okt
22

Stella méretek-oviból

| Szerző: Gaabee | 1:47 pm

Ma ez a cédula várt Nyuszi jelénél a kosáron:

Nincs hozzáfüznivalóm ;)

okt
22

Nyitott ajtó

| Szerző: Gaabee | 9:08 am

Stella visszaszokott a déli alvásra. Nem, nem délire, délutánira. De legalább alszik, igényli, jól esik neki... fél 2-3 között alszik. De tegnap, tegnapelött nyitva hagytam a szobájának az ajtaját, s mindkét alkalommal 2-2 órát aludt. Lehet, hogy felnézett, körbenézett, s megnyugodott, hogy nincs bezárva?

Próba megy tovább...

okt
22

Rácsapott!

| Szerző: Gaabee | 9:06 am

Tegnap voltunk Anitáéknál. Stella szereti Bent, de tegnap voltak harcok :) Pl mikor mindketten ugyan abba a játszószékbe akartak beülni. De abból nem lett harc, viszont mikor Stella a Kitticicás dobozból piskótát kért, s odaszaladt Ben is, akkor Stella mérgesen ránézett, s rácsapott a felkarjára, hogy hagyja már az ö kekszes dobozát békén. Ami furcsa volt, hogy látszott Stellán, hogy mérges lett, hogy oda akart csapni, hát odacsapott. Na persze nem nagyot, de nem ez a lényeg. Hanem az ütés ténye. Utána megcirógattattam a Nyuszival Ben karját, hogy Ben ne haragudjon, s hogy Stella se felejtse el, hogy nem egy kekszrablóval áll szemben, hanem a kis barátjával :)))) Aztán minden ment tovább a régi módon :))))

Jaj, volt még egy aranyos kis esemény. Anita készített ki szöllöt nekem, hogy tudjak nasizni, mert gyümölcsnapot tartottam. Nyuszi odament Benhez, mondta neki, hogy: "Ben!" aztán halandzsázott, nem keveset, de az utolsó szó a "szöllö" volt. Mindeközben odalépett Benhez, s a háta mögé nyúlva kicsit elörébb tolta öt. Tehát felszólította, (gondolom) hogy egyen szöllöt, mert az egészséges! ;)))

okt
20

Táncibaba koreográfia

| Szerző: Gaabee | 8:32 pm

A hálóban van egy zenemasina. A Nyuszi mindig bekapcsolja. Rádióra van állítva, olyan csatornára, ahol ritka kivételtöl eltekintve szinte mindig zene szól. S akkor a Nyuszi rákezd. Saját koreográfiája van. Ùgy értem, ö találta ki, s ismétli már egy ideje. 4 részböl áll a babatánc:

1. lehajolni, lábujjakat megérinteni

2. aztán felegyenesedni, karokat fel a magasba, így körbe forogni a saját tengelyünk körül (sokszor egyensúlyvesztésig, s akkor a tánc kisebb szünetet igényel)

3. aztán tapsi

4. aztán topogás a lábbal a földön (csak csendesen), nem dübörögve

Majd indulhat újra a banzáj :)))

okt
18

7.hét a bölcsiben

| Szerző: Gaabee | 9:58 am

Hétfö: Szokásos kis pityi, mikor eljöttem, s szokásos boldogságot titkoló üvöltés, mikor érte mentem. Az ovónéni azt mondta, hogy nagyon jó hangulata volt a Nyuszinak. Csak az ebéddel volt kis baj. A levest azt szépen kanalazta, viszont a másodikat, valami édes túrós valamit, na azt nem akarta enni. De azért is meg lett dicsérve, mert olyan sokat ért már németül :) :) :) 

Elhangzott az elsö német nyelvü mondat az oviban!

Kedd: NAGY NAP VAN!!!! Nyuszi reggel nem sírt! Átöltöztettem a benti nacijába, szandijába, aztán ...na ilyenkor szokott elkezdeni csimpaszkodni, aztán mikor jön az aktuális ovónéni, akkor elkezd sírni... de ma átöltöztettem, aztán ö beszaladt a terembe :))))

Szerda: semmi extra, szokásos otthagyós sírás, szokásos értemegyek sírás, viszont ebédet egy kanállal se, pedig nap közben jól elvolt...

Csütörtök: reggel pár másodperc pityi, egész nap jó hangulat, kis ebéd, s ami csoda, MA ELÖSZÖR NEM SÍRT a Nyuszi, mikor mentem érte. Nemhogy nem sírt, hanem mosolyogva fogadott, aztán nézelödött, mikor átöltöztettem...

Péntek: Reggel Nyuszi beszaladt ugyan a terembe, de míg felöltöztem, meggondolta magát, s ezek után már kissé nyüszögött, mikor eljöttem. Viszont jókislány volt, szépen ebédelt. Mikor mentem érte, picit sírva fakadt, de gyorsan elszállt a sírós kedv. Kedvesen integetve jött ez az oviból.

okt
18

Mosógépen

| Szerző: Gaabee | 9:57 am

elöbb megirtam, s nem jelent meg az irományom. majd ujrairom

Most írom újra. Jópár nap eltelt, már nem is tudom olyan jól leírni, de a lényeg megvan. Az történt, hogy Stella és apuja kergetöztek a lakásban, én vasaltam a hálóban. Kiscsaládom beszaladt hozzám, s ott kergetöztek kicsit, palacsintásat játszottak, stb... Egyszercsak apa elkezdett valamit elpakolni, Stella tett-vett, majd kiszaladt a szobából, én vasaltam redületlenül. Hallottam, hogy a fürdöszobába szalad be, de aztán iszonyú csend volt. Az volt a gyanúm, hogy a tusfürdöket, fürdösókat piszkálja, de a sóknak lett volna hangjuk...ezért apa  utánament. Hát a kis ördögfióka a nyitott mosógép (mosás után mindig nyitvahagyom, hogy kiszáradhasson) dobrészére állva felmászott a mosógép tetejére, s a parfümös-stiftes dolgainkat pakolászta.

Több dolog miatt is frászt kaptam. Stella leeshetett volna, s a fürdö alja járólap, az egyik eleme a polcocskának nem stabil, azzal is zuhanhatott volna. Nem beszélve arról, ha parfümmel zuhan, s még szilánkok is ... na ne ecseteljük.

A lényeg, nincs egy "beül a szoba sarkába unatkozni" tipusú lányunk :))))

süti beállítások módosítása