dec
31

Jöttünk-mentünk

| Szerző: Gaabee | 10:31 am

30-a, szerda. Reggel 5-kor keltünk. Illetve magam mellé vettem a Nyuszit, s még idöszakokra visszaaludtunk. Úgy, hogy végül fél 9-kor keltünk!!! Ez nagy szó. Általában 6-kor kelünk...

Reggeli tejivás után útnak is indultunk. Felmentünk Szilva barátnömhöz, aki az új Dobó Gimi mellett volt az anyukájáéknál. Jó kis túra volt feltolni a hegyre a babakocsit a Nyuszimuszival :)

Szilváéknál jó volt, mert ugye ott vannak az ikrek, 3,5 évesek, így volt egy CSOMÓ játék, valamint hozzá vannak szokva a leejtem, összekenem, morzsázok, ledobomacumisüveget, s kijönpárcseppinni.. szituációkhoz.

Hazafelé már siettem, hogy Nyuszi lehetöleg az ágyában aludjon. Mert ugye most tér át az 1x-i alvásra, s nem akartam a még ki nem alakult szokást megzavarni. 12-re értünk haza, azonnal letettem a Nyuszit, s 2-ig aludt.

Ébredés után ebédeltünk, aztán kis játék, s jött értünk Glóri. Felvitt magukhoz. Ök Szilva szüleinél is magasabban laknak, oda csak kocsival megyek. Gyalog tuti nem. S mivel apa még Bécsben volt, még dolgozott, ezért nem volt kocsink...

Glóri 3 fia már nagyfiú. A legkisebb 5 éves. Stella nagyon kokettált Botonddal, a középsö fiúval, akinek ez -úgy láttam-tetszett. Épített vasutat is a Nyuszinak, megmutatta neki, hogy kell bekapcsolni a mozdonyt, a tetején levö gombbal... tehát jól éreztük magunkat. Kivéve, hogy Nyuszi elég hamar  az alvás elötti jeleket mutatta. Dörzsölte a haját, csapkodta a tarkóját, nyügösködni kezdett... így hamar haza kellett jönni. Persze itthon nem volt fáradt. Vagyis de, csak nem annyira. Azért idönként letette a fejecskéjét a kanapéra, ez egy új szokása, ezzel is jelzi, hogy fáradt, de végül a szokott idöben feküdt le este.

Aztán  megjött apukája is, amikor a Nyuszi már aludt, így reggel a nagyágyban találkoztak 6,15-kor :)))) Volt boldogság :))))

dec
29

Dr. Bense 3.

| Szerző: Gaabee | 10:00 pm

Tegnap voltunk a Bensénél. Vasárnap direkt befutottam a városba megnézni, hogy mikor rendel. Úgy néztem, hogy hétfön reggel 7-9. Negyed 9 után 2 perccel érkezve látom, hogy a doki sétál ki a rendelöböl hazafelé. A váró üres volt, de az asszisztenst láttam, hogy bent van. Hát bekopogtam. Kiderült, hogy fél 9-ig volt rendelés, s mivel elfogytak a betegek, a doktor úr hazament. De az asszisztens felajánlotta, hogy felhivja, mert jön vissza, s lehet, érdemes megvárni. Hát érdemes volt. Negyed óra múlva jött is. Addig a Duna-parton sétáltunk. Össze is találkoztunk Ducival (Keresztanyám, apukám fiatalabbik huga, s nem duci, hanem vékony :) , vele beszélgettünk kicsit.. aztán

jött a doki, megvizsgálta a Nyuszit:

1. Köldöksérv. Felsö sérv. Azt mondta, hogy a felsö sajnos sok esetben (80%) nem húzódik vissza, ezért mütét a vége. A mütétre 3 éves kor elött nem kerül sor. Majd meglátjuk, hogy alakul a Nyuszka hasa. Én azért remélem, hogy visszahúzódik, de majd alkalomadtán a bécsi dokit is megkérdezem természetesen.

2. Has. Stella pocija kicsit hordócskás. Akkor is, amikor épp napok óta nincs étvágya. Dokibácsi megnézegette, ennek Stella nem örült, sírva jelezte is, hogy hagyják már békán, de a csúnya dokibácsi csak megnyomkodta, megnézegette, kérdezgetett... Tehát azt mondta a doki, hogy akkor lenne baj, hogy ilyen kis pókhasa van a Nyuszinak (zárójelben megjegyezném, hogy a Nyuszi hasa gyönyörü!!! S nem!!! Nem vagyok elfogult!!!), ha ceruzalábakon állna. De a lába IS tökéletes :) :)

3. Száraz börére kapott krémet, amit majd itthagyok, mert a másikat elvittem Bécsbe, s persze nem hoztam magammal...

Gabi és dokibá :)))))) Nekem szombaton hajmosáskor bedugult a fülem. Még soha nem történt velem ilyen korábban. Hétfö reggel felhívta anyu a fülészetet, valamikor januárra akartak idöpontot adni. Az nekem késö... Tehát a Bensénél voltunk a Nyuszival. Mikor valamit harmadszor mondott el a doki, s még mindig nem értettem, mert ugye nem hallottam, elnézést ke´rtem, s elárultam, nem hallok. Na ekkor kiderült, hgoy a Bense általános orvos is, így meg is csinálta a fülem :) Mármint kimosta :)

Ducika. A rendelö elött menet észrevette, hogy ott a babakocsi, így bejött megnézni, mi van velünk. Pont akkor kezdte el a fülemet rendberakni a doki, így jól jött a segítség. Mert Duci próbálta becserkészni a Nyuszkát, hogy addig ö vigyáz rá. Ezzel kicsit lekötödött a Nyuszi figyelme, s nem végig rajtam lógott... igy a fülem állapota is megjavult, még azt is hallottam, hogy szól a rádió a rendelöben. Korábban természetesen erröl fogalmam se volt...

dec
29

Mirci: Született Stella után 10 nappal. S ma itt volt délelött vendégségben. Sajna mi ma hajnalban keltünk, így mire Míra ideért anyukájával, addigra Nyuszi már nem adta önmagát, nagyon fáradt volt, így egy idö múlva le is kellett tenni aludni... de azért aranyosak voltak a csajok. Méregették egymást, majd mikor Míra nézegette a játékokat, Stella érzésem szerint próbálta testtartásával jelezni, hogy ez az ö dombja :) :) :) Egyszer kicsit odébb is lökdösték egymást valami nagyon fontos játék elött állva :)))) Kár, hogy ilyen rövid találkozás volt. Kiváncsi lettem volna, hogy töltenek több idöt együtt :)

Tükör: Bazsa egy kis tökörrel villogtatta a fényt a szobában. Amikor Stella elött ment a fény, a Nyuszka igyekezett elkapni. Annyira édes volt. Teljesen komolyan gondolta, hogy megfogja :) Látszott rajta az igyekezet :)

Vendégségben: Volt a Nyuszi. Mamájával, Linda tanteval és Timonnal. Nélkülem :) Én itthon voltam, s loptam magamnak pár pillanatot Nyuszi nélkül. Ilyen úgyis több, mint ritkán van. Mert ugye a SOHA, az több, mint ritkán fordul elö :)

Nyuszi úgy hallottam, jól viselkedett a vendégségben, jól érezte magát, nem volt vele gond. S még nasizott is. Mikor hazahozta a Mamája, elkezdett járkálni, s kiabálta, hogy "Balá". Hát felhívtuk a Balázst, hogy kapja össze magát, s jöjjön hozzánk!!! Méghozzá gyorsan :)

süti beállítások módosítása