is volt az ürömben :) Megálltunk egy játszótéren. Volt a kiscsúszdánál egy helyes szöke kislányka, aki vmi exjugó nyelven beszélt az apukájával. Apuka is alacsony volt, kislányka se nagynövésü. Egyszercsak mond Stellának a kislány valamit magyarul. Nem hittem a fülemnek, de aztán meglepett kérdésemre apuka elárulta, hogy anyuka magyar, s a kislány is beszéli TERMÉSZETESEN a magyar nyelvet.

Neki ez lehet, hogy természtes, de nekem nem. Van egy csomó félmagyar család, ahol a gyerekek egyáltalán nem beszélik a magyart. Ami engem megvallom, teljesen meglepett... Még az elején...

A kislány, aki 3 éves lesz most, úgy megszeretgette a Nyuszit, hogy velünk akart hazajönni, s mikor az apukája a vállára tette, hogy ök nem erre laknak, akkor keserves sírásban tört ki.

Na e kis kitérö után hazaértünk, egy gyors mosdólátogatás, s irány vissza a dokihoz. Na ekkor már csaltam. Úgy döntöttem, ha épp jön a busz, akkor lógunk 2 megállónyit. Hát épp jött a busz. Ìgy felszálltunk. Jegy nélkül. Volt nálam pelenka, popsitörlö, láncoscumi, gyümölcslé, babapiskóta, szöllö, iratok, egy Nyuszi... de menetjegy az nem volt. Nagyon féltem. A lebukástól, a megaláztatottságtól, hogy nincs jegyem, s a 72 euronyi büntetéstöl is... De nem buktunk le!!! :)

A dokinál már nem voltak annyian, de 3/4 órát így is kellett várni, ami nagyon nehezen ment. Nyuszi nagyon nyügös napokat él. Na nem egész nap nyügös, de ha az, akkor nehéz vele nagyon. Hiába volt kisgyerekasztal, kisszékekkel, könyvekkel...sokkkal izgalmasabb volt beszaladni a leghátsó helységbe, ahol infuziok és egyéb tiltott dolgok, veszélyes eszözök vannak.... jaaaj, folyt rólam a víz, úgy éreztem, letörik a derekam.

Akinek van segítsége, az nem is tudja milyen mindig mindent egyedül csinálni...

6-kor hívtam Petit, hogy ha lehet, munka után kanyarodjon a dokihoz, s vigye el a Nyuszit. De mire lebeszéltem Petivel a dolgokat, már pont behívtak. Fel is döntöttünk egy nagy karfás faszéket a rendelöben. Aaaakkkorát puffant! Úgy restelletem, de már koncentrálni se tudtam. Szerencsére mikor kész voltam, Peti lent várt minket kocsival, így nem kellett hazacipelni az ekkor már fáradt Nyuszit.

A torkommal semmi gáz nincs, azt mondta a doki, hogy azt is elhinné, ha azt mondanám, hogy nem fáj. A nyirokcsomok elég nagyok a fájós oldalon, nyelni fájdalmas, de se a torkomba, se a fülembe benézve nem ájuldozott, hogy juuuj, de beteg lennék :) Ìgy nem viszem szerdán dokihoz a Nyuszit. Minek. Mára egyébként már pont jobban van a torkom, pedig a felírt gyógyszert se váltottuk ki. S remélem végre lassan jót nyaralunk :)

süti beállítások módosítása