okt
11

Szombaton kicsivel több folyadékot kapott a Nyuszka, mint szokott, mert nagyon kevés folyadékot iszik az elöirthoz képest. Tudom, az elöirások nem elöirások, csak sarokszámnak valók, de 1 liter folyadékot irnak, Nyuszi ehelyett 650 ml körül iszik egy nap.

Tehát szombaton több volt a folyadék. Este fürcsi után kapott Nyuszka 210+7 kanál tápot vacsira, letettük aludni... egy idö múlva éktelen sírást hallottunk. Berohanunk Nyuszkához, hát az egész arca, a haja, a pizsi, a hálózsák, az ágynemü.. szóval telehányt szegényke mindent.

Alig lehetett megvigasztalni, annyira sírt. Apukája vigasztalta, addig én frissítettem az ágynemüt, elpakoltam a szennyest, megcsináltam a friss ágyat :) Sári, a Csillagosmaci, a Nyuszi, a Barnamackó, Nyikolaj...mindenki a helyére került.

Közben Nyuszit is át kellett öltöztetni, akkor éreztem, hogy VÉGRE kakilt is, magától, kúp nélkül (a tegnapi, a 2 kup utáni csak jelzés értékü volt). Hát ezért is sírhatott...

De végül ágyba került, s aludt. De sokszor keltünk éjjel, mint mostanában. Nem tudom, hogy a torka fáj-e, vagy foga jön, vagy mi történik... de kelünk párszor, az tény.

Ma, vasárnap, a délutáni alvás elött lementünk a Praterba. Igy hármacskán. Nyuszi sokat hintázott, apukája játszott vele sokat, pl másztak fakisházba fahídon...stb... én csak gyönyörködtem, meg toltam az üres babakocsit... aztán itthon jót aludt a Nyuszi, de hazafelé már kicsit szóval kellett tartani, hogy ne a kocsiban ájuljon be :) . Alvás után elmentünk 2 lakást kívülröl megnézni, a környéket feltérképezni, közben Nyuszka megint jót aludt.

Most este összecsomagoltam a cuccainkat, reggel csak a flaskák vannak hátra és az alvóscucca (hálózsák, cumik, állatkák).  Legközelebb otthonról jelentkezem :)

okt
10

Idöhiány

| Szerző: Gaabee | 3:54 pm

Azon jár az agyam, hogy ha jövö héten hazamegyek a Nyuszival, hogy is lesz. Mindig mindenkinek megigérem, hogy hívom, hogy keresem, hogy persze ráérek... Most az van bennem, hogy hazamegyek egy hétre. De hisz az az egy hét hétfö déltöl péntek reggelig fog tartani!!! Hát matekosok elöre!!! ;)))

Na igen. Igy megint semmi nem fér bele. De azért szerda délután tervben van egy kis fürdözés, csütörtökön kereszttestvérfogadalomra megyünk :) (erröl késöbb), van még a hétfö délután és a kedd... erre osszam be az 1000 ígéretem...

okt
10

Ciki lettem

| Szerző: Gaabee | 10:29 am

Elöbb skypeoltam Balázzsal (növérem kisebbik fia-12 éves). Kérdeztem töle, hogy jövö héten, ha otthon leszek Stellával, hétfön elé mehetünk-e a suliba, vagy az ciki? Hát tömör volt a válasza: "ciki, na szia!"

Remélem a Nyuszi még sokáig engedi, hogy fogjam a kezét, s szagolgassam a füle mögött... pont felkelt. Megyek...

okt
9

Oscar Wilde

| Szerző: Gaabee | 4:40 pm

Mert ír valami olyat (naggyon komoly helyen olvastam :), hogy úgy lehet a vágyaktól megszabadulni, ha engedünk nekik. Nem tudom, ki hogy van vele, de én azonnal az édességre gondoltam, mikor az idézetet olvastam!!!

okt
9

Mancsocska

| Szerző: Gaabee | 2:57 pm

Igen, bevallom, így hívom magamban a kis kezét. Mert még olyan kis kezdetleges, ahogy fog vele, ahogy használja, pl ahogy a szájába tesz egy szem szöllöt. Írtó édes. Mint egy kis medvebocsocska. S hát igy jön ide a mancsocska :)

okt
9

AJA

| Szerző: Gaabee | 2:47 pm

Ö ÉN vagyok :))))))

boldogságtól könnybelábad a szemem, ha rágondolok, hogy az én (tudom, nem csak az enyém, apáé is, de a blogot én irom :) kicsi lánykám már hív, már szólít, méghozzá a Világ nekemlegszebb szaván: ANYA :)))))

(kakilt is :)

okt
9

Szék

| Szerző: Gaabee | 11:37 am

let. Nincs 3 napja. Most nem nevet a kicsi Nyuszikám. Mondjuk épp most alszik, de nem tünik a kúp se hatásosnak. Tegnap kapott délután felet, fürdetés elött felet, ma meg 10 körül egy egészet. De utána alvásigényt nyújtott be, igy még nincs eredmény. Hatásosabb lenne a buddhapózban ücsörgés, játszás...

Igen, tudok a vazelines popsilázmérözésröl, de annyira tiltakozik még a pelusozás ellen is, a kúp beadásához is le kellett fognom.. mármint az ölemre fektettem, igy egyszerübb volt. Hanyadt fekve rúgkapál... Hát most várunk...

Az éjszakánk is rémes volt. Mármint annyira nem, de mégis. Hajnali 2-kor felállt az ágyban, nyöszörgött. Adtam neki inni, visszafektettem, de folyamatosan hallottam, hogy nyöszörög, mocorog.... fél 5-kor pityizett is. Odatettem közénk a nagyágyba, s kapott inni. Sokáig nem aludt vissza. Pörgött, forgott, kapirgálta alvó apukája orrát, huzgálta a haját, belefurta magát a testhajlataiba, meg az enyémekbe is. Végül 8-ig aludtunk.

Hát most ilyen nemvidám hireim voltak, de majd jövök jobbakkal is :))))

okt
8

Kacagó

| Szerző: Gaabee | 1:58 pm

Így kacagnak a nagyonkacagó Nyuszkák :)))

okt
8

Paradicsomoskáposzta

| Szerző: Gaabee | 10:54 am

Miért van az, hogy ha anyu paradicsomoskáposztát föz, akkor annak paradicsomoskáposzta íze van, s ha én fözök, akkor van a káposzta íz, meg van a paradicsomos íz????

A mai ugyan még nincs kész, de van egy fogadásom. Remélem, azért rossz nem lesz, s Nyuszinak is, Nyusziapukának is ízleni fog :)

okt
8

Lépésröl lépésre

| Szerző: Gaabee | 10:04 am

Tegnap a játszin Nyuszka csak az egyik kezemet fogva sétált. Csak hazajövetre fáradt el. 1,5 órát voltunk a játszin, kicsit homokozott, de a többi az séta, bogarászás, mások labdáinak ölelgetése :)))

S 7-8 lépést egyedül is ment.

Nagyon büszke voltam. Hisz tegnap az ESEMÉNYEK napja volt. Elsö megértett szó, elsö egykezes séta, elsö hosszabb séta egyedül...

Most rohannom kell fözni, paradicsomos káposzta a terv...

okt
7

Halló!

| Szerző: Gaabee | 1:44 pm

Stella folyamatosan beszél. Hogy mit mond? Miröl beszél? Ki tudja. Tán valaki, aki tud a kínáiból és az arabból egy nyelvet formálni :)))

Viszont ma megértettem valamit. Sokáig tartott, mire leesett, hogy mit mond a Nyuszi. Van egy játékmobilja. Nem, nem zenél! Viszont van kistükör a hátulján, s le lehet hajtani az elölapját!! Komoly ugye?

Natehát. Nyuszka fogja a mobilt, kinyitja, furcsán az arca elött tartja (már ez is olyan édes volt!!!) s mondja, hogy: "ÁJJDÓ! ÁJJDÓ!" . Ugye nem kell lefordítanom, hogy ez a "Halló! Halló!" volt :)))))))

okt
6

Ágicának kínzás

| Szerző: Gaabee | 3:25 pm

Mert ö is mindig kínoz a blogján levö nasiemlegetésekkel. pl. karamellás cukor, rétes, tiramisu... jaaaj Ágiiiii! De szeretem ám olvasni, ugyhogy irj csak szorgalmasan!! ;)

De én meg hoztam egy képet. Anyu sütötte a Tamásnak a 21.szülinapjára. Tamás nagyoncsokis nagyonalkoholos tortát kért, s bár anyu már kissé megtörni látszik tortasütéskedvileg (azért remélem nekem jövöre még süt), nagyon szuper tortát sütött.

Na itt a kép:

okt
6

Meghülés avagy...

| Szerző: Gaabee | 3:05 pm

...mit tegyek? Fáj a torkom. Reggeltöl. S igen, tudom, a meghülésért virusok a felelösek:

"A meghűlés a felső légutak fertőzése, ami jelentkezhet orrfolyással, könnyezéssel, vagy éppen kiszáradt torokkal, köhögéssel, de akár az összes, előbb felsorolt tünettel. A tünetek azért lehetnek ennyire változatosak, mert több mint 200 féle vírus képes megfázást okozni. "
 

Juteszembe, igy le kell mondjam Dinát pénteken, s Anitát csütörtökön. Pedig úgy szerettem volna találkozni velük!!! De mindketten babásak!

S igen, iszom eleget. Kamillateát mézzel. S igen, szeretem, nem undorít, s nem emlékeztet gyerekkorom "Ezt meg kell inni! Nem olyan rossz!" felszólitásaira :)))

okt
6

Nehézségek

| Szerző: Gaabee | 2:35 pm

Tegnap este irt Dina (aki ugye visszajött jopár honap után Szíriából), hogy akkor pénteken hol és mikor találkozzunk. Hát marhajó a kérdés. Mivel új alvásrend van kialakulóban, a mikort se tudom. A holt meg aztán.... hát hol van el a Nyuszi??? A játszótéren. Dina az ö babakocsiban hanyadtfekvö fiábol indul ki. Nekem idöközben Duracelnyullá nötte ki magát a lánykám. Igy most töprenghetek, mit válaszoljak. Fogggalmam sincs...

okt
6

Ami kimaradt a prateri elbeszélésböl (mivel nem mentem bele részletekbe):

teszem be Stellát a hintába, amikor egy 2.5 év forma kislány megkérdezi tölem, hogy: "Ö a te fiad?" Mondom neki: "Igen, de nem fiú, kislány." Erre ö: "Neeem kislány." Mondom neki: "Deee".

Na igen. Mivel Nyuszka nem engedi a hajcsattot, s mostanság szénakazalszerü a haja, valamint nem vagyok "habosbabos kislányruha-fun", hát fiúnak nézték, na! :) Pedig én látom, hogy szép KISLÁNY :)))

okt
5

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány, akit Stellának hívtak. Nagyon édes, drága, mosolygós de néha sipákolós, szépszemü és jóhúsú kislányka ö. Szülei próbálják szépen nevelgetni, persze kisebb-nagyobb nehézségekkel, de megteszenk minden tölük telhetöt, hogy lányuk, okos, ügyes, szép, szófogadó, bátor....stb...stb... legyen. De a kislány néha ellentmond szülei akaratának. Így szerezte meg egy szép napsütéses öszi napon anyukája szemöldökcsipeszét.  Mivel a kislány kicsit torkos is volt, úgy gondolta, jó lenne megkóstolni azt a tiltott dolgot. Biztos finom lehet. Anya kekszet is csak néha ad, pedig az is finom. Ez is biztos finom. "Na, megkóstolom!"

"Hát nem túl ízletes. De most mit tegyek? Még a cumi van itt kéznél.. na megvizsgálom... Jaj, de ezt már úúúgy unoooom! S még büdös is! "

Mivel a kislánynak nem volt sok választási lehetösége, a már jól bejáratott cumika mellett dönött. Azt bekapta, a szemöldökcsipeszt a továbbiakban inkább csak nézegette.

Mikor a kislány rájött, hogy anyukája elött nincs titok, megpróbált elbujni az etetöszéke mögé. De mivel jó husikában volt, ezért anyukája ott is meglátta öt :)

Szerencsére közelgett az ebédidö, így elterelödött a figyelem a rosszcsontka kislány cselekedeteiröl, s ráterelödött anya által fözött tejfölös krumplilevesre, amit a kislány nagy örömmel megebédelt... s most boldogan alszik, míg fel nem ébred valami zajra a szomszéd épitkezésröl, vagy mert kialudta magát.  :) :) :) Elöbbieknek megfelelöen vagy mosolygósan vagy pityerkélve folytatódik majd a nap. :)

 

 

okt
5

Uncsitesók

| Szerző: Gaabee | 11:47 am

Mit lehet egy kellemes vasárnap délután csinálni egy fövárosban, amilyenben mi is élünk? Hát felhívni Lindát (Peti növére), hogy Stellával egyidös fiával jöjjenek , s menjünk ki együtt a Praterbe, ahol sokan vannak, lehet pokrócon heverészni, kicsik után futkosni, hintázni, labdázni...

Hát igy telt a vasárnap. Izelitö a kicsikröl ;)

süti beállítások módosítása