sze
20

Ami a telefonbeszélgetésekböl kimaradt:

Alvás:

Mióta Nyuszi betöltötte az egy évet, átalussza az éjszakákat. Nem néha, mindig. :)

Este 7-fél 8 közt megy aludni (na még nem a saját lábán), s 6 elött 10 perccel szokott kelni, akkor megissza a reggeli rostos italkáját, s még visszafekszünk. Van, hogy csak fél órát, van, hogy 1 órát, van, hogy kicsit többet...

Én pedig rászoktam, hogy este lefekszem 10-kor, igy a 8 órát ki tudom aludni :)

(Nem tudom, emlékeztek-e, de a Jézuskától szünetmentes 5 óra alvást kértem. Elöször. Aztán 4 órát, aztán ...aztán kiakadtam. Hogy a Nyuszi miért nem alszik alvásidöben??? De most alszik.)

Aztán reggel 8-10 között megint alszik, valamint ebéd után olyan 1-3 között. Változo, hogy 1,5, vagy 2 órát. Délután néha csak 1-et.

De este már 6 körül merül belöle az elem. Néha alig tudjuk 7-ig kihúzni a fürdetést. S fürdés után már sosincs játszás, mint régen. Vacsi van, aztán alvás. Persze nózipuszi apától mindig jár lefekvés elött. Én meg mindig súgok neki vmit, miközben teszem be a kiságyába. De nem mondom meg mit. :) Az a mi titkunk. :)

Evés:

Még bolti tejet nem adok neki reggel-este, de a napközbeni étkezések tartalmaznak tejtermékeket.

Itt már sima csapvizet kap, de Esztergomban majd azért megkímélem még az egomi víz sokkjától. De babavíz se kell már. Sima bubimentes ásivíz tökéletes lesz.

Még mindig kedvenc gyümölcse a szölö. Peti most olyat vett, ami nagyon-nagyon aproszemü, s nincs benne mag. Olyan cuki, ahogy nézegeti a megmosott szölöszemeket, hogy melyiket is válassza. Mintha nem lenne mindegy. Úgyis mindegyik a pocakjában landol :)

Imádattal fogyasztotta pl a lencsefözeléket. Amitöl kicsit tartottam. Tudjátok, a gázok. De nem lövöldözött töle a Nyuszi, nem volt nyugtalan, gondolom nem bántotta a kis gyönyörü pocakját. A paradicsomlevest is imádja, meg a spenótot is. Sokmindent. Azt hiszem, az étvágyával nincs baj.

(Ma gombapaprikás lesz az ebéd, azt azért nem adok neki. Nem tudom, szabad-e gombát, de nem akarok adni neki, akkor se, ha szabad. Majd.)

Fogmosás:

D-vitamint már nem kap. Azt mondta a doki, hogy már nem kell. A fluortablettát még kapja, hogy szép egészséges fogacskái legyenek. Utána kell nézzek a fogmosásnak is, hogy korának megfelelöen csináljuk. Mert jó, hogy eljátszogat a fogkefével, néha megengedi, hogy megmozgassuk a fogacskáin, de aztán kidugja a nyelvét, hogy ne férjek oda. Pedig van 8 fogacskája már, s jó lenne, ha egészségesek lennének.

Babakocsi, autó:

Mióta Nyuszka fel tud állni, nem hajnlandó ellenni a babakocsiban. Még az autóban se nagyon, pedig autózni szeretett. Na persze, ha kap kiflicsücsköt, bogyókát (kölesgolyó), vagy vmi rágcsát, akkor elvan. De ezt én nem szeretem igy. Nem akarom azért etetni, hogy ellegyen. Kap böven enni-inni.

Súlya:

17-én voltunk szurin, megmértük a Nyuszkát. 10,35 kg a súlya. Gyönyörü! Pont jó!!! ;)

Divat:

A Nyuszka nem engedi, hogy hajcsattot tegyek a hajába, s a hajgumit is kiszedi. Rövid idöre el lehet terelni a figyelmét azzal, hogy másik hajgumit (nem tudja magát megsérteni vele, csak azt kell nézni, nehogy megegye) kap a kezébe, amivel játszhat, de aztán észreveszi magát az üveges szekrény ajtajában, s elkezdi piszkálni a fejetetejét. Na, a hajguminak se kell több! Azonnal kijön.

De nem vágom le a haját. Legalább a copfocska különböztesse meg az apukájátol :)))))

sze
19

| Szerző: Gaabee | 2:18 pm

 

 

sze
18

| Szerző: Gaabee | 9:31 pm
sze
18

| Szerző: Gaabee | 9:09 pm

süti beállítások módosítása