nov
11

Milyenis a Nyuszi??

| Szerző: Gaabee | 10:38 pm

Próbáltam a 2 éves Nyusziról írni a születésnapja környékén, hogy milyen is ö, de nem sikerült. Nem voltak annyira "karakteresek a vonások". Most viszont van írnivalóm.

Jókislány-rosszkislány: Tehát a mostani Nyuszi az oviban jókislány, aranyos játszós kislány, énekel, táncol, itthon vagy futszalad, vagy hisztizik, vagy tv-t akar nézni, vagy a mosógépre mászik fel, vagy kisszéket húz a konyhaszekrényhez, s ott kotor a tiltott dolgok között...

Mindig mondogatja, hogy: "kópé Nyuszi" Ezt persze apájától tanulta :)

- Filmek: Imádja a Kisvakondot, a Micimackót, a laptopon a Pingut, a Pocoyocot.

- Nagyon szeret rosszcsontkodni, sikkancsolva szaladozni apája elöl vagy után, szereti még mindig néha megetetni a babáját, a pisilöset (nem tudja, hogy pisil a baba), igy tologatja a bébibabakocsiban, s szeretgeti, megeteti.

- Nagyon szereti a zenét, szívesen táncizik, sokszor mindhárman a kis koreográfiáját táncoljuk.

- Öltözéskor, pelusozáskor vagy hisztizik, vagy csak mühisztizik, vagy pedig játszásból elszaladgál. A lényeg, hogy az öltözés nem egyszerü.

- Alvással nem könnyíti meg a dolgunkat. Délben nem alszik. Ha apája fekteti, akkor 1 körül hajlandó elaludni. Ha én fektetem, van esély rá, hogy nem alszik el. Este mindegy, ki viszi. De ha apa viszi, neki hamarabb lenyugszik, apa ki is jöhet. Ha én viszem, akkor tovább "zaklatott". Le kell mellé feküdnöm, úgy kell csinálnom, mintha aludnék, s újabban a kezemet is fogni akarja. De közben mondogatja, hogy: "Anya, alszik!"

- Öltözni nem szeret, mármint itt arra gondolok, hogy nem akar önállósodni. Ha lecsúszik a zoknija, nem felhúzza, hanem leveszi. Esetleg. Vagy nem csinál semmit, mintha nem zavarná a dolog.

- Az oviban sokszor nem akar ebédelni, összeszoritja a száját, s ilyenkor azzal vár, hogy: "Essen! Anya! Essen!" Mert ö éhes. Ami érthetö, hisz a reggeli fél 9-9 között van. De azt vettem észre, hogy ha eszik, akkor is igényli itthon, nem éhségböl, hanem a feeling miatt, hogy ö is akar apával enni.

- Nem hord se copfot, se hajcsattot. A copfot elviseli, de mivel levágom újra a frufruját, nem szükséges, s a hajgumikat meg naponta elhagyta, néha többet is. Volt, hogy 2 copffal ment oviba, s csak az egyik copfja volt meg :))) mikor hazahoztam.

- Imád kismotorozni!!! Azt hittem, hogy amilyen csajos kislány, tuti csak kis óvatos motoros lesz. Azért ez nem így van. Szaladhatok utána teljes gözzel.

- Én meg azt imádom, mikor a délutáni alvás után kiblattyog a kis hálózsákjában hozzám a nappaliba, s ha nem nézek rá (várom, hogy jelezze, hogy kijött), akkor vagy azt mondja, hogy: "Kukk" vagy: "Hahó", vagy: "anyaaa"

- Az esti fürdést mostanság elég gyorsan befejezi.

- A fogmosással még gondban vagyunk. Csak leszopogatja a fogkrémet, segíteni neki nem szabad, egyedül meg meg se mozdítja a szájában a fogkefét. Erre a bajra lassan megoldást kell találni.

- Nehezen indult, de szépen beilleszkedett a bölcsibe. 12-ig van, ebéd után hozom el. Nem sír, se ha viszem, se ha hozom. Egész délelött játszik, énekel, táncol, elpakol, a reggeli és ebéd után minden gyerek maga teszi a zsúrkocsira a tányérkáját és poharát..

- Már elkezdett kicsit beszélni németül is. Na nem sokat, de aranyos. A legkomolyabb, amit mond, a: "Schuhe anziehen" De dúdolgat itthon dalokat is, amiket mi nem értünk apájával. Gondolom ezeket az oviban tanulja :) (Jaaaj, de meglesném egy napját!!!!)

- Legjobb barátja Ben, Anita barátnöm fia. De jól kijön Kevinnel is, a szomszéd kisfiúval, aki reggel, mikor viszem a Nyuszit a bölcsibe, mindig megörül a Nyuszinak, s a Nyuszi ilyenkor szégyenlös arckifejezést vág.

- Ez a szégyenlös arckifejezés egy érdekes fintor, s új, érdekes és aranyos is egyben.

- Evés: Nagyon szereti a pizzát, a husikat, a kekszeket, a tejet, s az édességeket. Ez utóbbiból nem nagyon kap, ha kap is, az nem amolyan igazi édesség, inkább keksz. Csokis dolgokat, cukrot, nyalókát én nem veszek neki, ilyeneket akkor eszik, ha valakitöl kap, ami SZERENCSÉRE  ritkán van.

- Inni nem annyira szeret. Ha gyümölcslét vizezek fel neki, azt issza. De teát, sima vizet... (???!!!) Jaj, meg a tejecskét, azt nagyon szereti. Már csak este kap, mert ha reggel tejet iszik, nem reggelizik az oviban, s akkor nem birja ki délig, ebédig, ezért ébredés után is gyümölcslét kap, de akkor kevés vizet teszek hozzá. Kb 180 ml gyümölcsléhez öntök 20-30 ml vizet. Este olyan 250 ml tejet iszik meg. Sokszor ez a vacsija, de ha apája vacsijábol eszik, akkor nem issza meg a tejet, vagy nem mind.

- Mostani étkezések: 7 körül gyümölcslé kis vizzel, oviban reggeli fél9-9 körül, 3/4 12-kor ebéd, 4-5 között uzsi, apája vacsijából csippent, ha épp van kedve, vagy nem nagyon uzsizott, lefekvés elött 8 körül tej.

- Kakilni még mindig 3-4 naponta, inkább 4 naponta kakil. Kivéve az elmult 10 nap. Szinte minden nap kakilt, volt, hogy nagyon puhát, ami ki is jött a pelusból...

- Hétvégén kapott My little pony-t ajándékba, igazi kiscsajként nagyon megörült neki, s azóta is örömmel játszik a lovacskával s annak 2 gyerekével :)

- Èpítökockához viszont a legritkábban nyúl, meg a formabedobós játékokhoz is.

- Fogak: 18 foga van.  A 4 leghátsók közül a 2 alsó bújt ki, azok közül is az egyik még töri az ínyt...jó randa ahogy lifeg...

- Cumi: Na cumi nélkül nincs Nyuszi! Van több cumi is. Nyár végén 2 hétre rászoktattam, hogy csak alváshoz van cumi, de aztán kezdödött az ovi, s a stressz, a többi cumizó gyerek, s egyebek hatására visszakerült a cumi a Nyuszi kezébe-szájába.

- Kicsinyítö képzök és egyebek: Halacska, ahogy Nyuszi mondja: Halcsaka. tejecske-tejcseke, malacka-malcaka, oroszlán-orszakán,

- Családfa. Az enyém. Ha "unatkozik" a Nyuszi, vagy feles ideje van, vagy csak nincs mit csinálni, mint a babakocsiban, ha úton vagyunk, vagy a kiságyban, ha délután aludni kellene, akkor kezdi. Felemeli dundi kis öklét, s számol: "Mamiii, Aaadjiii, Tomááás, Bojááázs..."

nov
11

Laternfest

| Szerző: Gaabee | 10:06 pm

Ma van a farsang kezdete. Ezt ünnepelték a bölcsiben a Nyusziék. Ünnepi reggeliztek lámpásokkal :)

A lámpások pedig nagyon ötletesek voltak. Àsványvizes flaskák alsó felét festették ki a gyerekek, illetve konkrétabban maszatolták össze. Az ovonénik meg mindegyik lámpásra csináltak akasztót, hogy a gyerekek a nyakukba tudják akasztani a lámpásokat. Mert minden ilyen kifestett vizesflaska aljába tettek az ovonénik 1-1 mécsest. Na nem igazit, hanem elemeset. Nagyon jópofa, mert olyan a mümécses, mint egy mécses, vagyis az alja, s a láng meg egy kis izzó bevonva gumilángformával.

Stella itthon azt játszatta velünk, hogy elfújjuk a lángot, azaz én ügyesen kapcsolgattam a mécses alján a kapcsolót minden fújásnál. ;)

nov
9

Pelenkakiütés?

| Szerző: Gaabee | 1:56 pm

Múlt hét szerda délután. Nyuszicuni elég rózsaszín. Bekenem Neogranormonnal. Másnap is piroska. Megint bekenem. Aztán megint... Szombaton délután már iszonyú pöttyök voltak a cunikán. Nem is kevés, nem is halvány. Tüzpiros sok-sok pötty volt.

Tegnap felhívtam a gyerekdoki asszisztensét más okból kifolyólag, s rákérdeztem a dologra. Nem pánikolt a hölgy. :) Aztán mivel elmondtam neki, hogy hétföre virradóra nem kentem, hanem kamillás hintöporral szórtam be a cunit, s reggelre szebb lett, konkrétan halványultak a tüzpiros pettyek, s mintha nem is lett volna olyan sok... Erre mondta, hogy ha javul, akkor semmi baj, de ha romlik az állapot, akkor nyugodtan menjek be Nyuszival. Nem mentem be.

Tegnap, azaz még mindig a hétfönél tartok, mikor elhoztam a Nyuszit az oviból, s kicseréltem itthon a pelust, majd frászt kaptam! Valami sárgás trutyi volt a pelusban. Már a legrosszabbak jutottak eszembe... amikoris leesett, hogy láttam, itt nem Neogranormont használnak a popsikra, hanem vmi sárgás krémet.

Ma rá is kérdeztem az ovónéninél, hogy mit szól Nyuszicunihoz. Mondta, hogy pelenkakiütés, kenni kell, sürün pelust cserélni, szellöztetni, s akkor javulni fog. Azért megkérdezte, mikor kezdödött, s hogy jöttek a pöttyök. Elmeséltem.

Azt mondta, hogy pár napot nyugodtan várhatok a dokival, fenti szabályokat kövessem, de ha nem javul, akkor mutassam meg a dokibácsinak a Nyuszit.

Mivel az ovonéni nem ma kezdte, godnoltam látott már pár peluskiütéses gyereket... így hiszek neki. Kicsit megnyugodtam. Az azért aggaszt, hogy pelusozáskor a Nyuszi mondja, hogy: "Fáj. Fáj."

nov
8

Felesel

| Szerző: Gaabee | 2:45 pm

Több mindent szerettem volna irni, de elöször ezt , mert épp most történt, s nem akarom, hogy elfelejtsem.

Nyuszi nem alszik, én mérges vagyok, ö huncutol. Most épp megint kijött a szobájából, pizsistül, hálózsákostul. Itt téblábolt, mire rászóltam, legalább üljön fel a kanapéra, mig befejezem a dolgom. Felült. Ez eddig jó. Aztán itt beszól nekem, halandzsázik engem leteremtöl hangnemben....

Mire én letolom, hogy miért nem alszik, persze, ha beülünk a kocsiba, ö majd azonnal aludni akar, de olyan késön már nem lehet. Morgok, ö felesel, hogy: Anyaaa, cumiiii, meg ilyenek, aztán mondom neki megint a kocsiban alvást, hogy lófütty, ott nem aludhat.

Erre ö: lófütty!

Na kész vagyok ....:) S mégcsak nem is tini!

süti beállítások módosítása