nov
30

Mamázás

| Szerző: Gaabee | 11:21 am

Szombaton jött Peti anyukája. Hozzánk. Nálunk is aludt. Nyuszka nagyon nagyot mamázott, viháncolt, játszott, mondókázott :))) Ja, és torkoskodott is. Mert a Mama hozott kókuszos túróruditallérkákat (nem tudom, mi a neve, majd megnézem, mert ott van a hütöben) és hozott hamis, de annál finomabb tiramisut. Azért hamis, mert nem volt benne kávé és alkohol, viszont volt benne gyümölcs. Nyuszka miatt, hogy ö is ehessen :) Hát evett is szépen :)

Este lefektettük Nyuszit aludni, aztán mi Petivel elmentünk itthonrol. (Stella keresztapujáékkal voltunk a Santa Cruzban)

Muti aludt a hálóban. Szerencsére Nyuszi jól aludt, egyszer felállt ugyan nyüszizve éjjel a kiságyban, de Muti megcirókázta, visszafektette, s aludt tovább. Mi a nappaliban aludtunk. Fél 7-kor dörömbölt valaki a kicsi kezeivel az ajtón. :) Annyira jó volt magamhoz ölelni a Nyuszit!! Jött az ö anyujához és apujához :)

Vasárnap voltunk puncsozni a Rathaus elött. Én puncs helyett inkább nasit válaszottam. Nyuszka meg a kiállított zenélö angyalkákban gyönyörködött (az angyalkák úgy néztek ki, mintha a Hupikék törpikékböl léptek volna ki :), meg volt egy kicsiknek való kisvasút. Rénszarvasok húzták s Télapók ültek a háttámlákban :) Ez is tetszett a Nyuszinak. Meg ugye nagyon szereti a gyerekeket nézni. Itthon, a jó levegö után jó nagyot aludt is a Nyuszi. Anya is aludt, apa is aludt. 1 nyugodt délutáni mélyenalvós óra volt :))))

nov
26

Események

| Szerző: Gaabee | 9:21 pm

Nem azért nem írok, mert soha nem történik semmi. Csak semmi olyan, amit külön említeni kell, vagy nincs idöm épp akkor, aztán elfelejtem megírni...

A héten minden délben elmentünk közösen sétálni. Mármint apa is jön, viszont babakocsi nem jön. SÉTÁLUNK :)))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tehát változik az életünk. Nyuszka egyre önállóbb. Már olyan akarata van, hogy csak na. Ami nagyon édes, hogy séta közben mindig a dm felé irányít minket. Mindig be akar menni vásárolni. Megszokta, hogy sokat megyünk oda. Már nem annyira sokat, de amíg nem csak pelusért mentük, addig elég rendszeres vevök voltunk.

Ìrhatám minden nap, hogy milyen édes ez a Nyuszi, mert tényleg az :) :)

Esténként például fürdetés után apa szórakoztatja öt. A nagyágyon szokott randalírozni. Én meg csinálom közben az esti tejtápot. Amikor megyek be a flaska tejjel a hálóba, Nyuszka hanyadt veti magát, kiveszi a cumikáját, ha épp a szájában van, s nyújtja a kis kezecskéit a flaskáért. Mert mióta nem a karomban eszik, így hanyadtfekve issza a vacsitejet. S ö már igy vár. Hát nem édes??? :))))

S láttatok már ilyen csodás balerinabokácskákat???

nov
24

Tegnap nagyon meleg volt megint. Sütött a nap, egyszerüen tavasz volt, amit mint tudjuk, nagyon szeretek :)

Apa ebédidejében lementünk egy kört sétálni a Nyuszival. Persze babakocsi nélkül. Nyuszi nagyon édesen fogja a kezünket, idönként szaladni akar, akkor szaladunk, hadd lobogjon a hajunk :)))

Nekem még mindig fáj a torkom. Lehet, hogy a napi 2 mézes kamillatea nem elég?

Este, mikor mentem aludni, Nyuszka felkelt. Ki kellett venni a kiságyból. Adtam neki puszit, megigazítottam a hálózsákját, s visszatettem aludni. Vissza is aldut azonnal. De hallottam, hogy álmában többször felsírt, felnyögött... hogy mitöl??? Az a bizonyos fog, ami hónapok óta jön, ami miatt csuklóig turkál a szájacskájában, még mindig nem jött ki. Kemény az íny, de még konkrét fogat nem érzek.

Aztán hajnali fél 5-5 között is ébren voltunk. Sikkancsolt, pörgött, forgott...amikor már magam mellé tettem a nagyágyba. Aztán visszaaludt :)

Èjjel is volt ébresztönk. Nyuszka eléri a digitális höméröt. Azon van óra is. Az ébresztöt is be lehet állítani rajta. Hát valószinüleg Nyuszi beállitotta, mert 1-2 között ébresztöre keltem. Szerencse, hogy a Nyuszi ezt a kis kalamajkát kihagyta. Aludt,mint a bunda :)

Hoztam egy képet is Nyusziról

nov
22

Elsö komoly séta

| Szerző: Gaabee | 10:55 am

Szombat volt. Délután. Apa már itthon volt munkából, s mikor Nyuszka uzsizott, utána együtt lesétáltak a közértbe. Sétáltak. Mármint mindketten. Nyuszi oda is, vissza is sétált. A közértben pedig a gyerektartóról ellenörizte, hogy miket vesz apa :) :)

Kérdeztem apát, hogy hogy sétáltak. Mert elvileg a Nyuszi kihagyta az egykézzelfogós járásszakaszt. Ö megtanult menni, azóta egyedül megy. Nem volt kisérgetés. S úgy vettem észre, nem is szereti nagyon a kézenfogvavezetösdit. De apa azt mondja, az utcán nagyon szépen megy kézenfogva :)

Rém büszke vagyok :) (Petivel egyetemben)

nov
22

Nyuszipuszi

| Szerző: Gaabee | 10:51 am

Képzeljétek, a Nyuszi, ha apukája mondja neki: "Nyuszi, puszi?" Akkor Nyuszi odahajol tátott szájjal, s puszit nyom apának :) S utána cuppant is a levegöbe, ha sikerül. Utána. :)

Annnnyira ééédes!!

Azt tudtam, hogy néha megpuszil minket, de sosem "gyakoroltuk" a pusziadást :) S persze apa jött rá Nyuszi pusziadó tehetségére...

nov
20

A hideg

| Szerző: Gaabee | 4:11 pm

Tudom, tudom, ez Stellablog, nem Gabiblog, de ezt le kell írjam :)

Tegnap este, miután lefektettük a Nyuszkát, lefutottam a kocsihoz, mert benne maradt a korábban vásárolt krumpli, gríz... A kocsi a ház elött állt, de azért felhúztam egy sportcipöt, hogy mégse a lakásban használatos papucsban menjek le.

Amint kiléptem a kapun, leesett, hogy mivel Anitánál voltam, már nem a ház elött parkolunk, hanem kissé odébb... na sebaj. Ellibbentem az autó felé... De amikor már a többedik gyalogos nézett rám furán, leesett, hogy hát persze, én rövidujjú pólóban vagyok. :)

Na nem fagytam meg, de azért néhányan érdekeseket gondolhattak a szellemi kapacitásomról :)))

nov
20

20 fok celziusz

| Szerző: Gaabee | 9:43 am

Tegnap nagyon jó idö volt. Aminek részben örültem, mert nagyon jó programmal párosíottuk a nagyon jó idöt, részben nem örültem, hisz nem ösz van??? Nem szeretem az öszt, de nyugodtabb lennék a Világ sorsa miatt, ha összel nem tüzne a nap, s nem lenne 20 fok....

Nyuszka délelött nem aludt. 1 percet sem. Fáradtnak fáradt volt, párszor meg is próbáltam letenni, de nem aludt. Az ebédfözés így elég nehézkesen zajlott. Soksajtos pesztós csirke volt rizzsel :))) Isteni lett!!!

Ebéd után elmentünk Anita barátnömhöz a 22 kerületbe. Olyan helyen laknak, ahol már sok a kertes ház is, van egy kistó, s rét, madarak, természet... na hát sétáltunk is majdnem 2 órát. De hová is mentünk?? Hát megnéztük a tegnap nyílt Christkindlmarktot. Hát nem ittunk forró punsch-ot, hisz melegünk volt rendesen, s én persze kocsival voltam, így maradt a nasizás :)

Séta után még kicsit felmentünk Anitához :) Ott Stella is nasizott, mert Anita öt is kedves vendéglátoként várja :), így kapott a dm-ben is vehetö gyümölcspréselvényszeletet :)

Nyuszi megpuszilta Benbaba fejetetejét (arról most ne essék szó, hogy utána meg akarta húzni a haját is :)))

Hazafelé Nyuszi bealudt a kocsiban. Olyan mélyen, hogy mikor hazaértünk, nem volt szívem felkelteni. Ìgy jó fél órát ültem a kocsiban... de okos voltam, mert készítettem be elöre egy könyvet magamnak, s míg Nyuszka aludt, én olvastam...

S egy kép, ahol Nyuszi nézi a fotóst, Ben baba pedig a Nyuszit :)

 

 

 

 

 

 

 

 

Meg egy másik kép, ahol Nyuszi Ben baba cumijára pályázik :)))

 

 

 

 

 

nov
17

Hóember

| Szerző: Gaabee | 1:59 pm

Tegnap késödélután jutottam le sétálni a Nyuszkával. Hazafelé jövet észrevette egy bolt elötti kirakott áruk között a hóembereket. Vettem neki egyet, gondolván, hogy hóembernek lennie kell itthon! Karácsonyi dekoráció úgysem lesz...

Nyuszka nagyon örült a hóembernek, akinek természetesen nagyon érdekes orra van-répaformájú-, s van sál, kesztyü és sapka is rajta. Nagyon plüssös. S ha kérdezem Nyuszit, hogy hol a hóember orra... kis váratás után hajlandó rámutatni. A szemére már nem. Az nem olyan érdekes :)

nov
17

Ètvágy

| Szerző: Gaabee | 1:56 pm

A mai menü paradicsomleves volt betütésztával, édesen, mint az áltiban :) , utána krumplipüré és sülthús, jó borsosan. Na Nyusziszeletek nem voltak jól megborsozva természetesen :)

Az a Nyuszi, aki mostanában mindent kitol a szájából, aki nem akar se szölöt, se almát, se joghurtot, se húslevest, se fözeléket enni, a husit olyan édesen ette :)

Remélem (ez most önzö dolog lesz), nem lesz nagy húsevö a Nyuszi, mert én a húskészítéssel hadilábon állok. Nagy fogyasztó se vagyok, de csinálni..... !!!!

nov
16

Kellemes hosszúhétvége

| Szerző: Gaabee | 9:39 am

Azt töltöttünk otthon, a mamáknál. Rövid volt, de kellemes.

Hazaindulás elött viszont volt egy cicasztorink. Autó ajtaja spontán,  de szükséges takarítás miatt nyitva volt, 2 ablaka lehúzva... kérdezem is Petitöl, hogy nem fog vmi állat beugrani a kocsiba? Macska, egyebek? Peti úgy vélte nem, de azért becsukta az ajtót, csak egy ablak maradt nyitva.

Amikor inultunk, hogy hazajövünk, az ülések tiszta macskatappancsnyomosak voltak. Elöl is, hátul is. Peti nézegetett be a csomagok közé, majd felkiáltott, hogy ott a macska! Hát ott terpeszkedett a cuccaink között...

 

nov
12

Stella és Noah

| Szerző: Gaabee | 5:01 pm

nov
12

Vendégek

| Szerző: Gaabee | 4:54 pm

Tudom, tudom, kicsit elhanyagoltam az írást. Ennek egyetlen egy oka van. Szivem szerint rendszeresen, söt, mindent leírnék. Na de azt azért mégse, ugye? (Nem érzem a határokat...)

Ezért úgy döntöttem, csak akkor írok, ha történik valami szokatlan, új, kellemes, érdekes..

Tehát ma vendégeink voltak. Dina és fél éves kisfia. A kisfiú tud haladni. A kúszás és a mászás között valahogy. Inkább mászás. Naggyon édes! Dina ugye arab. Sötét haj, sötét szemek. A kisfia szöke, kékszemü. Olyan furcsa, ahogy a kezében tartja, de hát a kisfiú tiszta apja :)

Jól eljátszott Noah a Nyuszival :), aki mindenféleképpen meg akarta kínálni az almájából, aki megengedte, hogy hintázzon a hintájában, nyomkodja a gombot a zenélö mesekönyvön... ami ugye magyarul zenélt :) :) :)

Mindjárt kicsinyítek képet is :)

nov
9

Próba cseresznye :)

| Szerző: Gaabee | 10:22 am

Mától nem kap a Nyuszi tejtermékeket, hátha ök a bünösök a pöttyökért. Csak mert feltünt, hogy hajnalban szép-szebb a Nyuszi böre (kicsit pöttyösen is szép persze :), s a reggeli tejtáp után csunyácskább (na nem csúnya, csak látom, hogy negativ irányba változik)

Amúgy Nyuszka már nem mászik. Mindig kétlábon közlekedik :))))

nov
3

Ma voltunk a Bensénél. Megnézettem Nyuszi kezén-lábán-orcácskáján azokat a kiálló nemtommiket... ö azt mondta, elsö körben nem adna Zirteket. (nála a Zirtek a 3.lépcsö) Elöször gyógyszertári mosakodókrémet kap a Nyuszi. 1 hónapig próba, jobb lesz-e a böre...aztán kontroll...

Ma megint mentünk egy jó órás kört babakocsival. Imádom ezt a kényelmes, hatalmas járgányt :) Nyuszka egy nyikkot nem szólt tegnap se, és ma se sétá közben (normál esetrben max pár percig ül meg babakocsiban, de úgy látszik, ez a kényelmes, bundazsákos hodály nagyon bejön neki :)

Délután felmentünk másodunokatesónézöbe a Zsuzskáékhoz. Úgy látszott, Anna is és Csani is örül a kis vendégnek (na nem nekem persze :), pedig Nyuszi minden ok nélkül meghúzta Csani haját, aki állította, hogy nem fájt, de nekem az a sanda gyanúm, hogy ezt csak azért mondta, hogy ne kapjon ki a Stella. Tehát szeretetböl :) Pedig tuti fájt szegénynek. Nem tudom, miért csinálta a Nyuszi... sajnálom :(

Zsuzskáéktól az autó felé menve volt az úton egy zebra. Úgy mentünk át rajta, hogy a Nyuszi a Mami és én közöttem ment a kezünket fogva. Ez volt az elsö "Stella, mint kisgyalogos a zebrán" történet :) Hogy hogy szalad az idö...

nov
1

Park és a nyuszik

| Szerző: Gaabee | 7:51 pm

Ma a szomorkás idö ellenére nagyon szép napunk volt :)

Voltunk parkban. A játszótérre indultunk, de útba ejtettük a kiállított készházakat is, de ma ért mindket pár meglepetés! Na nem új házakat láttunk, hanem jópár szörmók nyuszika ugrándozott a házak között.  Volt fekete, szürke, mogyorószinü. Volt olyan, amelyiknek a fülei között kicsit hosszabb volt a "haja". S volt 2 kisgyerek nyuszi is. Peti azt mondta, nem fáznak. Remélem így is van. A mi Nyuszinknak nagyon tetszettek a nyuszik :))) Sikkantgatott nekik, közel akart menni...

Aztán tovább sétálva elértük a játszóteret is. Ott nagy játszások voltak. Én pl hintáztam, meg csúztam olyan dróton, aminek az ülökéje tányéros felvonó külsejü. Nagggyon spászos volt :))) Annyira bánom, hogy nem vittem fotóaparatot :( Én balga.... na nem magam miatt. Volt egy csomó minden, ami a mi környékünkön nincs. Pl volt egy érdekes valami. Ha minden igaz, pontosabban, ha Peti jól emlékszik a játék nevére, akkor pörgökorong a játék nevének szó szerinti fordítása. Ùgy néz ki, mint egy hatalmas lapostányér, ami ferdén van felfogatva egy, a közepéhez felerösitett oszlopra. S ez a tányér forog. Igen, úgy rézsút. Nyuszka nézett nagyokat, mikor felfelé úton hanyadt, majd jobbra dölt, lefelé résznél pedig elörefelé, majd balra kezdett borulni. Sokat kellett egyensúlyoznia :) Jövö hétvégén is kimegyünk ide újra, akkor majd lefotózom ;)

A játszizás után beültünk a kocsiba, hogy jövünk haza. Hazafelé Peti behajtott az 1. kerbe, hogy a Zanoniban vegyünk fagyit apának és nekem. Nyuszka ekkor már az igazak álmát aludta. Mi isteni fagyit ettünk, s amit még nagyon szeretek itt, hogy olaszok a fagyisfiúk, akik mindig örülnek, ha valaki olaszul szól hozzájuk, mégha néha egy szimpla grazie-nél több nem is hangzik el...

Holnap már Egomból jelentkezem Nyuszihírügyileg :)

nov
1

Hát pénteken nem írtam. Az, hogy nem volt kedvem, egy dolog. Életkedvem se volt. Minden rosszul sült el, minden rossz volt, nehéz, fárasztó, fájdalmas...

Még Dinánál is. Nála ugye alacsony az asztalka a szoba közepén (a szobának CSAK közepe van, mert kicsi :), s az asztalon csicsás-arabos, de szép terítö, távirányítók, fánk nekünk, tányérok, villák, poharak, 1 kancsó víz, mobil, vonalas telefon.... tehát minden Stellánaktilos dolog...

Hát próbáltam gyorsan kikapkodni a dolgokat Stella kezéböl, illetve gyorsan elpakolni elöle, amiért éppen nyúlt... de azért a kancsó víz a jobb lábamon kötött ki... mármint csurgott rólam a víz, teljesen elázott a nadrágom. De sebaj. Ez túlélhetö. De aztán Nyuszka megunta, hogy minden csak tilos, s elkezdett üvölteni. Na nem kicsit. Dina fia úgy megijedt, hogy át kellett vinni a másik szobába, míg Nyuszi kicsit elhalkult.

Hazajövet nem volt parkoló, nekem nagyon kellett pisilni, Nyuszinak kókadt a feje, sietni kellett volna öt lefektetni... végül megálltam egy közeli bolt parkolójában, gondolván, hogy Peti majd este átáll valami parkolóhelyre, ha talál (szerencsére nem használja a cég a sorompót), aztán nem találtam a lakáskulcsot, aztán... szoval kiborult a bili. Estére már idegroncs voltam. Egyesével semmi nem volt nagy dolog, de igy töményen...

Viszont szombaton-bár még mindig rossz hangulatom lévén nem volt kedvem, de mivel áprilisban találkoztunk utoljára-felmentük Odi barátnömékhez. Ök fent laknak a Marian (Mariahilferstrasse). Mivel Nyuszka nem aludt délután, délelött meg nagyon korán (8-10 között), igy attól tartottam, hogy fél óra múlva rohanhatunk haza, mint elözö nap. De NEM! Nyuszka jól viselkedett, sétálgatott mindenfelé, megnézett mindent, nem rosszalkodott, nem hisztikézett...aranyos volt na!

Ma már vasárnap van, elég szomorú az idö. Amúgy ma november elseje van, így gyújtok is egy gyertyát mindjárt, csak ki kell találni, hová tegyem. Nyuszka nem látott még égö gyertyát... lehet, nem sokáig fog égni ....

Holnap megyünk hazaaaaaaaaa!!!

süti beállítások módosítása