nov
16

Ez a kifejezés egy ideje kisérgeti az életünket. Ugy kezdödött, hogy valamelyikünk mondta, hogy "tök jó", s a Nyuszi elkezdte mondogatni. Mire én elmeséltem neki, hogy ez igazából csúnya, s a felnöttek is csak ritkán mondják, de nem bárhol, nem bárki elött, s hogy ö míg kicsi, míg nem tud különbséget tennni, hogy hol mondjuk, hol nem, addig ö nem mondhatja.

S azóta úgy zajlik, hogy:
1. Idönként rázendít, miközben mondjuk játszunk, vagy sétálunk, vagy bármi, ..  ö megszólal: "Anya, nem mondjuk "Tök jó"!"
2. Néha azt mondja: "Anya, Apa azt mondta "Tök jó"." Amikor mondjuk apa is ott van velünk, s nagyon jól tudom, hogy nem mondta...
3. Az egyik dvd-n a kisnyúl azt mondja valamire, hogy "tök jó", s a Nyuszi persze mindig ezt a dvd-t akarja nézni....
4. Na ez a csúcsok csúcsa!!!!!! Hétfön mesélte az egyik ovónéni, hogy Stella a nap folyamán többször is azt mondta, hogy anya otthon mindig azt mondja: "Halt die Klappe". Csekély némettudásommal úgy tudom, hogy ez amolyan fogd be a pofád szintü gyönyörü kifejezés, ha nem tévedek persze, s ezért mikor Nyuszi elöször elöadta, hogy mit hallott a gyerekektöl az oviban, mondtam neki, hogy ez nagyon csúnya, s aranyos kislányok ilyet nem mondanak. Hát ÖÖ nem is mondja, csak azt meséli, hgoy én mondom, s ezzel ö kimondja ugye... :)))) Még jó, hogy az ovónéni ugyan nem ismer, nem tudhatja, hogy hogy beszélek, de tudja, hogy itthon csak magyarul, így eme gyönyörü kifejezés itthon tuti nem hangzik el.... :)))))

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagosnapok.blog.hu/api/trackback/id/tr913388374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása