okt
23

6 körül

| Szerző: Gaabee | 9:56 pm

Lementünk apához a munkahelyére, ö átült a volán mögé, felvittek engem a Mariara a C&A-hoz, ott kipattantam, felrobogtam, vettem Nyuszinak egy télikabátot, 80-as méretet, meg egy nadrágot, az 86-os, meg egy felhúzható zümizümit, aminek olyan kedves halk zenéje van, mint Timon és Beni majmocskájának. :)

Közben Nyuszi és apája mentek egy kört a kocsival, hisz parkoló ilyenkor nincs... én siettem, de Nyuszi persze elkezdte az esti kiborulást. Siettünk haza, fürdetés, etetés, s alszik, mint a bunda.

Csináltam egy csendéletképet, apa papucsával és Nyuszka cipöcskéjével :) Ime: 

Meg hoztam egy képet csak úgy. Mai kép :)

okt
23

Dinánál

| Szerző: Gaabee | 9:50 pm

Dinánál sajnos nem készültek képek... pedig az ö kisfiával is olyan édesen játszott a Nyuszi. Konkrétabban az elején nézték egymást némán, jó sokáig, aztán Nyuszka megunta a megfigyelést, s elkezdett a kisfiú játékaival önkényesen játszani. Nem mindig rendeltetésszerüen, viszont annál édesebben.

Kylie is ott volt, elmondta a titkát (amit Dinától már tudtam), hogy terhes :) A 10. hétben van most.

Mikor Dina férje hazaért, Stella megmutatta neki, hogy ö tudja ám, mit mond az oroszlán :) Viszont annál jobban meglepödött, mikor Stefan megmutatta neki, hogy Ö IS tudja, mit mond az oroszlán :) :)

Dina ugye szíriai. Tehát arab. Sötét szem, sötét haj. A kisfia tökszöke, s nagyonvilágoskék szemü :) 

Dina tett az asztalra péksütit. Na Nyuszinak több se kellett, felpörgött, ö is akart. Soha nem etetem édességekkel (azért, mert imádom és fogyasztom ezeket a dolgokat, még tudom, hogy a szervezetnek nem valók), de úgy nézte, mintha péksüteményfüggö lenne :)

Dinánál több tiltott dolog volt alacsonyan, mint Anitánál tegnap. Pl korsóban viz, poharak... na igen. Kellett erö, hogy Nyuszkát távol tartsam.

okt
22

Anitánál

| Szerző: Gaabee | 8:45 pm

Ma voltunk vendégeskedni. Anitánál. Az ö kisfia is nagyon édes, és tiszta apukája, mint Nyuszka. Még jó, hogy tudjuk, mi szültük öket :) , mert ránk nem hasonlítanak a kicsik.

Jól éreztük magunkat Nyuszival. Na persze, Anita kitett magáért. Volt felnött nasi is, Stella is kapott gyümölcsszeletet, amit néha én is veszek a dm-ben, Nyuszka szereti, Anita tán tudta ezt :) :)

2 órát voltunk ott, végül Ben baba kezdett fáradni, Nyuszkán is láttam, hogy kezd leereszteni benne a duracel :). Hazafelé aludt is a drága a kocsiban. Utálom a bedugult utakat, de kivételesen nem bántam, hogy lépésben haladtunk hazafelé.

Csatolok képet a kicsikröl :)

 

 

okt
22

Oroszlán

| Szerző: Gaabee | 6:10 pm

A mi kicsi Nyuszink tegnap megtanulta, s azóta nagyon ügyes:

-"Hol az oroszlán Nyuszi?" kérdésre megmutatja az állatkertes könyvében az oroszlánt :))))

-"Mit mond az oroszlán Nyuszi?" kérdésre pedig hangos "haaaaa" választ ad, nagyon édesen morogva a h-betüt :))))

okt
22

Tegnap, miután a Nyuszi felkelt, elmentünk kabátot venni. Nem volt, csak 86-os és piros. Nem vagyok oda a piros kabátokért, pedig szép amit vettem :)... itthon rápróbáltam, maarha nagy a kabát. Szombaton kell nézni másikat, ezt meg majd visszavisszük. Persze tegnap csak egyetlen boltba mentem be... Nyuszkával nem egy élmény a vásárlás no!

Ma Nyuszi korábban feküdt le, de ez már déli alvásnak minösül. Épp most durmol. Ma nem volt nyügös, mint tegnap és tegnapelött, de a popsikája pöttyös, gondolom a fogjövetelektöl.

Mára sajtostésztát terveztem csak. Levessel persze, de úgy tünik, a leves elmarad. Tegnap akartam boltba menni, miután Peti munka után hazajön, de parkolásprobléma miatt elég késön tudott feljönni, így a közért elmaradt. S a leves is elmarad. De a sajtostészta leves nélkül is isteni :) :)

Ma megyünk Anitához. Koradélután. Remélem jól alakul a babák hangulata. Anitának is van babája ugyanis. Kisfiu, fél év körüli, tiszta apuka-baba, mint Stella :)

Majd beszámolok holnap :)

okt
21

Nyuszi jár

| Szerző: Gaabee | 12:36 pm

Söt, néha szinte szalad. :) Viszi a lendület. Az alábbi kép nem a legjobban sikerült képe, de látszik, hogy ö egyedül, kezekkel az égfelé, közben persze nagyon koncentrálva siet.

okt
21

Rombadölt tervek...

| Szerző: Gaabee | 12:31 pm

Nyuszka elkezdett nem aludni délelött. Ma ebéd után találkoztam volna Dinával, aki hónapok múltával visszajött Szíriából, ahol szülöi kényeztetésen volt a kisfiával együtt... de le kellett mondanom a programot, hisz ha Nyuszka délelött nem alszik, akkor alszik ebéd után. De nem baj. Ez a mai nem.

Viszont. Áttetettük a holnapi kötelezö szurit jövö hétre. Holnap 11-re volt idöpontunk, az Nyuszka délelötti alvásideje, s mivel úgyis náthás még kicsit, felhívta Peti a rendelöt. Jövö héten 1-re kaptunk idöpontot. De ha Nyuszka végérvényesen mondott le a délelötti alvásról, akkor mostantól ebéd után fog aludni. Ez tuti.

Ami ugye azért nagyon gáz, mert akkor jövö héten a rendelöben visítani fog. Ha fáradt, s rossz dolog történik vele közben, akkor huuuuuu. Hát most tanácstalan vagyok.

Arra már rájöttem, hogy amikor van kialakult menetrend, az csak pár hétig tart, s jön a következö. De gondolom most 1 éves kor után már nem lesz ilyen változó a ritmus.

Ha Nyuszi felkelt, lemegyünk a Kärtnerre a H&M-be kabátot venni. Mert nincs meleg kabátja a kisnyúlnak :) 

okt
20

Örlödés

| Szerző: Gaabee | 9:54 pm

az örlöfogakkal. Szegény Nyuszika ma nagyon sírós volt. Nagyon s vigasztalhatatlanul. A délutáni alvásból zokogva ébredt, persze nem is aludt annyit, mint szokott, s ébredéstöl kezdve 1-2 órán át nem tudtam "levakarni magamról". Szegényke csak csimpaszkodott a nyakamba és sírt. De ha letettem, akkor meg zokogott. Így a nyakamban töltötte a délután egy részét.

Szerencsére, mikor apuja hazajött, már nem volt ilyen a helyzet. Megnyugodott a fogacska is, a lányka is, én is, apa meg egy édesen huncutkodó kislánnyal találta szembe magát. :) Nem is a szokott idöben fektettük le. Nyuszka nem adta jelét a fáradtságnak, így kiélveztük, hogy milyen édesen játszik. Hadd játsszon! 7 helyett 8-kor fektettük le.

S ma nagyon sokat ment. Mármint nem csak pár lépéseket tett egyedül, hanem keresztül-kasul haladt a szobában. Olyan édesen rakosgatja a kis gyönyörü lábait, s viszi a dundi pelusos popókáját :))))

(az normális, hogy ennyire nem tudok vele betelni????? mert nem tudok :)

Ma borsófözi volt. S ma mindenki jól lakhatott. ;)

okt
19

Némaság és csend

| Szerző: Gaabee | 3:01 pm

kell ilyenkor, mikor Stella alszik. Délelötti alvását már megzavartam. Föznöm kellett. Már nem csinálhatom tovább, hogy nem fözök, mert ö alszik. Igy viszont felkel (a konyhából nyilik a hálószoba), s hiába próbálok mindent hang és nesz nélkül csinálni, egyszerüen lehetetlen. Már igy is 1 óra alatt készül el egy fözelék.... ennél csendesebben már nem megy.

De a lencsefözi finom lett. Csak kevés :) Én nem laktam jól. Nem jutott annyi. Apa se lakott jól. Neki se jutott annyi. De Nyuszi jól lakott :)))))) Az az igazság, hogy 2 adagot föztem, s abbol kapott Nyuszi. Holnap 4 adagot fözök, mindenki jól fog lakni, a maradék se fog pazarba menni...

Most meg a délutánon agyalok. Hogy hogy is legyen. A játszi nyirkos. Így oda hiába megyünk. Stella csak a homokozóban tudna játszani, a többi játék nagyobbaknak való... Sétálni meg... a babakocsiban nem marad meg. Arra gondoltam, megint megpróbálom babakocsi nélkül levinni. Sétálunk kicsit, felveszem, sétélunk pár lépést, felveszem... na ja. A hátamnak nem jó, de annak már úgyis mindegy. Az elsö 1 év már tönkretette. Rosszabb csak nem lesz. Közértbe meg akkor megyek, ha Peti hazajön munkából.

Na, sír a Nyuszi. Jönnek a fogai, s elég zaklatott.... mennem kell.

süti beállítások módosítása