dec
31

Jöttünk-mentünk

| Szerző: Gaabee | 10:31 am

30-a, szerda. Reggel 5-kor keltünk. Illetve magam mellé vettem a Nyuszit, s még idöszakokra visszaaludtunk. Úgy, hogy végül fél 9-kor keltünk!!! Ez nagy szó. Általában 6-kor kelünk...

Reggeli tejivás után útnak is indultunk. Felmentünk Szilva barátnömhöz, aki az új Dobó Gimi mellett volt az anyukájáéknál. Jó kis túra volt feltolni a hegyre a babakocsit a Nyuszimuszival :)

Szilváéknál jó volt, mert ugye ott vannak az ikrek, 3,5 évesek, így volt egy CSOMÓ játék, valamint hozzá vannak szokva a leejtem, összekenem, morzsázok, ledobomacumisüveget, s kijönpárcseppinni.. szituációkhoz.

Hazafelé már siettem, hogy Nyuszi lehetöleg az ágyában aludjon. Mert ugye most tér át az 1x-i alvásra, s nem akartam a még ki nem alakult szokást megzavarni. 12-re értünk haza, azonnal letettem a Nyuszit, s 2-ig aludt.

Ébredés után ebédeltünk, aztán kis játék, s jött értünk Glóri. Felvitt magukhoz. Ök Szilva szüleinél is magasabban laknak, oda csak kocsival megyek. Gyalog tuti nem. S mivel apa még Bécsben volt, még dolgozott, ezért nem volt kocsink...

Glóri 3 fia már nagyfiú. A legkisebb 5 éves. Stella nagyon kokettált Botonddal, a középsö fiúval, akinek ez -úgy láttam-tetszett. Épített vasutat is a Nyuszinak, megmutatta neki, hogy kell bekapcsolni a mozdonyt, a tetején levö gombbal... tehát jól éreztük magunkat. Kivéve, hogy Nyuszi elég hamar  az alvás elötti jeleket mutatta. Dörzsölte a haját, csapkodta a tarkóját, nyügösködni kezdett... így hamar haza kellett jönni. Persze itthon nem volt fáradt. Vagyis de, csak nem annyira. Azért idönként letette a fejecskéjét a kanapéra, ez egy új szokása, ezzel is jelzi, hogy fáradt, de végül a szokott idöben feküdt le este.

Aztán  megjött apukája is, amikor a Nyuszi már aludt, így reggel a nagyágyban találkoztak 6,15-kor :)))) Volt boldogság :))))

dec
29

Dr. Bense 3.

| Szerző: Gaabee | 10:00 pm

Tegnap voltunk a Bensénél. Vasárnap direkt befutottam a városba megnézni, hogy mikor rendel. Úgy néztem, hogy hétfön reggel 7-9. Negyed 9 után 2 perccel érkezve látom, hogy a doki sétál ki a rendelöböl hazafelé. A váró üres volt, de az asszisztenst láttam, hogy bent van. Hát bekopogtam. Kiderült, hogy fél 9-ig volt rendelés, s mivel elfogytak a betegek, a doktor úr hazament. De az asszisztens felajánlotta, hogy felhivja, mert jön vissza, s lehet, érdemes megvárni. Hát érdemes volt. Negyed óra múlva jött is. Addig a Duna-parton sétáltunk. Össze is találkoztunk Ducival (Keresztanyám, apukám fiatalabbik huga, s nem duci, hanem vékony :) , vele beszélgettünk kicsit.. aztán

jött a doki, megvizsgálta a Nyuszit:

1. Köldöksérv. Felsö sérv. Azt mondta, hogy a felsö sajnos sok esetben (80%) nem húzódik vissza, ezért mütét a vége. A mütétre 3 éves kor elött nem kerül sor. Majd meglátjuk, hogy alakul a Nyuszka hasa. Én azért remélem, hogy visszahúzódik, de majd alkalomadtán a bécsi dokit is megkérdezem természetesen.

2. Has. Stella pocija kicsit hordócskás. Akkor is, amikor épp napok óta nincs étvágya. Dokibácsi megnézegette, ennek Stella nem örült, sírva jelezte is, hogy hagyják már békán, de a csúnya dokibácsi csak megnyomkodta, megnézegette, kérdezgetett... Tehát azt mondta a doki, hogy akkor lenne baj, hogy ilyen kis pókhasa van a Nyuszinak (zárójelben megjegyezném, hogy a Nyuszi hasa gyönyörü!!! S nem!!! Nem vagyok elfogult!!!), ha ceruzalábakon állna. De a lába IS tökéletes :) :)

3. Száraz börére kapott krémet, amit majd itthagyok, mert a másikat elvittem Bécsbe, s persze nem hoztam magammal...

Gabi és dokibá :)))))) Nekem szombaton hajmosáskor bedugult a fülem. Még soha nem történt velem ilyen korábban. Hétfö reggel felhívta anyu a fülészetet, valamikor januárra akartak idöpontot adni. Az nekem késö... Tehát a Bensénél voltunk a Nyuszival. Mikor valamit harmadszor mondott el a doki, s még mindig nem értettem, mert ugye nem hallottam, elnézést ke´rtem, s elárultam, nem hallok. Na ekkor kiderült, hgoy a Bense általános orvos is, így meg is csinálta a fülem :) Mármint kimosta :)

Ducika. A rendelö elött menet észrevette, hogy ott a babakocsi, így bejött megnézni, mi van velünk. Pont akkor kezdte el a fülemet rendberakni a doki, így jól jött a segítség. Mert Duci próbálta becserkészni a Nyuszkát, hogy addig ö vigyáz rá. Ezzel kicsit lekötödött a Nyuszi figyelme, s nem végig rajtam lógott... igy a fülem állapota is megjavult, még azt is hallottam, hogy szól a rádió a rendelöben. Korábban természetesen erröl fogalmam se volt...

dec
29

Mirci: Született Stella után 10 nappal. S ma itt volt délelött vendégségben. Sajna mi ma hajnalban keltünk, így mire Míra ideért anyukájával, addigra Nyuszi már nem adta önmagát, nagyon fáradt volt, így egy idö múlva le is kellett tenni aludni... de azért aranyosak voltak a csajok. Méregették egymást, majd mikor Míra nézegette a játékokat, Stella érzésem szerint próbálta testtartásával jelezni, hogy ez az ö dombja :) :) :) Egyszer kicsit odébb is lökdösték egymást valami nagyon fontos játék elött állva :)))) Kár, hogy ilyen rövid találkozás volt. Kiváncsi lettem volna, hogy töltenek több idöt együtt :)

Tükör: Bazsa egy kis tökörrel villogtatta a fényt a szobában. Amikor Stella elött ment a fény, a Nyuszka igyekezett elkapni. Annyira édes volt. Teljesen komolyan gondolta, hogy megfogja :) Látszott rajta az igyekezet :)

Vendégségben: Volt a Nyuszi. Mamájával, Linda tanteval és Timonnal. Nélkülem :) Én itthon voltam, s loptam magamnak pár pillanatot Nyuszi nélkül. Ilyen úgyis több, mint ritkán van. Mert ugye a SOHA, az több, mint ritkán fordul elö :)

Nyuszi úgy hallottam, jól viselkedett a vendégségben, jól érezte magát, nem volt vele gond. S még nasizott is. Mikor hazahozta a Mamája, elkezdett járkálni, s kiabálta, hogy "Balá". Hát felhívtuk a Balázst, hogy kapja össze magát, s jöjjön hozzánk!!! Méghozzá gyorsan :)

dec
27

9.fog

| Szerző: Gaabee | 8:11 pm

Nyár óta jött, mind a 9., mind a 10. fog. Ma este fürdetés elött kicsit körbenéztem Nyuszka szájában. Egyik oldalon alul a szokásos dudor, a másik oldalon alul is a szokásos dudor, de a tetején egy tühegyecske. Hát kiindult...de meddig fog tartani? S fog még sokat fájni????

dec
27

Láz, hütöfürdö...

| Szerző: Gaabee | 11:23 am

14 hónaposan volt elöször beteg. Most 16 hónapos, s most volt (remélem VOLT ) másodszor. Szerintem ez nagy dolog :) s örülök, hogy jó egy évet megúsztunk, még a köhögést is, orrfolyást is, lázat ne is emlegessem.... Tehát a Nyusziimmun erös azért :)))))

De pénteken a Nyuszi kicsit nyügös volt. Sokat bújt hozzám. Felkéredzkedni szokott a karomba, de hogy annyira bújjon? Tehát bújt, nyüszögött, nyögösködött, nem volt étvágya (IGEN!!! nem akart enni. A mi kis Nyuszink!)... Este 6-kor már 39 fokos láza volt. Semmi egyéb panasz. Kapott Baby Panadolt, ami láz- és fájdalomcsillapító, aztán pizsi, meleg tejecske és irány az ágy. Elötte lázmérés. 38. Ez már jobban hangzott!

Jó 1 óra múlva hallottam, hogy felsír, de mire a szobámhoz értem, már csend volt. Ìgy nem mentem be. 9 elött megint sírt, bementem hozzá, megpuszilgattam, megölelgettem, közben éreztem, hogy elég forró a kis teste, de ájult a fáradságtól, így visszatettem aludni.

11 elött nagyon sírt. Kivettem az ágyból, nagyon forrónak éreztem. Fel is ébresztettem anyut. Együtt megmértük a lázát, ùjra 39 fok. S nagyon nyügös volt. Vittem fel neki gyümölcslét, azt bevedelte pillanatok alatt. Azért, hogy ivott, azt jó jelnek vettem.

Nem tudtam, szabad-e éjjel hivni a gyerekorvost, de gondoltam, ha nem akarja, hogy elérjék, kikapcsolja a telefont. 22,50 volt ekkor. Hívtam...nem vette fel... Adtam hát újra Panadolt a Nyuszinak, s visszatettem aludni.

Hajnali 4 után újra keltünk (elötte is volt ébredés, de nem jelentös), Nyuszi nagyon meleg volt, izzadt, Mami most magától kelt, megmértük, 39 fok... hááát, sírhatnékom volt újra... hogy segítsek a kicsi Nyúlkán??? Próbáltuk Mamikával a boka-csukló-homlok borogatást, melyböl a bokát hagyta csak a Nyuszi, így ez az ötlet kilöve... Aztán csináltam neki fürdövizet sok habbal-ez utóbbit a játék kedvéért-aztán beleültettem a Nyuszit. Addig játszott a Nyuszi a vízben, míg az kezdett hülni, s hütötte kicsit a Nyuszkát is. Jó érzés volt úgy ágyba tenni, hogy nem tüzelt a kis teste. S persze ivott sokat megint. Tehát újra aludtunk. Úgy 5-töl... aztán keltünk fél óránként, végül fél 8-kor. Persze mindketten nagyon fáradtan. Mami is, Bazsa is, mert ugye ök is hol aktívan, hol passzívan szereplöi voltak az eseményeknek.

Szombat reggelre (vagyis reggelre) már nem volt láza a Nyuszinak. 3 adag Panadol, s sok aggódás után. Délelött még nyügös volt, söt, délután Búbánatban is, de ott már csak kicsit. Remélem (most vasárnap van), hogy mostanra elszálltak a bajok, ahogy jöttek :))))

dec
24

Szavak

| Szerző: Gaabee | 9:21 pm

Nyuszi még nem mutat nagy érdeklödést az érthetö beszéd irányába... a maga arab-kínai nyelvén néha naphosszat karattyol, de érthetö szavakat nem nagyon mond.

Amikor multkor pánikba esett, hogy ott hagyom az utcán apájával, akkor kiabálta utánam, hogy: "Aja!! Aja!!"

Vagy BAlázsnak is mondja, hogy: "Balá"

De ma, ma mondott valami nagyon komolyat. A kalapálós játékot meglátva növérem mondta, hogy: "Kopp-kopp" Erre a Nyuszka, mikor kalapált, mindig mondta, hogy: "Kopp-kopp"

Jaj, annyira édes volt!!!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S egy koppkoppjátékos kép

dec
24

Nyuszka 2. Karácsonya

| Szerző: Gaabee | 9:18 pm

Nehezen indult a nap. Mármint Nyuszka nem akart délelött aludni. De mindig szokott, igy számitottam rá, szükségem lett volna az idöre a karácsonyi készülödéshez.... Végül minden kicsit elcsúszva, de sikeresen alakult. Nyuszi végül fél 12-töl aludt 1-ig. Utána ebédelt, majd kivittem apukájával együtt a Mamához. Utána itthon kitakarítottam, feldíszítettem a fát, rendetraktam, pakoltam, bekészítettem a fa alá a csomagokat, majd mehettem készülödni. A vacsit a Mami csinálta egyedül, mint mindig.

Aztán kimentem a Nyuszkáért a Mamához. Ott volt Timon is. A két kicsi annyira aranyos volt együtt, kiváncsi vagyok, hogy hogy alakul a kapcsolatuk :)))) Majd holnap sokat játszhatnak, ma kicsit rövidre sikeredett ez a gyerekprogram.

Nyuszkát hazahozva mentünk Adrihoz. Ott ittunk borlevest, s ettünk finom nasikat. Adri mindig isteni finom nasikkal visz bünbe minket. Két éve a gesztenyetortája!!!! Azóta is emlegetjük :)))))

Sikerült Nyuszinak magára borítania egy már elfújt mécsest. Nem volt meleg, csak meglepödött, hogy ahogy száradt a kezén a viasz, kezdte húzni rajta a bört :) Ùgy nézett mereven, mozdulatlanul...várta a segítséget széttárt ujjakkal :))))

Megcsodálta a halakat is, akik akváriumát Adri direkt Nyuszka kedvéért frissen mosta. (nekem a kis neonhalak a kedvenceim) Vannak szörnyü, rettenetes békáik is. Azok üvege szerencsére nem volt frissen pucolva...szörnyen néznek ki... így Nyuszka csak halazott.

Adriéktól hazjöve már nem volt gond a Nyuszival. Az ajándékjainak örült, föleg annak a fajátéknak, amibe 4 fagömböt lehet fakalapáccsal beleütni, s akkor a golyók kigurulnak alul... ez volt a sláger. Na jó, a cumisüveges-pisilös baba is tetszett neki, de azzal ugye semmi extrát nem lehetett csinálni, hisz nem töltöttem meg a cumisüveget...igy simán pislogtatni lehet csak....

dec
23

Bless you

| Szerző: Gaabee | 10:39 pm

azt jelenti-tüsszentéskor mondva-hogy "Egészségedre!"

S hogy mi is ez??? Az a telefonomban nem létezö csengöhang, amit a Nyuszi levéve a billentyüzárat, beállított :))) Hogy honnan tette be a csengöhangokhoz, arra még nem jöttem rá.

S a csörgés...csörgééés???!!! Üvöltö tüsszögés! Szörnyü!!! Anyuval mentünk az utcán, amikor fura hangot hallottam mögülem. Anyu is onnan. Pörögtem, forogtam, míg végül kiderült, hogy a télikabát alatt, a farmerom farzsebében lévö mobilból jött a hang. Bejövö hívásra hívva fel a figyelmet.

Érdekes :)))

Ma este jöttem haza (Adrival és Balázzsal voltam forraltbort inni a Széchenyi téren), s mikor jöttünk be Bazsával a kapun, elövettem a mobilt, hogy megnézzem, mennyi az idö. De amikor kivettem, abban a pillanatban tüsszentett a mobil egy irtó nagyot (Peti hívott). Hirtelen nem tudtam, hogy frászt kapjak, vagy nevessek :)))))

dec
22

Elsö hóemberépítés

| Szerző: Gaabee | 10:21 pm

Ma ugyan meleg volt, olvadt a hó rendesen, de azért az udvaron strapabíró havunk van, így ma épitett a Nyuszi (Bazsa építette neki, s ö asszisztált) egy igazi kicsike hóembert. Volt igazi répa orra. Amin nagyon jót nevettünk, hogy a Nyuszi látván micsoda orra van a hóembernek, azonnal kiszedte, s megrágta, ahogy egy igazi nyuszihoz illik, majd fordítva próbálta visszailleszteni :))) (itt csendben megjegyezném, hogy a mi Nyuszink nem igazi veganyúl, hanem nagy húsevönyúl ;)

Ma volt az elsö kesztyümentes hóvalismerkedés is... úgy nézte a kis kezét, majd mutogatta nekem, s mondta nagyon, hogy: "Ö! Ö!" Természetesen értettem. Tenyeremmel megtöröltem, s megmelegítettem :)

dec
22

Stella és Zsófi

| Szerző: Gaabee | 10:52 am

Hogy ki Zsófi? Adri babája VOLT. S hogy miért érdekes? Mert nagyobb, mint Stella most. Ma elövettük Stellának Zsófit. Át kell majd öltöztetni, mert nagyon ódivatú :)))) Balázs régi cuccai vannak rajta. Gondolok itt koptatott márványszerü farmerra...

Csak a haja csúnya a Zsófinak. Nem azért, mert rövid, fiús, göndörös, hanem mert olyan,mint egy ..nem is tudom. Randa no! Majd kap csajos kendöt is :)

Készült fotó is a játszó párosról, majd januárban, (amikor nem itthon leszünk, hanem otthon) felteszem :)

dec
21

Séták és Balá

| Szerző: Gaabee | 7:27 pm

Ma délelött is és délután is sétáltam a Nyuszival. Babakocsival. Ez csodaszámba megy nálunk, de ma 2x is teljesítettük :) Ráadásul másodszor a Nyuszi aludt is. Voltunk a városban, még a Széchenyi téren is sétáltunk. Olyan jó érzés volt. S az én kis Nyulacskám meg aludt. A lakáskulcsomat-a békásat-szorongatva :))))

Most estefelé pedig kedvenc unokatestvérével játszott, aztán le lett pattintva egy kis számítógépezés miatt. Ezt Nyuszi kissé neheztelve fogadta. Mérgében kiabálta, hogy Balá!!! Balá!!!

Ja, s amikor vacsiztam, mindig megkínáltam a szendvicsemmel. Érdekes módon mindig a szalámit tudta kiharapni a vacsimból :)

dec
20

Fagy

| Szerző: Gaabee | 9:54 pm

Most látom, hogy a Fagy c. irásom nem jelent meg, csak a címe. Utólag megpróbálom pótolni a tegnapit :)

Tehát nagggyon hideg volt. Reggel, mikor kimentem a Nyuszival, olyan -8,-10 körül. A két szomszédbácsi lapátolta a havat, ami Nyuszkának térdig ért. Nem élvezte nagyon a hóbanjárást. Pár lépésenként megunta, s felkéredzkedett a karomba. A szél is csípösen fújt.

dec
17

Anitánál készültek a képek. Stella nem örült annyira, hogy egy idegen "kölköt" ölelgetek, s nem öt. Lássuk:

 

A cumi húzgálása komoly feladat.

 

A pólóm magamontartása is az volt :)

dec
17

Idei elsö hó

| Szerző: Gaabee | 3:10 pm

Miután jól betöltöttpaprikázott (nagggyon szereti) a Nyuszi, lekisértük apát a kocsihoz, mert ment vissza dolgozni, mi meg elmentünk sétálni. A pockos házak közé. Akkor jártam oda sokat, mikor Nyuszi kicsi volt. A házak között sok a füves rész, vannak bokrok is, fák is, padok, homokozó... de semmi extra amúgy. Viszont sokszor láttam pockokat :) a Nyuszival a kengurúban :) :) Tavaly.

Most nem voltak pockok. Most egy Macinyuszi volt, meg az anyukája

 

Nyuszka szívesen sétálgatott, bogarászgatott a minihóban. Mert ugye nem nagyon maradt meg a lehullott hó. A nagyváros az meleg hely. Gondolom ezért.

Úgy kipirult a Nyuszka arcocskája. Annyira édes volt vele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ugyan kicsi popsikenöccsel-neogranormon-bekentem a két kis orcáját és a nózikáját :) Mire hazaértünk, elfáradt, így most alszik...

dec
16

A Nyuszi ma rántott husit ebédelt. Fözelék volt neki, meg a tegnapi husimból (a Schnitzel Hausból) eltettem neki egy jókora darabot. Hát nem a fözelékért volt oda, amit különben szeret, hanem a husiért. Azért nagyon.

Délután voltunk Anitánál. Kocsival persze, ami azt jelenti, hogy apa bringával ment vissza dolgozni. Hááát. Nem túlzok, ha azt írom, nincs "banánérlelö meleg".

A Nyuszi ma jól viselkedett Anitáéknál. Most az ö kisfiuk volt nagyon fáradt és nyügös. De aludni nem akart. Azért eljátszogatott a földön, idönként felállt a kanapénál (Stella ennyi idösen csak hanyadt feküdt, mert ö kicsit lusti volt az elején :) Anita szuperfinom pitét sütött. Volt meggyes is és almás is. Èn a meggyesért vagyok oda. :)))) Nyuszi csak két kis harapást kapott, mert én habzsoltam, ö pedig lassan evett, ahogy illik :)

S megjött az elsö Jézuska is, hozott Malackát, nagyot, nagyon plüssöset, nagyon cirókásat :) Majd ha lesz kép a Nyusziról az új kuschelállatkájával, akkor teszek fel :)

dec
14

Csak mert édes

| Szerző: Gaabee | 4:59 pm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem, nem én rágtam le az egyik mamuszról az egyik cseresznyét :)))

dec
14

9-10. fogak

| Szerző: Gaabee | 4:58 pm

Hát hónapok óta jönnek. Tegnap eszméletlen sírások is voltak. Fülsüketítöek. Napközben persze csuklóig a szájában kotor, dörzsölgeti, maszirozza a sajgó kis ínyecskéjét. Van akinek könnyen jönnek a fogak, van, aki kínlódik. Hát a Nyuszi most kínlódik. Már egy ideje. Valamelyik nap végre meg tudtam fogdosni az ínyét. Jól össze is harapdálta az ujjamat, mert haragudott a fogkontroll miatt. Tehát alul éreztem 1-1 dudrot. Még nem szúrja át az ínyt a fog, de már emelkedik... csak lesznek fogai ennek az egyáltalán nem vegetáriánus kisnyúlnak :)))

dec
14

Nyuszi már nagykislányka. Ez volt az uzsonnája, kis zsömledarabbal és gyümölcslés vízzel (amit a csöröspohárból fogyasztott, valamint öntött magára, az etetöszékre, meg mindenhová, ahová fröcskölni tudta :) , mert még nem mindig nagykislány)

dec
14

Ovinézés 2.

| Szerző: Gaabee | 4:40 pm

Ma ebéd után lesétáltunk (Kézben cipeltem a Nyuszit. Ááá, nem szakadtam meg!) az oviba, amit elsöként választanánk. Nagyon jó kis ovinak néz ki :) A vezetö nagyon kedves volt, Nyuszka az irodájában egy mágneses táblácskával játszott. Nagyon tetszett neki. Nem értettem, hogy adott mágneses figurákat miért tesz külön a hölgy. Késöbb kiderült. Amiket Nyuszi nyalogatott, azok mosásba mennek. Hát jogos.

Megnéztük a kiscsoportot. Èpp egy szögletes faasztalnál ültek mindannyian, kb 6-an lehettek, 2 ovonövel. Olyan picik voltak. Azonnal integettek nekünk. Örültek, hogy megzvartuk az unalmas evést :)

Nyuszka gondban volt, mert volt 2 kis aranyhalacska a terem bejáratánál, s nem tudta eldönteni, mi az érdekesebb, azokat a kis csillogó mozgó valamiket nézegetni, vagy a gyerekek szájából kinézni a falatot.  :)))  Meglepetésemre végül a halakat válaszotta. Persze továbbra is pár mágneses figurát harapdálva...

Tehát úgy döntöttem, hogy nekem IS tetszik ez az ovi. Nagyon. Ami meglepett, alváshoz nem kell bevinni semmit, csak ha van vmi kedvenc alvókája a Nyuszinak, ami fontos az alváshoz, akkor azt. S nem kiságyban alszanak (ezt a másik oviban már láttam, meglehetösen meg is lepödtem, jóhogynem megbotránkoztam, hogy ez meg milyen dolog :)))) Tehát matracokon alszanak.

Jaj, felkelt a Nyuszi, mennem kell

dec
13

Puszicsata

| Szerző: Gaabee | 12:04 pm

Pár napja azt játszuk a Nyuszival, hogy ha mondom neki: "Nyuszi, puszi?" Akkor ö nem ad puszit, hanem huncutul elfordul, mire én felkapom, összepuszizom az arcát, aztán a hasára térek, s addig puszizom, amig nagyon nevet :))))

Ez 2 napig jó volt. De ma már olyan jó lett volna, ha végre megpuszilt volna. Bezzeg apát simán megpuszizza. Csak engem nem... én is puszikat akarok!!! Sok-sok nyuszipuszit :)))

dec
13

Idei elsö puncs

| Szerző: Gaabee | 12:00 pm

Tegnap délután "magyarlány talira" mentünk a belvárosba az egyik Christkindlmarktra. Mindenki gyerek nélkül ment, a 3 gyerekes anyuka is, a 4 gyerekes anyuka is. Nekik sincs itt segítségük, nem azért, csak az ö férjeik szombaton nem dolgoznak. Nyusziapuka meg igen.

Igy én a Nyuszival mentem. Ez azt eredményezte, hogy konkrétan egy szót se tudtam váltani senkivel, pedig szeretek beszélni, ez tudvalevö, hanem a Nyuszi után rohangáltam, aki nagyon édes volt. Tegnap elöször volt rajta a gyönyörü kis overálja, izgultam is, hogy kényelmes-e, jó-e, elég meleg-e. Bár tegnap hüvös volt, de nem volt "befagy a kipufogóm" szerü hideg. De a Nyuszi jól elvolt.

Legalább ittam egy puncsot. :) Narancspuncsot. :) Aztán fél óra Nyusziutánrohangálás utan úgy döntöttem, hogy hazajövünk. Nyuszinak úgyis aludnia kellett, hát aludt is a drága :)

Ami még nagyon kedves volt. Örjítöen sok magyar van ilyenkor az ilyen karácsonyi vásárokban. Viszont. Ahogy a Nyuszi után rohangáltam, mindenhonnan hallottam, hogy: "Jaaaj, de édes, nézd!" "Milyen aranyos!" "Idenézz, milyen cuki ez a kicsi!" és így tovább..és így tovább...

És ez nekem igenis nagyon jól esett, s nagyon kedves a magyaroktól, hogy szeretik a gyerekeket. S hogy nem szégyellik kimondani. Mert azt is észrevettem, hogy az ittenieket is mindig leveszi a lábukról a Nyuszi, de ök sokkal szolidabban nyílvánítják ki a tetszésüket. A múltkor egy irtó morcos fejü bácsi-és néni integetett titokban pápát a Nyuszinak, aki nagy pápáintegetö. S olyan édesen tudja csinálni, hogy néha séta közben csak azt látom, hogy vadidegenek integetnek nekünk :)))

dec
13

Szöszevö

| Szerző: Gaabee | 11:49 am

Ez a kis disznófülü (ezt rám is mondták gyakran, ha emlékezetem nem csal) Stella felfejlesztette a szöszevö módszerét.

Eddig elöre tudtam, hogy szöszt akar enni. Az lehetett a cseresznyés mamuszról, lehetett hajszál, cérnaszál, plüssállat kitépett "szöre", pokróc megdolgozott szösze... Tehát elöször Stella nagyon nézett valamit, majd az ujjával, azzal a kis dundival nagyon piszkálta azt a valamit, majd másik kezével kivette a cumit, élöre cuppogott és dolgozott a nyelvével, végül betömködte a szájacskájába A szöszt.

Tegnap: észrevette a szöszt, felkapta, ugyanazzal a kézzel kikapta a cumit, s el se véve a szájától a cumit, már be is tette a szöszt, kicsit cuppogott rajta, majd gyorsan visszatette a szájába a cumit is. Na jó, utána ki is vette, mert cumistul nem tudja a nyelvével pödörgetni a szöszt :))))

dec
10

Anitánál

| Szerző: Gaabee | 9:32 pm

Délelött a Nyuszi nem aludt valami nagyot. Az 1,5-2 óra helyett 1 órát aludt. Mikor felkelt, még nem volt kész az ebéd. Sülthús volt, apának rizzsel, Nyuszinak fött krumplival :) 2-kor elindultunk Anitához. Nyuszi már fáradt volt, gondoltam majd a kocsiban szundikál egyet. Hát nem szundikált.

Ezek után nem is úgy viselkedett, mint szokott. Nem volt annyira elájulva Ben baba játékaitól. Máskor sokkal kutakodóbb, érdeklödöbb. Most inkább a fáradtságtól jött-ment. Hazafelé jót aludt a kocsiban. Na nem sokat, fél órát, de aludt. Csak én örültem volna, ha játékosabb és barátkozóbb, mint ahogy máskor szokott. Nem is tudtunk Anitával nagyon beszélgetni... na majd email-ben...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Azért képet hoztam :) :) 

dec
10

Tegnap folytatása

| Szerző: Gaabee | 9:25 pm

Tehát eljöttünk az oviból, azzal, hogy jövö héten hétfön megyünk és megnézzük, valamint lehetöségem lesz kérdezni, informálódni. Nem tudom, miket kellene tudnom, miket kellene kérdeznem. Ami érdekel, hogy itt mit szólnak hozzá, hogy Stella nem ért németül, lesz-e tennivalónk ezügyben, érdekel, hogy év közben lehet-e oviban tartózkodás idöpontját változtatni, hogy mit kell bevinni (a pelus és a váltóruhák, valamint ottani lábbeli az tuti, de mit még).

Na elindultunk hazafelé, az esö esett, de nem nagyon, zavaró nem volt. Nyuszi végig a kezemben volt, amint le akartam tenni, nyújtózkodott felfelé, s kapaszkodott a combomba...

Bementünk egy Anker pékségbe, ahol a Nyuszi kapott ingyen és bérmentve egy kiflit. Olyan brios tésztáju-szerü kiflit. Meglepödtem. Nem szoktak ajándékokat osztani, ráadásul nem költöttünk vagyonokat, csak épphogy.

Innen kicsit gyalog is jöttünk. Ami azt jelentette, hogy két kézzel fogtam a nyuszi kezeit,  mögötte mentem, fölé kellett hajolnom, majd eltört a derekam, de úgy éreztem, hogy a 4 sávos úttest mellett nem mehetünk csak lazán kéz a kézben egymás mellett. Bementünk egy virágboltba is, Anita barátnömnek vettünk egy kis decemberi hangulatú növénykét. Persze Nyuszi végig a kezemben volt, mert minden virágot és polcokra kitett szert meg akart fogdosni. Mikor kijöttünk a növényestöl, gyalogoltunk tovább. De Nyuszi nem bírta sokáig, s amikor újra felemeltem, akkor tünt fel, hogy nincs rajta a csiptetös cumija. (itt csendben megjegyezném, hogy már az Obi elött jártunk, tehát majdnem hazaértünk)

Elindultunk vissza a pékségbe, cumi ott nem volt. Vissza oda, ahol kiszálltunk apa mellöl a kocsiból. Cumi a földön nem volt. Vissza az oviba. Cumi ott se volt. Persze egész visszaúton járt a szemem, hátha valaki felemelte, s feltette vmi bokorra, padra, ablakpárkányba, kirakatba... Cumi sehol. Elindulunk hazafelé, Nyuszi még mindig a kezemben (semmi hajlandóságot nem mutatott a gyaloglásra, így cipelhettem), közben felhívtam Petit, aki kiment a kocsihoz, s megállapította, hogy ott a cumi. Sóhajtottam egy nagyot, kicsit örömömben, megkönnyebbüléstöl, kicsit a Nyuszicipeléstöl elfáradva.

Hát így fáradtam el tegnap :)

dec
10

Megint ovinézés

| Szerző: Gaabee | 10:32 am

Tegnap, amikor apa indult vissza dolgozni ebédidö után, lementünk vele a Matzleinsdorferplatzig, mert van ott nem messze egy ovi, ami elég szimpatikus. Nem olyan, mint a többi belvárosi ovi. Nem kicsi, nem emeletesházban van, van nagy kertje..

Tehát bementünk a Nyuszival. A hölgy, akitöl infókat kaphattam volna nem ért rá, így jövö hétfön megyünk újra. Apa már megnézte az ovit, kívülröl én is. Persze az ablakokon is bekukucskáltam, ahol lehetett, így kicsit belülröl is láttam. :) Igazából már eldöntöttük, hogy ezt az ovit jelöljük meg elsö helyre. Kettö ovit kell megjelölni, s majd értesítenek, hogy hová járhat a Nyuszi. Tehát itt most csak pár technikai kérdésem lenne.

Egy másik oviban pl érdeklödtem, mi a tennivalóm, hisz Stella nem ért németül. Fontos kérdés a beszoktatás is, az alvásról érdeklödtem, a szabadlevegözésröl. A második számú ovi nagyon kicsi. Egy emeletes ház alsó szintjén van. Van hátul egy játszótér is, ami ugyan nem összehasonlítható az egyes számú ovi nagy kertjével, de legalább van. Vannak ovik, ahonnan nyilvános játszóra járnak a gyerekek.

mennem kell, felkelt a Nyuszi (aludnia kellene még éppen. na mindegy.)

süti beállítások módosítása