dec
5

Stella & Timon

| Szerző: Gaabee | 9:29 pm

Voltunk Lindáéknál. A két kicsi annyira édes volt. Nem is tudom, mit írjak, mit emeljek ki??

Stella nem szereti a vizet. Normál esetben. Nade Timon flaskájából azért ízlett neki ;)) Timon ennek persze nem örült. Nyekergett, huzogálta a kis nóziját, nyújtogatta a kis kezeit... ;)))

Majd kikérdezem Petit, mik is voltak, mert egyszerüen nem tudom, mit is írjak. Holnap folyt.köv.

Még az jutott eszembe, hogy itt volt nálunk Peti unokatesója. Esti lefekvéshez készülödött a Nyuszi, budy és peluska volt csak rajta... itt a nappaliban, a kanapén hancúrozott. Nézte a szoba másik felében ülö Ákost, s huncutkodott neki. Riszálta magát. Kapaszkodott a kanapé támlájába, s ritmusra-zene szolt a tv-böl- rázta a pelusos popsikáját :)))) Korábban, még felöltözve, mikor játszott, odaállt Ákos elé, s hadonászott, magyarázott.. a kis levett zoknikáit is odaadta neki... még csak 15 hónapos és pakolja magát!!!! (na de milyen édesen!!)

dec
5

E hét

| Szerző: Gaabee | 11:52 am

Nem könnyü hetünk van. Nyügös hetünk van konkrétan. Szegény kicsi Nyuszi még mindíg nagyon dörzsöli jobb-lent a ínyét, de fog még nem jött ki...mióta is jön az a fog??

Igy az alvasokkal is sokszor gon van.

Tegnap este például: fürdetés szokas szerint 7 körül. Aztán a flaska tej után alvás. 8 után valamivel nagy sírást hallottunk!!! Bementünk Nyuszkához, akinek a haja tiszta víz volt!!! A pelus a feje alatt nem, a lepedö sem, de a haját meg kellett szárítani....S nem zavarta a hajszárító hangja. Viszont rendesen látszott rajta, hogy jól esik a kis buksijának a meleg.Gondoljuk fázhatott a nyirkosságtól a fejecskéje. De mitöl lett egyáltalán tiszta víz????

Tegnap itt volt Kylie. 10-re jött, mert Nyuszi mindig 9-11 között alszik, s gondoltuk, igy tudunk kicsit kettesben is beszélgetni, s Stellát is látja, ha felkelt... DE! Nyuszi ugyan lefeküdt 9-kor, de fél 10-kor fel is kelt :). Hát nem csaptunk nagy beszélgetést.. a Nyuszka mellett nem lehetett. Aranyos volt a Nyuszi, csak vele kellett foglalkozni. Viszont megengedte...mit megengedte??? ö adta Kylie kezébe mindig a kis hajkeféjét, s azzal fésültette a kis haját :)))

Ma se szokott idöben alszik a Nyuszi. Most 11-kor aludt el. Kiváncsi vagyok, mikor kel. Délután jön a mamája is hozzá :) Lesz itt vigadalom :) :) 

 

dec
5

Billegvemenök

| Szerző: Gaabee | 9:46 am

Tegnap szokás szerint babakocsi nélkül voltam Nyuszkával boltban. Csak apróságokat vettünk, így nem szakadtam (annyira) meg. Mert elöször sétáltunk a Nyuszival egy közeli nagyonkicsi parkocskában. Persze Nyuszka idönként elfárad, s fel kell venni, de volt, hogy nagyon sokat ment egyhuzamban. Olyan édes, hogy olyan picike és úgy megy mellettem óriás mellett :)))

Sétánkat befejezvén tértünk be a közértbe. Amikor jöttünk kifelé, az épület kijáratán jött mögöttünk egy idösebb férfi. Nem lakhatott messze, crocs-ban volt. Gondolom csak pár sörre ugrott be az épületben levö ivódába. Ahogy mentünk a férfi elött, Stella totyogósan, mert már fáradt volt, láttam, hogy a férfi nézi, hogy imbolyog a kis Nyuszim. Mondott is valamit valami érthetetlen nyelven, s közben a testével jobbra dölt, balra dölt...gondolom valami nagyon vicceset  mondott az akkor már instabilan bukdácsoló lánykámra. Különben attól, hogy nem értettem, még éreztem, hogy kedvesen beszél a bácsi, így nem éreztem udvariatlannak. :)

Gondoltam magamban, hogy még 1-2 sör, s a bácsi megirigyelné Nyuszika stabilságát :)

Sebaj, mindannyian mosolyogva haladtunk tovább utunkra :)

dec
2

Gyufaszál kihúzgálása

| Szerző: Gaabee | 2:41 pm

Kerekedik a Világ, miböl lesz a cserebogár és így tovább...

Nyuszi kezd....hm....hogy is mondjam...kezd....inkább leírom, miket csinál ;)

Hogy felhívja magára a figyelmemet (merek néha fél pillanatra nem körülötte tenni-venni), odamegy az ajtónál a kábelekhez, rámnéz jó hosszan, hogy tuti látom-e, amit tesz, aztán megfogja a kábelt, rámnéz jó hosszan, hogy látom-e, aztán húzza a kábelt, rámnéz közben jó hosszan....

S ha minderre nem ugrok, nem pörölök, hogy "nem szabad", nem helyezem át a szoba másik felébe, nem kezdek azonnali játékba vele, akkor odamegy a könyvespolchoz, ahol a mappákat tartom, rámnéz jó hosszan, megfogja az egyik mappát, rámnéz jó hosszan, kicsit kihúzza a mappát, s ha még mindig nem ugrok, akkor lerántja a földre...

Tegnap este fürdetés után: mint lentebb írtam, fürdés után megtörlöm, pelus+budy rá, valamint a pizsi felsö része, s utána apával marad a hálóban a nagyágyon. Apa bekapcsolgatja a pizsi lábát s játszanak. Tegnap hisztis volt. Nagyon sírt (ilyen még nem volt). Apa se tudta elterelni a figyelmét kis játékkal. (ilyen se nagyon volt) Egyszercsak fogta magát, s leindult az ágyról. Tudja, hogy popsival megyünk le, s azt is tudja, hogy pizsamában NEM megyünk le... lement. Nem ment el az ágytól, megállt a szélénél, amint lelépett. Peti direkt úgy csinált, mintha nem történt volna semmi. Erre Stella toppantott a parkettán az egyik kis lábikájával....apa még mindig nem szól rá, hogy nem megyünk le pizsiben az ágyról irgummburgumm... erre toppantott megint...

(még most is nevetek, ahogy írom) s persze apa is nevetésben tört ki...

Hát nehéz ez a gyereknevelösdi :)

nov
30

Mamázás

| Szerző: Gaabee | 11:21 am

Szombaton jött Peti anyukája. Hozzánk. Nálunk is aludt. Nyuszka nagyon nagyot mamázott, viháncolt, játszott, mondókázott :))) Ja, és torkoskodott is. Mert a Mama hozott kókuszos túróruditallérkákat (nem tudom, mi a neve, majd megnézem, mert ott van a hütöben) és hozott hamis, de annál finomabb tiramisut. Azért hamis, mert nem volt benne kávé és alkohol, viszont volt benne gyümölcs. Nyuszka miatt, hogy ö is ehessen :) Hát evett is szépen :)

Este lefektettük Nyuszit aludni, aztán mi Petivel elmentünk itthonrol. (Stella keresztapujáékkal voltunk a Santa Cruzban)

Muti aludt a hálóban. Szerencsére Nyuszi jól aludt, egyszer felállt ugyan nyüszizve éjjel a kiságyban, de Muti megcirókázta, visszafektette, s aludt tovább. Mi a nappaliban aludtunk. Fél 7-kor dörömbölt valaki a kicsi kezeivel az ajtón. :) Annyira jó volt magamhoz ölelni a Nyuszit!! Jött az ö anyujához és apujához :)

Vasárnap voltunk puncsozni a Rathaus elött. Én puncs helyett inkább nasit válaszottam. Nyuszka meg a kiállított zenélö angyalkákban gyönyörködött (az angyalkák úgy néztek ki, mintha a Hupikék törpikékböl léptek volna ki :), meg volt egy kicsiknek való kisvasút. Rénszarvasok húzták s Télapók ültek a háttámlákban :) Ez is tetszett a Nyuszinak. Meg ugye nagyon szereti a gyerekeket nézni. Itthon, a jó levegö után jó nagyot aludt is a Nyuszi. Anya is aludt, apa is aludt. 1 nyugodt délutáni mélyenalvós óra volt :))))

süti beállítások módosítása